[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Καταθέσαμε τον προϋπολογισμό του 2013 στην ΕΕ 5 μέρες πριν τις κάλπες
Πέμπτη 3 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Mπορεί στην Ελλάδα, την Γαλλία και την Ολλανδία να δίνεται μάχη μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων για τη δημοσιονομική κυριαρχία, οι Βρυξέλλες όμως φαίνεται πως έχουν άλλη άποψη αφού όλα τα μέλη της Ένωσης υποχρεώηκαν την Τρίτη να παρουσιάσουν τα προσχέδια των προϋπολογισμών τους για το 2013 στην Κομισιόν.

Όλα αυτά γίνονται στα πλαίσια του λεγόμενου «Ευρωπαϊκού Εξαμήνου» κατά το οποίο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξετάζει προκαταβολικά και θα εισηγείται επί των δημοσιονομικών πολιτικών των «27».

Η Κομισιόν αναμένεται μέχρι το τέλος Μαΐου να έχει πιστοποιήσει τις εθνικές πολιτικές πριν εκδώσει τις «ειδικές εισηγήσεις» της.

Σύμφωνα με πηγή στις Βρυξέλλες που επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, οι τελευταίες χώρες που κατέθεσνα τα προσχέδια ήταν η Ιταλία και η Κύπρος.

Η πιστοποίηση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των εθνικών δημοσιονομικών πολιτικών θεωρείται πιθανό να οδηγήσει μερικά μέλη της Ένωσης σε καθεστώς επιτήρησης. Την ίδια ώρα χώρες όπως η Ιταλία κι η Ισπανία, πασχίζουν να πείσουν τις χρηματαγορές ότι οι οικονομίες τους μπορούν να αποφύγουν την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης.

Η πρακτική της Εξαμηνιαίας έκθεσης στηρίζεται στην θεωρία ότι ο έγκαιρος έλεγχος μπορεί να αποτρέψει οικονομικές κρίσεις, ιδίως όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και μέλη της ΕΕ είναι πλέον σε θέση να ζητήσουν από τις ενδιαφερόμενες κυβερνήσεις αλλαγές, στην περίπτωση που εκτιμήσουν ότι με τις εθνικές οικονομικές πολιτικές τους δημιουργούνται συνθήκες πρόκλησης οικονομικής κρίσης.

Μάλιστα προβλέπεται και ποινολόγιο για τους «αδιόρθωτους» το οποίο περιλαμβάνει παρακράτηση κοινοτικών πόρων αλλά και τσουχτερά πρόστιμα.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Καταθέσαμε τον προϋπολογισμό του 2013 στην ΕΕ 5 μέρες πριν τις κάλπες"

Leave a reply