[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η Αθήνα θα λάβει την Πέμπτη βοήθεια ύψους 5,2 δισ.
Τετάρτη 9 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Η Ελλάδα θα λάβει αύριο Πέμπτη, όπως είναι προγραμματισμένο, μια δόση 5,2 δισ. ευρώ από τους πιστωτές της, παρά την πολιτική αβεβαιότητα που υπάρχει στη χώρα, αλλά η καταβολή των επόμενων δόσεων βρίσκεται υπό αίρεση, προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Ασελμπορν.

"Η καταβολή θα πραγματοποιηθεί επειδή είχε ήδη εγκριθεί", από τους δανειστές, δήλωσε, από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αμαντέου Αλταφάζ, απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου για το αν η Ελλάδα θα λάβει, όπως είναι προγραμματισμένο, τα 5,2 δισεκ. ευρώ που πρέπει να της καταβληθούν στις 10 Μαΐου.

Ωστόσο πέραν της ημερομηνίας αυτής, επικρατεί αβεβαιότητα.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου προειδοποίησε πως δεν θα καταβληθούν χρήματα αν δεν σχηματιστεί μια κυβέρνηση.

"Πρέπει να πούμε τώρα στον ελληνικό λαό ότι η κατάσταση είναι σοβαρή, πως καμιά χώρα της ΕΕ δεν θα μπορέσει να αποδεσμεύσει έστω κι ένα μικρό κομμάτι αυτών των 130 δισεκ. ευρώ που έχουμε θέσει στη διάθεση των Ελλήνων αν δεν υπάρχει κυβέρνηση που να λειτουργεί, η οποία να σέβεται τους κανόνες που έχουν τεθεί και να διαχειρίζεται τα χρήματα που καταβάλλονται", δήλωσε ο Άσελμπορν στη διάρκεια συνεδρίου στις Βρυξέλλες.

Το θέμα πρόκειται να είναι στην ημερήσια διάταξη της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Η Αθήνα θα λάβει την Πέμπτη βοήθεια ύψους 5,2 δισ."

Leave a reply