[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΣΥΡΙΖΑ: Αρνούνται τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Blackrock για τη δημόσια περιουσία
Παρασκευή 11 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

ην άρνηση της Κομισιόν να δημοσιοποιήσει την έκθεση της Blackrock για τις τράπεζες, αλλά και τον κατάλογο με τις εκτιμώμενες τιμές, για κάθε ένα περιουσιακό στοιχείο του δημοσίου, που έχει και πρόκειται να ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.

Με βάση τα όσα καταγγέλλει ο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπέβαλε σχετικές ερωτήσεις στον επίτροπο Όλι Ρεν, στην απάντησή του ο Ο. Ρεν, αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα την έκθεση της BlackRock, τονίζοντας ότι «οι ζητούμενες πληροφορίες παραμένουν εμπιστευτικές μέχρι τη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων των τραπεζών για ολόκληρο το έτος 2011».

Ο ευρωπαίος επίτροπος επικαλείται λόγους «ευαισθησίας» και «εμπιστευτικότητας» των πληροφοριών προκειμένου να μη δημοσιοποιήσει τις εκτιμώμενες τιμές των περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου, ενώ υποστηρίζει πως «η εκτιμώμενη τιμή κάθε περιουσιακού στοιχείου αποτελεί ευαίσθητη πληροφορία καθότι επηρεάζει την αγορά και, για τον λόγο αυτόν, η Επιτροπή δεν μπορεί να αποκαλύψει τις εκτιμώμενες τιμές που της διαβίβασαν το Υπουργείο Οικονομικών και/ή το Ταμείο Ανάπτυξης Περιουσιακών Στοιχείων της Ελληνικής Δημοκρατίας (ΤΑΠΣΕΔ) σχετικά με τις εκτιμήσεις των τιμών».

«Μετά και από τις απαντήσεις του Ο. Ρεν αποδεικνύεται ότι η τράπουλα είναι σημαδεμένη», σημειώνει ο Ν. Χουντής και προσθέτει: «Τα κόμματα του Μνημονίου κρατούν ως μυστικό τις πραγματικές ζημιές των τραπεζών - που λίγες μέρες πριν τις εκλογές πήραν στα τυφλά 18 δισ. ευρώ άνευ όρων - αλλά και τον κατάλογο με τις εκτιμώμενες αξίες των δημοσίων επιχειρήσεων και των άλλων περιουσιακών στοιχείων, που πρόκειται να ξεπουλήσουν, μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου».

Τέλος, ο Ν. Χουντής με αφορμή δημοσιεύματα περί προώθησης στο (ΤΑΙΠΕΔ) δημόσιων επιχειρήσεων, όπως η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, το ΤΤ, ο ΟΛΠ, ο ΟΛΘ, η ΑΤΕ, η ΕΥΑΘ και άλλες επιχειρήσεις, σημειώνει πως μεταβιβάζεται, η περιουσία του ελληνικού λαού, από την κυβέρνηση Παπαδήμου, παρανόμως και πέρα από κάθε δεοντολογία για τις αρμοδιότητες που έχει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, που δεσμεύει έτσι, με αυτές τις αποφάσεις της, την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, όποια και αν είναι αυτή


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΣΥΡΙΖΑ: Αρνούνται τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Blackrock για τη δημόσια περιουσία"

Leave a reply