[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
"Η Ευρώπη θυσιάζει μία γενιά νέων στον βωμό της λιτότητας"
Πέμπτη 24 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Τον κώδωνα του κινδύνου στην Ευρώπη των 47 κρατών κρούει, σε έκθεση της, η κοινοβουλευτική Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των μέτρων λιτότητας, η σημερινή γενιά των νέων πλήττεται δυσανάλογα από τα μέτρα, οδηγούμενη στην ανεργία, την υποαπασχόληση και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Ανεργία: Οι νέοι... πληρώνουν το μάρμαρο

Η Ευρώπη θυσιάζει μία γενιά νέων στον βωμό της λιτότητας και κινδυνεύει να χάσει την πολιτική σταθερότητά της, την κοινωνική συνοχή, τη δικαιοσύνη και την ειρήνη, καθώς και την μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα και προοπτική ανάπτυξης, υπογράμμισε ο εισηγητής της έκθεσης, ιταλός Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Λούκα Βολοντέ.

Οι νέοι δεν αποτελούν ένα πρόβλημα που πρέπει ν' αντιμετωπιστεί, αλλά ένα περιουσιακό στοιχείο της Ευρώπης, κατέληξε.

Στην έκθεση της Επιτροπής, που αναμένεται να λάβει την έγκριση και της Ολομέλειας της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, στα τέλη Ιουνίου, προτείνεται μια σειρά από μέτρα, για να ανατραπεί η σημερινή κατάσταση και να ενισχυθεί η νεολαία, στη μάχη που δίνει κατά της ανεργίας.

Οι πολιτικές για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων πρέπει να μπουν μπροστά στην ατζέντα κρατών και κυβερνήσεων και να δοθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση, προκειμένου να δημιουργηθούν βιώσιμες θέσεις εργασίας και να ενισχυθεί η δια βίου εκπαίδευση και μάθηση, προτείνεται στην έκθεση.

Μεταξύ των μέτρων που προτείνεται να ληφθούν άμεσα είναι η θέσπιση φορολογικών κινήτρων για εργοδότες που προσφέρουν θέσεις μαθητείας στους νέους, φορολογικές ελαφρύνσεις στους νέους επιχειρηματίες και δημιουργία συστήματος, με βάση το οποίο κανένας νέος δεν θα μένει εκτός της αγοράς εργασίας περισσότερο από τέσσερις μήνες.

Με την έκθεση, προτείνεται στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, να φέρει το πακέτο αυτών των προτάσεων, στη διάσκεψη των υπουργών Νεολαίας των 47 κρατών-μελών του ΣτΕ, που θα πραγματοποιηθεί, στις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, προκειμένου να καταρτιστεί και μία πανευρωπαϊκή σύμβαση για τα δικαιώματα των νέων.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for ""Η Ευρώπη θυσιάζει μία γενιά νέων στον βωμό της λιτότητας""

Leave a reply