[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Εξι οι νεκροί από το σεισμό στη βόρεια Ιταλία
Κυριακή 20 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Εξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στη βόρεια Ιταλία από τον σεισμό 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έναν από τους πιο ισχυρούς τα τεύταία τρία χρόνια, που σημειώθηκε στις τέσσερις τα ξημερώματα, τοπική ώρα. Σημειώθηκαν επίσης σοβαρές ζημιές σε ιστορικά κτίρια.

Εξι οι νεκροί από το σεισμό στη βόρεια Ιταλία

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Πολιτική Προστασία της Ιταλίας, οι τέσσερις νεκροί ήταν εργάτες σε εργοστάσια που εργάζονταν στη νυχτερινή βάρδια. Τμήματα των συγκεκριμένων εργοστασίων, ένα κατασκευής πολυεστέρα και ένα κατασκευής κεραμικών, στο Μπόντενο και το Σαν Αγκοστίνο αντίστοιχα, κατέρρευσαν και καταπλάκωσαν τους εργάτες. τα σωστικά συνεργεία διεξήγαγαν έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένους.

Επίσης μία ηλικιωμένη γυναίκα, πέθανε από καρδιακή προσβολή που υπέστη εξ αιτίας του σεισμού, ενώ εκκενώνονταν το κτίριο, στο οποίο διέμενε στην ευρύτερη περιοχή της Μπολόνια, ενώ το ίδιο συνέβη και σε μια τριανταεφτάχρονη.

Οι τραυματίες, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι τουλάχιστον πενήντα.

Σημειώθηκαν επίσης σοβαρές ζημιές σε ιστορικά κτίρια όπως ένα κάστρο του 14ου αιώνα στην πόλη του Σαν Φελίτσε Σουλ Πανάρο, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. Σοβαρές ζημιές υπέστη και ο καθεδρικός της πόλης, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ενδεχομένως μπορεί να καταρρεύσει ένας πύργος του μεσαιωνικού κάστρου της περιοχής.

Εξι οι νεκροί από το σεισμό στη βόρεια Ιταλία

Ο σεισμός έγινε στις 4.04 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) κοντά στη Μοδένα. Ήταν η πιο ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στην Ιταλία τα τελευταία τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, επρόκειτο για έναν από τους πιο ισχυρούς σεισμούς που πλήττουν την περιοχή.

Εγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Μπολόνια, τη Μοδένα, τη Φεράρα, τη Βερόνα, το Ρόβιγκο και τη Μάντουα, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους.

Δεν αναφέρθηκαν σοβαρές ζημιές σε κτίρια στις πυκνοκατοικημένες πόλεις.

Μετά το σεισμό, διάρκειας περίπου 20 δευτρολέπτων, ακολούθησαν μετασεισμοί, ο μεγαλύτερος των οποίων ήταν 5,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο, ήταν 35χλμ βορειοδυτικά της Μπολόνιας, ανάμεσα στις πόλεις Φινάλε Εμίλια, Σαν Φελίτσε Σουλ Πανάρο και Σέρμιντε, σε εστιακό βάθος 10 χλμ.

Το 2009 περίπου 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ισχυρό σεισμό των 6,3 ρίχτερ που έπληξε την ιταλική πόλη Λ' Άκουιλα.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Εξι οι νεκροί από το σεισμό στη βόρεια Ιταλία"

Leave a reply