[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Χωρίς τέλος η αιματοχυσία στη Συρία
Δευτέρα 14 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Τουλάχιστον 23 Σύροι στρατιώτες, μέλη των δυνάμεων του καθεστώτος Άσαντ, σκοτώθηκαν στην πόλη Ραστάν σε μάχες που ξέσπασαν για τον έλεγχο της περιοχής που αυτή τη στιγμή διατηρούν οι αντικαθεστωτικοί του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Νωρίτερα, πηγές της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας τοπικός διοικητής, σκοτώθηκαν στη διάρκεια σφοδρού βομβαρδισμού της Ραστάν από στρατιώτες του Άσαντ.

"Όλμοι και ρουκέτες πλήττουν την πόλη από τις 03:00 πμ (μεσάνυχτα GMT) ανά λεπτό. Η Ραστάν καταστράφηκε", δήλωσε μέσω δορυφορικού τηλεφώνου στο Ρόιτερς ένα μέλος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, το οποίο διατήρησε την ανωνυμία του.

Όπως είπε ο ίδιος, ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο Αχμάντ Αγιούμπ, ένας διοικητής του Ελεύθερου Στρατού Στρατού. Η Συρία απαγορεύει την πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης καθιστώντας δύσκολη την επιβεβαίωση των συγκρούσεων. Ωστόσο, άλλοι ακτιβιστές επίσης έκαναν λόγο για σφοδρούς βομβαρδισμούς στη Ραστάν στη διάρκεια της νύχτας.

Η Ραστάν βρίσκεται 25 χιλιόμετρα βορείως της Χομς και είναι κέντρο στρατολόγησης σουνιτών νεοσύλλεκτων, που πλειοψηφούν στο στρατό ο οποίος αποτελείται κυρίως από αξιωματικούς της μειονότητας των αλαουιτών -όπου ανήκει και η οικογένεια Άσαντ.

Τον περασμένο χρόνο η περιοχή υπήρξε θέατρο των πρώτων σοβαρών ένοπλων συγκρούσεων ανάμεσα σε αποστάτες του στρατού και δυνάμεις πιστές στον Άσαντ. Οι δυνάμεις του προέδρου ανέκτησαν τον έλεγχο της πόλης πολλές φορές, αλλά στη συνέχεια πέρασε και πάλι στα χέρια των αντικαθεστωτικών.

Νέες κυρώσεις κατά του καθεστώτος

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν σήμερα νέες κυρώσεις κατά του συριακού καθεστώτος, αναφέρει ανακοίνωση της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

"Εγκρίθηκαν κυρώσεις κατά του συριακού καθεστώτος", τονίζεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με διπλωμάτες, η ΕΕ αποφάσισε να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία δύο επιχειρήσεων και τριών προσώπων που θεωρούνται πηγές χρηματοδότησης του συριακού καθεστώτος και στα οποία απαγορεύεται η είσοδος στην ΕΕ. Τα ονόματα των προσώπων αυτών θα δημοσιευτούν στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ.

Κατά την τελευταία σύνοδό τους τον Απρίλιο, οι υπουργοί αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις εξαγωγές πολυτελών προϊόντων στη Συρία, ένα ουσιαστικά συμβολικό μέτρο που στόχο έχει τον τρόπο ζωής του ζεύγους 'Ασαντ.

Αυτή τη στιγμή, 126 άνθρωποι και 41 εταιρείες πλήττονται από τις ευρωπαϊκές κυρώσεις. Οι κυρώσεις αυτές αφορούν κυρίως την κεντρική τράπεζα και το εμπόριο πολύτιμων μετάλλων.
Ένα πετρελαϊκό εμπάργκο και ένα εμπάργκο όπλων συμπληρώνει την παλέτα των κυρώσεων της ΕΕ κατά του συριακού καθεστώτος.STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Χωρίς τέλος η αιματοχυσία στη Συρία"

Leave a reply