[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ρουμανία: ελάφρυνση των μέτρων λιτότητας με τη «βούλα» του ΔΝΤ
Δευτέρα 7 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία της χώρας με τους δανειστές για την αποκατάσταση των μισθών στον δημόσιο τομέα
Ρουμανία: ελάφρυνση των μέτρων λιτότητας με τη «βούλα» του ΔΝΤ
Στιγμιότυπο από αντικυβερνητικό συλλαλητήριο τον περασμένο Ιανουάριο στο Βουκουρέστι


Η Ρουμανία σφράγισε τη συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές της για την αποκατάσταση των μισθών στον δημόσιο τομέα, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος, στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης να ελαφρύνει τα μέτρα λιτότητας.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει ανακοινώσει πως η Ρουμανία έχει περιθώριο να απαλύνει τα μέτρα λιτότητας, ανάμεσα στα οποία ήταν και η μείωση κατά 25% των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων το 2010. Από τότε κάποιοι μισθοί έχουν
αποκατασταθεί.

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Ρουμανίας καταψηφίστηκε τον Απρίλιο στο κοινοβούλιο και τη Δευτέρα η νέα αριστερή κυβέρνηση του Βίκτορ Πόντα θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

«Πρακτικώς οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία (με το ΔΝΤ) ολοκληρώθηκαν με επιτυχία», τόνισε ο Φλορίν Γκεοργκέσκου, υπουργός Οικονομικών της νέας κυβέρνησης, μετά τη συνάντησή του με αξιωματούχους του Ταμείου.

Τον Απρίλιο του 2011 η Ρουμανία και το ΔΝΤ υπέγραψαν δανειακή συμφωνία ύψους 3,6 δισ. ευρώ σε συνέχεια του προγράμματος διάσωσης των 20 δισ. ευρώ που διήρκεσε από το 2009 ως το 2011. Η νέα συμφωνία περιλαμβάνει επίσης
χρηματοδότηση 1,4 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ενωση και περίπου 400 εκατ. ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα.STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ρουμανία: ελάφρυνση των μέτρων λιτότητας με τη «βούλα» του ΔΝΤ"

Leave a reply