[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ Ο κ.ΣΟΙΜΠΛΕ ΑΠΕΙΛΕΙ
Σάββατο 5 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί είπε ο κ.Σόιμπλε, και αν οι έλληνες ψηφίσουν κατά των δεσμεύσεων αυτών θα υποστούν κυρώσεις.

Ο κ.Σόιμπλε μάλλον κάνει ένα λάθος. Η μάλλον αγνοεί εσκεμμένα την αλήθεια. Οι έλληνες ουδέποτε υπόγραψαν τίποτα. Δεν ρωτήθηκαν ποτέ αυτά τα δυο τελευταία χρόνια για το αν εγκρίνουν όλα αυτά που η κυβέρνησή τους υπόγραφε, υποσχόταν, δεσμευόταν. Και αν πείτε μα αυτή η κυβέρνηση εκλέχτηκε από τη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, μπορούμε να σας διεβεβαιώσουμε κ.Σόιμπλε ότι το σύνθημα που εκλέχτηκε ήταν "λεφτά υπάρχουν" και η εγγύηση που έδινε ήταν πως ο κόσμος να χαλάσει μισθοί, συντάξεις δεν θα πειραχούν, η επιχειρηματικότητα θα ενισχυθεί, νέοι φόροι δεν θα μπουν, η ανεργία θα μειωθεί και θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Με αυτά εκλέχτηκε η κυβέρνηση.

Κι ενώ όλος ο λαός έβριζε από τη μια άκρη της χώρας μετά την άλλη και στο 2ο μνημόνιο πάλι δεν ερωτήθηκε, η δε κυβέρνηση Παπαδήμου δεν ήταν καν εκλεγμένη από τον ελληνικό λαό.

Οπότε υπάρχει κάτι που συνήθως κάνουν τα παιδιά των αποδημούντων που χρωστάνε λεφτά. Αποποιούνται τη κληρονομιά των γονιών για να μην φορτωθούν τα χρέη. Ο ελληνικός λαος αύριο καλείται να επιλέξει αν θα αποποιηθεί το κουστούμι που του το έραψαν ή αν θα το εγκρίνει.

Γιατί αν ήταν με το ζόρι να το εγκρίνει και να μην έχει δικαίωμα να αποφασίσει κάτι διαφορετικό γιατί καλείται σε εκλογές? Για πλάκα?

Οι αυριανές εκλογές θα δώσουν ένα αποτέλεσμα για τη πρώτη φάση της επόμενης περιόδου που ακολουθεί. Δηλαδή αύριο ο ελληνικός λαός ρωτάται με δύο χρόνια και... καθυστέρηση αν συμφωνεί με το μνημόμιο και τις δεσμεύσεις που επικαλείστε ή αν όχι.

Μας λένε συνέχεια πως η επόμενη μέρα αν δεν κάνουμε αυτά που μας επέβαλλαν θα είναι χάος. Ναι, υπομονή μέχρι αύριο. Αν η πλειοψηφία του ελληνικού λαού αποφασίσει πως θα συνεχίσει μνημονιακά τότε δυστυχώς όλος ο λαός θα υπομείνει αυτά που θα έρθουν, αλλά μπορεί και να μην τα εγκρίνει και να επιλέξει αυτό που ονομάζετε εσείς χάος.

Σε κάθε περίπτωση κ.Σόιμπλε δεν έχετε κανένα δικαίωμα να απευθύνεστε στον ελληνικό λαό, γιατί ποτέ δεν ήρθατε σε επαφή απ΄ευθείας μαζί του, ποτέ δεν συζητήσατε μαζί του και ποτέ δεν ρωτήσατε αν εγκρίνει τις ιδέες σας και τους σκοπούς. Οσο για τα λεφτά σας? Δεκάρα δεν έχει δει ο ελληνικός λαός από αυτά και ο ελληνικός λαός με απίστευτες στερήσεις φορτώθηκε και πληρώνει τους τοκογλύφους που απειλούν. Και όσο για το αν τα έφαγε μαζί, αυτά που λέτε ότι χρωστάει μήπως το ψάξαμε καθόλου? Μήπως ξέρει καθόλου ο ελληνικός λαός πως φαγώθηκαν (με ακριβή στοιχεία)? Εχει γίνει λεπομερης έλεγχος όλης της πορείας του χρέους από ελεγκτική επιτροπή για να δούμε τι στ΄αλήθεια χρωστάμε σαν λαός και όχι βέβαια τι χρωστάνε οι κλέφτες.

Οπότε δεν μας γνωρίζετε και δεν σας γνωρίζουμε. Μπορείτε να μιλήσετε εκ νέου με εκείνους που θα σας στείλουμε η Δευτέρα να συζητήσετε. Αν στείλουμε αυτούς που θέλετε θα έχετε δίκιο να συνεχίσετε ανενόχλητος τις απειλές εναντίον της πατρίδας μας. Αν όχι, πάλι θα πρέπει να το δεχτείτε. Και να ζητήσετε, όπως κι εμείς θα κάνουμε, να πληρώσουν το χρέος και να ιτμωρηθούν, αυτοί που τα έφαγαν.

Απλοϊκή σκέψη, ενός πολίτη που δεν ρωτήθηκε για τίποτα και που οδεύει προς τη κάλπη σε ένα κράτος όπου βασιλεύει ο τρόμος του αύριο και η απελπισία του σήμερα. Κι ίσως αυτή η σημερινή δήλωσή σας, να ήταν το τελευταίο λιθαράκι που εκτοξεύτηκε στη μούρη μας, ίσως αυτή η δήλωσή σας να είναι μεγάλης σημασίας για το αυριανό αποτελέσμα. Κι όχι όπως φαντάζεστε. Ισως να μην έπρεπε τα κανάλια να την παρουσιάσουν καν γιατί ήταν απειλή. Κι οι απειλές σ΄αυτό το τόπο έχουν πάντα απρόβλεπτο αποτέλεσμα.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ Ο κ.ΣΟΙΜΠΛΕ ΑΠΕΙΛΕΙ"

Leave a reply