[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ποιοί, πότε και πώς θα κάνουν φέτος φορολογική δήλωση
Τετάρτη 2 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Aμέσως μετά τις εκλογές και συγκεκριμένα την Τετάρτη 9 Μαΐου ξεκινά η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων για το 2011. Τα οκτώμισι εκ. των φορολογουμένων θα έχουν περιθώριο έως τις 15 Ιουνίου να δηλώσουν τα εισοδήματά τους, ανεξάρτητα από το ΑΦΜ τους και τον τρόπο υποβολής.

«Χειρόγραφα» θα κληθούν να υποβάλλουν τη δήλωσή τους όσοι έχουν εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ, καθώς και οι συνταξιούχοι και στους οποίους έχουν ήδη ταχυδρομηθεί τα νέου τύπου έγγραφα.

Ολοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να υποβάλλουν τη φορολογική τους δήλωση ηλεκτρονικά. Ηδη έχον ταχυδρομηθεί 325.000 συστημένες επιστολές με κλειδαρίθμους του Τaxisnet σε όσους έχουν ήδη υποβάλει ηλεκτρονικά αίτηση και έχουν πιστοποιηθεί από την υπηρεσία. Οι επιστολές περιέχουν το username, τον κωδικό, τον κλειδάριθμο και τις οδηγίες ενεργοποίησης του λογαριασμού μέσω ίντερνετ.

Στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr) οι φορολογούμενοι πληκτρολογώντας το ΑΦΜ τους θα διαπιστώσουν αν θα λάβουν τον κλειδάριθμο ή αν θα πρέπει να επισκεφθούν τη ΔΟΥ τους για να τον προμηθευτούν.

Από φέτος υποχρεούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση:

  • Οι φορολογούμενοι που ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα, καθώς και όσοι την υποβάλλουν μέσω εξουσιοδοτημένου λογιστή.
  • Οι φορολογούμενοι με εισόδημα από ακίνητα, γεωργικό εισόδημα, εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης, εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, εισόδημα από αλλοδαπή κλπ,, όταν το ετήσιο συνολικό ατομικό εισόδημά τους, υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ

Από την υποχρέωση της ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων εξαιρούνται οι υπόχρεοι που αποκτούν εισοδήματα από συντάξεις, εκτός και αν αποκτούν και εισοδήματα από ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ποιοί, πότε και πώς θα κάνουν φέτος φορολογική δήλωση"

Leave a reply