[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ολες τις ελπίδες του στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ ποντάρει ο Σαρκοζί
Τετάρτη 2 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Στόχος του να ανατρέψει τα στατιστικά και να κερδίσει τον Ολάντ
Ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, ελπίζει ότι το σημερινό -και μοναδικό- τηλεοπτικό ντιμπέιτ με τον αντίπαλό του, Φρανσουά Ολάντ, θα τον βοηθήσει να ανατρέψει τα στατιστικά και να κερδίσει τον Σοσιαλιστή υποψήφιο, ο οποίος προηγείται στις δημοσκοπήσεις.

Ο Φρανσουά Ολάντ απέρριψε την πρόταση του Νικολά Σαρκοζί για τη διεξαγωγή τριών ντιμπέιτ.

«Ο Σαρκοζί φτάνει στον δεύτερο γύρο με ένα διπλό μειονέκτημα: το ένα είναι συμβολικό και αφορά το ότι δεν τελείωσε πρώτος στον πρώτο γύρο των εκλογών και το δεύτερο αριθμητικό. Πρέπει να κερδίσει πολύ περισσότερες επιπλέον ψήφους στον δεύτερο γύρο από ότι έκανε το 2007» ανέφερε ο Γκενέλ Γκολτ, στέλεχος της εταιρείας δημοσκοπήσεων TNS-Sofres.

«Το ντιμπέιτ μπορεί να αλλάξει τα πράγματα και μάλλον θεωρεί και ο ίδιος ότι είναι κρίσιμο, γι'αυτό ζήτησε και τρία» ανέφερε.

Το θέμα που αναμένεται να κυριαρχήσει στο ντιμπέιτ είναι η οικονομική κρίση. Με την ανεργία να έχει φτάσει στη Γαλλία σε επίπεδα ρεκόρ, ο Φρανσουά Ολάντ έχει ζητήσει περισσότερες δαπάνες και υψηλότερους φόρους για να βοηθήσει την ανάπτυξη.

Ο Νικολά Σαρκοζί υποστηρίζει ότι η πολιτική του Φρανσουά Ολάντ θα οδηγήσει τη Γαλλία βαθύτερα στην κρίση.

Ο Γάλλος πρόεδρος δέχθηκε μεγάλο πλήγμα από την απόφαση της Μαρίν Λεπέν να ψηφίσει λευκό στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, η οποία στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε ποσοστό 18%, κάλεσε έμμεσα τους ψηφοφόρους της να κάνουν το ίδιο.

«Ο Σαρκοζί είναι πεπεισμένος ότι υπάρχει μια δεξιά πλειοψηφία στη χώρα, αλλά υπάρχει τέτοια προσωπική απέχθεια για το πρόσωπό του ανάμεσα στους εργαζόμενους και στην κατώτερη τάξη που δεν μπορεί να στηρίζεται στις ψήφους αυτές» λέει ο Λοράντ Ντιμπουά, καθηγητής στο Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού. «Καθώς φλερτάρει με τη δεξιά, τρομοκρατεί το κέντρο» προσθέτει.

Το ντιμπέιτ θα ευνοήσει μάλλον τον Γάλλο πρόεδρο, ο οποίος έχει μεγαλύτερη πείρα και καλύτερη επίδοση στις τηλεοπτικές εμφανίσεις.

«Δεν θα εισέλθω σε αγώνα μποξ» είπε ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών σε συνέντευξή του στο France 2 πριν από μερικές ημέρες. «Θα πάω για να δείξω τα σχέδιά μου για τη χώρα και να επικρίνω τα πεπραγμένα του αντιπάλου μου. Θέλω οι Γάλλοι να αισθάνονται τιμή για το ντιμπέιτ, όχι να το εξευτελίσω με προσβλητικές φράσεις» πρόσθεσε ο Φρανσουά Ολάντ.

Τα ντιμπέιτ θεωρούνται ότι συχνά έχουν κρίνει την προεκλογική μάχη. Για παράδειγμα, το 1974 ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ' Εστέν είπε στον Φρανσουά Μιτεράν ότι δεν «έχει το μονοπώλιο της καρδιάς». Η φράση αυτή έγινε ισότιμη με τη νίκη του.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ολες τις ελπίδες του στο τηλεοπτικό ντιμπέιτ ποντάρει ο Σαρκοζί"

Leave a reply