[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Στους πολιτικούς αρχηγούς η απόφαση για το ομόλογο που λήγει
Τετάρτη 9 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Ενώπιον των πολιτικών αρχηγών θα τεθεί τελικά το θέμα του ομολόγου των 435 εκατ. ευρώ υπό αλλοδαπό δίκαιο, που δεν έχει μπει στη διαδικασία του «κουρέματος», καθώς επί της ουσίας θα πρέπει να αποφασιστεί εάν θα πληρωθεί ή όχι, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.

Αν και το πρόβλημα ήταν γνωστό εδώ και εβδομάδες και αφορά στο σύνολο των περίπου 6,5 δις ευρώ που δεν μπήκαν στο PSI, το απερχόμενο οικονομικό επιτελείο δεν πήρε αποφάσεις, με αποτέλεσμα το ρευστό πολιτικό σκηνικό να δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα και μάλιστα χρήζοντα άμεσης αντιμετώπισης.

Όπως σημείωσε ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος έχει υποβάλει όπως και οι υπόλοιποι υπουργοί τη παραίτηση του από τη Δευτέρα, το θέμα της λήξης του επίμαχου ομολόγου στις 15 του μήνα, είναι ένα από τα ζητήματα που θα συζητηθούν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι από την επομένη της ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης του PSI, ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ είχε δηλώσει ότι είναι πολύ πιθανόν να μη πληρωθεί ούτε αυτό το ομόλογο ούτε όσα δεν «κουρευτούν».

Από τα θέματα που θα απασχολήσουν τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών είναι και η στάση που θα κρατήσει ο νέος υπουργός Οικονομικών στη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα. Ο νέος υπουργός θα οριστεί είτε από την Οικουμενική κυβέρνηση -εφόσον αποδώσει καρπούς η προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας- είτε από την Υπηρεσιακή κυβέρνηση, χωρίς να αποκλειστεί το ενδεχόμενο στη συνεδρίαση του Eurogroup να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Στους πολιτικούς αρχηγούς η απόφαση για το ομόλογο που λήγει"

Leave a reply