[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τσίπρας: Αν θέλουν κυβέρνηση ομηρίας, ας το ξεχάσουν
Τετάρτη 9 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Σε πλήρες αδιέξοδο αναμένεται να οδηγηθούν και οι σημερινές διερευνητικές επαφές του κ. Αλέξη Τσίπρα καθώς δεν διαφαίνεται κανένα σημείο σύγκλισης με τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο.

Αν θέλουν κυβέρνηση ομηρίας, ας το ξεχάσουν, ήταν το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα στις ηγεσίες των υπόλοιπων κομμάτων για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας κι ενώ ήταν σε εξέλιξη οι επαφές του με εκπροσώπους των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής.

«Μας ενδιαφέρει απολύτως η διακυβέρνηση του τόπου, αλλά πρωτίστως το περιεχόμενό της. Δεν ζητάμε από κανέναν να κάνει δηλώσεις μετάνοιας, ζητάμε να σταματήσουν τα παιχνίδια εις βάρος του ελληνικού λαού, ζητάμε δηλώσεις ειλικρίνειας» δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντηση με τους φορείς στη Βουλή.

«Αν αποδέχονται τις προτάσεις μας ως βάση διαλόγου, αν μας διαβεβαιώσουν ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις τους προς τις κυρίες Μέρκελ και Λαγκάρντ, τότε ενδεχομένως να έχει νόημα η συζήτηση... Αν όμως επιδιώκουν να μας οδηγήσουν σε κυβέρνηση ομηρίας στις δικές τους δεσμεύσεις» ξεκαθάρισε, «αυτό να το ξεχάσουν».

Υπό αυτά τα δεδομένα το ενδεχόμενο νέων εκλογών φαντάζει αναπόφευκτο ενώ οι βασικοί παίχτες του δραματικού πολιτικού παιχνιδιού φαίνεται να έχουν ως μοναδική επιδίωξη «να χρεωθεί ο αντίπαλος την νέα προσφυγή στις κάλπες».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσίπρας έχει ζητήσει ως βασικό προαπαιτούμενο από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς επιστολή προς του ευρωπαίους ηγέτες με την οποία να αποσύρουν τις δεσμεύσεις τους ως προς την υλοποίηση των μέτρων του μνημονίου. Αίτημα το οποίο τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στην ΝΔ χαρακτηρίζεται «προσχηματικό» προκειμένου να οδηγηθεί η συνομιλία σε αδιέξοδο.

Από την άλλη πλευρά όμως στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα σημειώνουν ότι «ο κ. Σαμαράς αντιφάσκει με το να λέει από την μια ότι θα δώσει ψήφο ανοχής στον ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη να θεωρεί ότι η πολιτική του κ. Τσίπρα οδηγεί στην καταστροφή» και αναρωτιούνται «πως θα δώσει ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση που θεωρεί ότι θα οδηγήσει την χώρα στην καταστροφή;».

Επιπροσθέτως, σημειώνουν ότι δεν κατανοούν για ποιο λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ δεν επιθυμεί τον λογιστικό έλεγχο του χρέους και την δημοσιοποίηση της έκθεσης της Blackrock ενώ στο μήνυμα Σαμαρά ότι « ο κ. Τσίπρας θα αντιμετωπίσει το Ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό Μέτωπο» απαντούν ότι «ο κ. Τσίπρας είναι αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς η οποία είναι δύναμη αλληλεγγύης για τον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται από τις πολιτικές Μέρκελ – Σαμαρά».

Επιπλέον, εξηγούν ότι ο κ. Βενιζέλος «επιμένει στην πρότασή του η οποία μιλά για συγκρότηση κυβέρνησης σωτηρίας του μνημονίου και όχι κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας».

Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Τσίπρας αναμένεται σήμερα να στείλει επιστολή προς τους κυρίους Μπαρόζο, Ντράγκι και Ρομπάι με την οποία να τους επισημαίνει ότι οι δεσμεύσεις Σαμαρά – Βενιζέλου δεν ισχύουν και πως «οι υπογραφές τους αντιπροσωπεύουν μόνο το 32% του λαού.

Την ίδια ώρα πάντως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απέστειλε αίτημα για συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού Humanite το οποίο επιβεβαιώνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Τετάρτης, ο κ. Τσίπρας θα έχει επαφές με κοινωνικούς φορείς και το απόγευμα θα συναντηθεί διαδοχικά με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο (17:00 μ.μ.), με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο (18:00) και με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά (19:00). Στις 20.00 το βράδυ θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τσίπρας: Αν θέλουν κυβέρνηση ομηρίας, ας το ξεχάσουν"

Leave a reply