[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μπέμπε Γκρίλο: Ο ευρωπαϊκός νότος να θεσπίσει ένα ασθενές ευρώ
Παρασκευή 25 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Ενα «ασθενές» ευρώ της Ιταλίας, Ισπανίας, Ελλάδας και Πορτογαλίας προτείνει να κυκλοφορήσει ο ιταλός ηθοποιός και επικεφαλής του κινήματος «Πέντε Αστέρων», Μπέπε Γκρίλο.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Euronews, ο κ.Γκρίλο ανέφερε ακόμη πως «η Μέρκελ μπορεί να κρατήσει το Μάρκο. Η Ευρώπη ήταν μια ωραιότατη ιδέα των διαφόρων Ντελόρ και Μπράντ, αλλά το σχέδιο απέτυχε, διότι συναντήθηκαν οικονομίες πολύ διαφορετικές, με ένα νόμισμα που δεν έπρεπε να είναι ενιαίο».

Μάλιστα, πρόσθεσε πως «οι χώρες της νότιας Ευρώπης έχασαν ήδη το 30% οικονομικής τους ισχύος, από τότε που εντάχθηκαν στο Ευρώ».

Ο Γκρίλο για το κύμα αυτοκτονιών στην Ιταλία

«Είναι απαράδεκτο, κάθε ημέρα να πέφτουν από τις ταράτσες, διότι δεν έχουν δουλειά και έχουν χρέη προς το δημόσιο. Kανένας δεν πρέπει να μείνει πίσω, μόνος. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί άμεσα ένα δίκτυο αλληλεγγύης».

Για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τέλος, ο ιδρυτής του κινήματος «Πέντε Αστέρων», που σύμφωνα με τα γκάλοπ «πείθει» το 18,5% των Ιταλών, πιστεύει ότι «το όνομά του δεν σημαίνει πια τίποτα».

«Ενώ έμοιαζε αιώνιος, τώρα, ο Μπερλουσκόνι θυμίζει προϊστορία. Δεν βάφεται πια, και δείχνει σαν τον ηλικιωμένο θείο του Καβαλιέρε», καταλήγει ο Γκρίλο.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Μπέμπε Γκρίλο: Ο ευρωπαϊκός νότος να θεσπίσει ένα ασθενές ευρώ"

Leave a reply