[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
"Η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη"
Κυριακή 20 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Η Γαλλία δεν εργάζεται παρά για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μπερνάρ Καζνέβ και πρόσθεσε πως η χώρα χρειάζεται «ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης».

«Η βαθιά πεποίθησή μας είναι ότι πρέπει να σώσουμε την ευρωζώνη, ότι πρέπει να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και για αυτό πρέπει να εργαστούμε ώστε να ληφθούν τα μέτρα που θα επιτρέψουν να στηρίξουμε την Ελλάδα στις προσπάθειές της», τόνισε στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

«Όλες οι προσπάθειες που καταβάλουμε τώρα είναι για να διασφαλίσουμε ότι η Ευρώπη στηρίζει την Ελλάδα στις προσπάθειές της και πως η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση σχετικά με την ύπαρξη μια ομάδας εργασίας με την ονομασία "Grecexit" ("Έξοδος της Ελλάδας"), ο Καζνέβ υπογράμμισε: «Η μόνη ομάδα για την οποία εργάζομαι, για την οποία εργάζεται η κυβέρνηση και οι υπουργοί μας είναι η ομάδα με στόχο την διασφάλιση της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ».

«Για να αποκατασταθεί σύντομα η εμπιστοσύνη, πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε η Ευρώπη να στείλει στην Ελλάδα ένα εξαιρετικά ισχυρό μήνυμα στήριξης, το οποίο θα είναι παράλληλα και ένα μήνυμα στους Έλληνες και στην ελληνική κυβέρνηση για τις ευθύνες τους για την αποκατάσταση των δημοσιονομικών μεγεθών», υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός.

Την πεποίθησή του ότι οι πιο αδύναμες χώρες της Ευρωζώνης χρειάζονται μεγαλύτερη υποστήριξη από τον πυρήνα των χωρών του ευρώ για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα τους εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όσμπορν.

Σε άρθρο του στους Κυριακάτικους Τάιμς, ο κ. Όσμπορν επεσήμανε πως «οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει είτε να ενισχύσουν την προοπτική του ευρώ ή να αντιμετωπίσουν την προοπτική μια ελληνικής εξόδου, με όσους κινδύνους, αυτή μπορεί να περιλαμβάνει».
STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for ""Η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη""

Leave a reply