[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η Ελλάδα «βούλιαξε» το ευρώ και τα χρηματιστήρια του κόσμου
Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 Posted by STEVENIKO

Με νευρικότητα αντέδρασαν τα ευρωπαϊκά και διεθνή χρηματιστήρια στο νέο ναυάγιο των συζητήσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης και το γεγονός ότι η χώρα οδηγείται εκ νέου σε εκλογές. Το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε με πτώση 3,62%, ενώ πτώση σημείωσαν και οι χρηματιστηριακοί δείκτες σε Νέα Υόρκη, Φρανκφούρτη, Λονδίνο και Παρίσι. Η πολιτική κρίση στην Ελλάδα συμπαρέσυρε και το ευρώ που υποχώρησε στα 1,27 δολάρια.

Μόλις έγινε γνωστό ότι πηγαίνουμε σε νέες εκλογές ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενώ κατέγραφε μικρά κέρδη βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση καταγράφοντας απώλειες ακόμη και 4,9%, πριν κλείσει τελικά με απώλειες 3,62%.

Ηταν τέτοια η «βουτιά» για τον Γενικό Δείκτη, ώστε να περάσει με συνοπτικές διαδικασίες ακόμα και σε νέο χαμηλό 553 μονάδων με την πτώση να αγγίζει το 4,9%, πριν κλείσει τελικώς, λίγο αργότερα, στις 562,88 μονάδες και στο -3,62%.

Με αρνητικά πρόσημα, έπειτα από μία συνεδρίαση με νευρικότητα, έκλεισαν τελικά οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη. Ο Dow Jones έκλεισε στις 12.632,00 μονάδες με πτώση 0,5%, ενώ ο Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,3%.

Την υποχώρηση συνέχισαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, πέφτοντας στα χαμηλότερα επίπεδά τους από το Δεκέμβριο.

Στη Φρανκφούρτη, ο DAX κατέγραψε πτώση 0,79% ενώ στο Παρίσι ο CAC υποχώρησε κατά 0,61%. Στο Λονδίνο, ο FSTE100 κατέγραψε πτώση 0,51%.

To πολιτικό αδιέξοδο συμπαρέσυρε και το ευρώ, το οποίο αν και πριν κινείτο ανοδικά, μετά την ανακοίνωση του ναυαγίου των συζητήσεων, το ευρώ υποχώρησε στα 1,2771 δολάρια, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδότ ου τ από τις 18 Ιανουαρίου.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Η Ελλάδα «βούλιαξε» το ευρώ και τα χρηματιστήρια του κόσμου"

Leave a reply