[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ιρλανδία - Κροατία 1-3 (photos, video)
Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012 Posted by STEVENIKO

Με δύο γκολ του Μάντζουκιτς και ένα του Γέλαβιτς η Κροατία κέρδισε τους «μαχητές» Ιρλανδούς με 3-1 και έπιασε κορυφή στον τρίτο όμιλο



Πιο δύσκολη ήταν η νίκη της Κροατίας επί της Ιρλανδίας από το τελικό 3-1.

Οι Ιρλανδοί αποδείχτηκαν «σκληρό καρύδι» όπως αναμένονταν για τα δόντια της Κροατίας, που τελικώς όμως το μάσησαν..

Μεγάλος πρωταγωνιστής για το σύνολο του Σλάβεν Μπίλιτς ήταν ο Μάριο Μάντζουκιτς (3΄ και 48΄) που πέτυχε δύο τέρματα που αποδείχτηκαν και τα πιο καθοριστικά.

Την σφραγίδα του έβαλε και ο Γέλαβιτς (43΄), ενώ για τους Ιρλανδούς είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 με εκπληκτική κεφαλιά ο Λέντζερ (19΄).

Με γκολ από... τα αποδυτήρια ξεκίνησε η αναμέτρηση στο «Μουνισιπάλ». Αυτοί που πανηγύρισαν ήταν οι Κροάτες, με την κεφαλιά του Μάντζουκιτς στο 3ο μόλις λεπτό να αιφνιδιάζει τον Γκίβεν και να βάζει μπροστά την ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς (0-1).

Οι Ιρλανδοί ήταν αρκετά ουσιαστικοί και χωρίς να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση έφτασαν στην ισοφάριση στο 19ο λεπτό με την κεφαλιά του Λέντζερ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντόιλ (1-1).

Στο 21΄ ο Γκίβεν έκανε σπουδαία επέμβαση στο σουτ του Ράκιτιτς, ενώ στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τους Κροάτες, πάντως, να έχουν τον έλεγχο και να ψάχνουν το δεύτερο γκολ περισσότερο από τους Ιρλανδούς που προσπαθούσαν να κρατήσουν το σκορ.

Η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς τα κατάφερε να μπει στ' αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα, με τέρμα του Γέλαβιτς που σήκωσε τις διαμαρτυρίες των Ιρλανδών για οφσάιντ.

Όλοι περίμεναν το σύνολο του Τραπατόνι να μπει και να πιέσει για την ισοφάριση, αλλά οι Κροάτες πέτυχαν και τρίτο γκολ στο 48ο λεπτό, πάλι με κεφαλιά του Μάντζουκιτς.

Στη συνέχεια το ματς κύλησε, με τις δυνατές μονομαχίες να κυριαρχούν και τους Κροάτες να διατηρούν το προβάδισμα έως το τέλος κι έτσι να παίρνουν τη σημαντική νίκη.

Καλύτερος παίκτης για τους Κροάτες ήταν ο Μάριο Μάντζουκιτς που σημείωσε και δύο τέρματα, ενώ για τους Ιρλανδούς εξαιρετικό ματς έκανε ο Άντριους που προσπάθησε πολλές φορές να κερδίσει τον Πλετίκοσα, δίχως να τα καταφέρει.

Η Κροατία με τρεις πόντους έπιασε κορυφή στον τρίτο όμιλο, αφού από έναν έχουν Ισπανία και Ιταλία.

Στον «πάτο» οι Ιρλανδοί που για να προκριθούν πρέπει να κάνουν δύο διαδοχικά θαύματα...

Οι συνθέσεις:
Ιρλανδία:
Given, O’Shea, Dunne, St. Ledger, Ward, Duff, Andrews, Whelan, McGeady (Cox 54′), Keane (Long 72′), Doyle (Walters 54′).
Κροατία: Pletikosa, Srna, Corluka, Schildenfeld, Strinic, Rakitic, Modric, Vukojevic, Perisic (Eduardo 89′), Jelavic (Kranjcar 72′), Mandzukic

Δείτε το video με τα γκολ και τα highlights του αγώνα Ιρλανδία – Κροατία 1-3 για το Euro 2012







STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ιρλανδία - Κροατία 1-3 (photos, video)"

Leave a reply