[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Συρία: Βίντεο δείχνει άρμα μάχης να περνάει πάνω από τη σορό ενός αντάρτη
Σάββατο 2 Ιουνίου 2012 Posted by STEVENIKO

Βίντεο που ανέβασε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Ίντερνετ δείχνει ένα άρμα μάχης να περνάει πάνω από το πτώμα ενός αντάρτη, τον οποίο είχαν ήδη πατήσει τα προηγούμενα άρματα μάχης.

Το βίντεο αυτό γυρίστηκε σύμφωνα με την οργάνωση στην επαρχία Ιντλέμπ στις 14 Μαρτίου.
Οι εικόνες που παρουσιάζονται, οι οποίες γυρίστηκαν από τον πυργίσκο ενός άρματος μάχης από, όπως φαίνεται, έναν Σύρο στρατιώτη, δείχνουν το άρμα μάχης να κινείται στο μέσον μιας σειράς από τανκς που προχωρούν σε έναν δρόμο με σπίτια και να περνάει πάνω από την αιματοβαμμένη σωρό ενός άνδρα, ο οποίος έχει ήδη πατηθεί από τα προηγούμενα οχήματα.

Το περιστατικό αυτό σημειώνεται μπροστά στα μάτια περίπου 10 στρατιωτών ενός φορτηγού που βρίσκεται σταθμευμένο κατά μήκος του δρόμου και άλλων στρατιωτών που περπατούν στη ζώνη αυτή μαζί με έναν άνδρα με πολιτικά.

Το βίντεο δείχνει επίσης σε γκρο πλαν το πρόσωπο ενός στρατιώτη που βρίσκεται πάνω στο άρμα μάχης, ίσως αυτού που κάνει τη βιντεοσκόπηση, να έχει πάρει μια σοβαρή έκφραση.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, το βίντεο, το οποίο διέρρευσε από το στράτευμα, γυρίστηκε το Μάρτιο σε οδόφραγμα στο χωριό αλ Μπάρα της Ιντλέμπ, στη βορειοδυτική Συρία, και το θύμα είναι ένας μαχητής που ήταν αντίθετος στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ 'Ασαντ.
Κι άλλος ένας αντάρτης, ο οποίος δεν φαίνεται στο βίντεο, συνεθλίβη κατά το ίδιο περιστατικό, πρόσθεσε ο Αμπντέλ Ραχμάν.

Προς το παρόν δεν έχει καταστεί δυνατή η επαλήθευση των εικόνων αυτών. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μαζί με το βίντεο, το Παρατηρητήριο "καταδικάζει με τους πλέον απερίφραστους όρους τον μισητό τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζονται τις σορούς των μαρτύρων" και ζητεί να διωχθούν αυτοί που διαπράττουν "τέτοιες πράξεις τρέλας".
"Οι πράξεις αυτές πρέπει να προκαλούν όνειδος στην ανθρωπότητα", καταλήγει η οργάνωση.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Συρία: Βίντεο δείχνει άρμα μάχης να περνάει πάνω από τη σορό ενός αντάρτη"

Leave a reply