[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Νετανιάχου: Σημαντικά τα γερμανικά υποβρύχια για την εθνική μας ασφάλεια
Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ απέφυγε αναφορές στον πυρηνικό εξοπλισμό τους
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, υποστήριξε σε δηλώσεις του στον γερμανικό Τύπο ότι έχουν μεγάλη σημασία για την άμυνα της χώρας του τα υποβρύχια που το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό παρέλαβε από τη Γερμανία.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Der Spiegel», τα υποβρύχια φέρουν ήδη πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές. Ωστόσο, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου δεν έκανε αναφορά στο θέμα του εξοπλισμού των υποβρυχίων.

Η Γερμανία «είχε εκφράσει ρητώς το πόσο σημαντική (θεωρεί) την ασφάλεια του Ισραήλ πουλώντας της, ακριβώς, ένα νέο υποβρύχιο» δήλωσε ο Νετανιάχου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild».

«Πρόκειται για πολύ σημαντικό συμπλήρωμα για την εθνική μας ασφάλεια. Είναι μια μεγάλη κατάκτηση του εβραϊκού κράτους το ότι μπορούμε να αμυνθούμε έναντι οποιασδήποτε απειλής» πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

Στα αποσπάσματα της συνέντευξης, ο ισραηλινός πρωθυπουργός δεν κάνει ουδεμία ρητή αναφορά στον εξοπλισμό των υποβρυχίων με πυραύλους που φέρουν πυρηνικές κεφαλές.

Το γερμανικό περιοδικό «Spiegel» ανέφερε ότι το Ισραήλ ήδη εξοπλίζει τα υποβρύχια τύπου Dolphin που έχει παραλάβει με τη Γερμανία με πυραύλους Κρουζ που φέρουν πυρηνικές κεφαλές.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας υπεραμύνθηκε της εξαγωγής των υποβρυχίων στο Ισραήλ, με τον εκπρόσωπο της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, να δηλώνει πως δεν υπήρξαν επιφυλάξεις για την παράδοσή τους.

Στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Ζάιμπερτ είπε: «Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι υπήρξαν ενστάσεις». Δεν θέλησε να υπεισέλθει σε σενάρια για την πιθανή μετατροπή ή τον οπλισμό που θα φέρουν τα υποβρύχια. Επέμεινε πάντως ότι η ασφάλεια του Ισραήλ αποτελεί σημαντικό κομμάτι της εξωτερικής πολιτικής της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Ζάιμπερτ πρόσθεσε ότι η παράδοση των υποβρυχίων αποτελεί συνέχιση της πολιτικής που ακολουθούσε ο πρώην καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και των Πρασίνων, Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Σύμφωνα με το Spiegel, στα τρία υποβρύχια, που κατασκευάστηκαν σε ναυπηγείο στο Κίελο, αναμένεται προσεχώς να προστεθούν άλλα τρία. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) είχε απαιτήσει εξηγήσεις από την κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα έπρεπε να δημοσιοποιήσει πληροφορίες ώστε να γνωρίζουμε εάν τα υποβρύχια τα οποία παραδόθηκαν από τη Γερμανία μπορούν να εξοπλιστούν με συστήματα ικανά να φέρουν δυνητικά πυρηνικές κεφαλές» είχε δηλώσει στο περιοδικό ο Ρολφ Μίτσενιχ, εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η Γερμανία ήλπιζε ότι το Ισραήλ θα έκανε παραχωρήσεις στο ζήτημα των εποικισμών στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη σε αντάλλαγμα για τις παραδόσεις, αλλά οι υποσχέσεις του δεν τηρήθηκαν.STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Νετανιάχου: Σημαντικά τα γερμανικά υποβρύχια για την εθνική μας ασφάλεια"

Leave a reply