[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η Βρετανία δεν θα συμμετέχει σε καμία τραπεζική ένωση της Ευρωζώνης
Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012 Posted by STEVENIKO

Θα ζητηθούν μηχανισμοί προστασίας, είπε ο υπουργός Οικονομικών Τ. Οσμπορν
Η Βρετανία δεν θα συμμετέχει σε καμία τραπεζική ένωση της Ευρωζώνης


Η Βρετανία θέλει να διασφαλίσει ότι προστατευτικοί μηχανισμοί θα τεθούν σε λειτουργία για την προστασία του χρηματοπιστωτικού της τομέα, εάν η Ευρωζώνη προχωρήσει προς τη συγκρότηση τραπεζικής ένωσης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όσμπορν.

Σε συνέντευξή του στο δίκτυο BBC Radio 4, ο Τζορτζ Όσμπορν κάλεσε την Ευρωζώνη να χρησιμοποιήσει τους πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να χρηματοδοτήσει την ανακεφαλαιοποίηση των ισπανικών τραπεζών.

«Δεν τίθεται θέμα συμμετοχής της Βρετανίας σε οποιαδήποτε τραπεζική ένωση της Ευρωζώνης... Θεωρώ ότι η Βρετανία θα απαιτήσει κάποιους προστατευτικούς μηχανισμούς, εάν υπάρξει μία τραπεζική ένωση σε πλήρη ανάπτυξη» είπε, λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση του βρετανού πρωθυπουργού με την καγκελάριο της Γερμανίας στο Βερολίνο για να συζητήσουν για την κρίση στην Eυρωζώνη.

«Αυτό που είναι σαφές είναι ότι η Ισπανία χρειάζεται αναδιάρθρωση του τραπεζικού της συστήματος, χρειάζεται κεφάλαια για να το κάνει αυτό. Πώς θα γίνει, αυτό είναι θέμα της ισπανικής κυβέρνησης και της Ευρωζώνης» είπε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών.

«Όταν συνέστησαν αυτό το ταμείο διάσωσης της Ευρωζώνης, το οποίο ονομάστηκε, μάλλον άστοχα, Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ένα από τα πράγματα που ήταν ικανό να κάνει αυτό και το διάδοχό του, που επίσης άστοχα ονομάστηκε Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, είναι να υποστηρίξουν τα τραπεζικά συστήματα της Ευρωζώνης» πρόσθεσε.

«Άρα χρειάζεται να διασφαλίσουμε ότι οι μηχανισμοί που έχουν συσταθεί μπορούν να λειτουργήσουν... Οι τράπεζες υπήρξαν ένας από τους αδύναμους κρίκους σε όλα αυτά και η Ευρωζώνη έχει επιτρέψει για υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα την ύπαρξη αδύναμων και μη ανακεφαλαιοποιημένων τραπεζών» κατέληξε ο κ. Οσμπορν.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Η Βρετανία δεν θα συμμετέχει σε καμία τραπεζική ένωση της Ευρωζώνης"

Leave a reply