[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Απάντηση για την "προσομοίωση" της δραχμής
Σάββατο 2 Ιουνίου 2012 Posted by STEVENIKO

"Κάποιοι φαίνεται πως βιάζονται να βγάλουν την Ελλάδα από το ευρώ. Είτε από ερασιτεχνισμό είτε από σκοπιμότητα" ήταν η απάντηση της ελληνικής κυβέρνηση στην εμφάνιση της "μετά ευρώ δραχμής" στους συναλλαγματικούς πίνακες του Bloomberg την Παρασκευή.

"Το νόμισμα της Ελλάδας όμως αποτελεί πρωτίστως επιλογή του ελληνικού λαού κι όχι των αγορών" τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τσιόδρας, διευκρινίζοντας ότι αναφέρεται σε "ασκήσεις προσομοίωσης" για επιστροφή της χώρας στη δραχμή "που είδαν το φως της δημοσιότητας".

"Οι ευρωπαίοι εταίροι σε κάθε ευκαιρία επαναλαμβάνουν ότι επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Ψυχραιμία λοιπόν. Πολλές φορές άλλωστε έχουμε δει ασκήσεις προσομοίωσης, να μετατρέπονται σε κινήσεις κερδοσκοπίας".

Το πρωί, στα τερματικά του Bloomberg για τις ισοτιμίες νομισμάτων, εμφανίστηκε η δραχμή με σύμβολο XGD.Το απόγευμα, το πρακτορείο σημείωνε ότι η κίνηση αυτή ήταν στο πλαίσιο άσκησης σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης, ότι μέσα στα σενάρια που εξετάζει περιλαμβανόταν αυτό της χρεοκοπίας κρατών και αλλαγών σε νομίσματα καθώς και ότι το "τεστ" ήταν ορατό για μικρό διάστημα σε λίγους πελάτες.
STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Απάντηση για την "προσομοίωση" της δραχμής"

Leave a reply