[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Γκρεμίζεται η Ευρώπη της Μέρκελ.
Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012 Posted by STEVENIKO

Του ΤΑΣΟΥ ΘΩΜΑ


Ο επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε. Όλι Ρεν αναγκάστηκε να παραδεχτεί την παταγώδη αποτυχία της λιτότητας με δραματική έκκληση «Ή αντιδρούμε ή διαλύεται η ευρωζώνη»

Η εκτόξευση του κόστους δανεισμού της Ισπανίας και η κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος της Ιβηρικής χώρας προκαλούν τρόμο στους κυρίαρχους κύκλους της ευρωπαϊκής ελίτ και, όπως επιβεβαιώνει ο ίδιος ο επίτροπος επί των Οικονομικών της Ευρώπης Όλι Ρεν, θέτουν ολόκληρη την ευρωζώνη σε κίνδυνο.

«Ή αντιδρούμε ή διαλύεται η ευρωζώνη» διεμήνυσε ο Ο. Ρεν σε ένα ηχηρό μήνυμα προς το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, το οποίο από τη μια πλευρά είναι η απόλυτη παραδοχή της αποτυχίας του δογματισμού της Άνγκελα Μέρκελ – ένας δογματισμός που έχει οδηγήσει την Ευρώπη στα όρια της κοινωνικής έκρηξης, αλλά και της απόλυτης διάλυσης δυο χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης – αλλά και η εναγώνια κραυγή διάσωσης των μεγάλων συμφερόντων που πλέον – εξαιτίας του μεγέθους της τέταρτης οικονομίας της Ευρώπης – πλήττονται από την γερμανική επικυριαρχία. Ένας προς ένας, τώρα, εγκαταλείπει την σκληρή γραμμή της Άνγκελα Μέρκελ.

Εκτός του Όλι Ρεν και ο άνθρωπος του Βερολίνου στη Ρώμη, ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, δήλωσε ρητά πως η γερμανική λιτότητα απειλεί την ιταλική οικονομία. Και ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι είχε βαριά λόγια να πει για την μέχρι σήμερα διαχείριση της κρίσης δηλώνοντας πως «η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί να αναπληρώσει το πολιτικό κενό» και ζητώντας τραπεζική ένωση.


Η αποκρουστική σημερινή Ευρώπη με το ένα χέρι εκβιάζει τα κράτη-μέλη με εξοστρακισμό από την ευρωζώνη , ενώ με το άλλο χέρι η ίδια με τις πολιτικές της οδηγεί την νομισματική ένωση στην κατάρρευσή της. Τα σύμφυτα αδιέξοδα της ευρω-στρατηγικής δεν μπορούν, πλέον, να τα χρεώσουν στους ευρωπαϊκούς λαούς

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Γκρεμίζεται η Ευρώπη της Μέρκελ."

Leave a reply