[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ισπανία – Γαλλία 2-0 (video)
Σάββατο 23 Ιουνίου 2012 Posted by STEVENIKO

Η Ισπανία επικράτησε με 2-0 της Γαλλίας χάρη στα δύο γκολ που σημείωσε ο Τσάμπι Αλόνσο




Σε μία αναμέτρηση που είχε ρυθμό "χελώνας", η Ισπανία επικράτησε της Γαλλίας με 2-0, και πήρε τη νίκη και την πρόκριση για τα ημιτελικά του Euro 2012.

O Τσάμπι Αλόνσο πέτυχε και τα δύο γκολ των "φούριας ρόχας" που απέναντι σε αυτή τη Γαλλία, δεν αντιμετώπισαν κανένα απολύτως πρόβλημα, καθώς οι "τρικολόρ" επιθετικά ήταν ανύπαρκτοι.

Ακόμα κι αν η Ισπανία ήταν ανώτερη, δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, αφού περιορίστηκε σε παιχνίδι κέντρου, που ήταν ιδιαίτερα αργό και βαρετό, ωστόσο ο σκοπός επετεύχθη.

Η Ισπανία θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία στους "4" της διοργάνωσης, ενώ η Γαλλία γυρίζει "σπίτι" της, και ελπίζει να κάνει επιτέλους την υπέρβαση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ισπανία νίκησε για πρώτη φορά τη Γαλλία σε επίσημο ματς.

Ο αγώνας

Αν η Εθνική μας ομάδα έχει κατηγορηθεί ότι παίζει αντιποδόσφαιρο, τότε αυτές οι δύο ομάδες πρέπει να μην ξανασυμμετάσχουν σε Euro.

Εξαιρετικά αργός ρυθμός στο ξεκίνημα, με την Ισπανία να γυρίζει την μπάλα στο κέντρο, και να έχει μία ανούσια κατοχή, γιατί η Γαλλία απλά περίμενε την ισπανική επίθεση, η οποία δεν γινόταν ποτέ.

Σε μία επιθετική προσπάθεια της Ισπανίας, ο Ζόρντι Άλμπα βγήκε από αριστερά, τράβηξε όλη την άμυνα πάνω του, έκανε τη σέντρα, και ο Τσάμπι Αλόνσο ανενόχλητος έκανε την κεφαλιά και νίκησε τον Γιορίς για να ανοίξει το σκορ.

Αργότερα, η Γαλλία ήθελε να αντιδράσει. Το "ήθελε" από το "αντέδρασε" απέχει όμως πολύ, καθώς οι "τρικολόρ" δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα για πάνω από 15 δευτερόλεπτα.

Από την άλλη, η Ισπανία συνέχισε να διατηρεί την κατοχή, χωρίς ωστόσο να έχει όρεξη να απειλήσει, αφού δεν έπαιζε με επιθετικό για άλλη μία φορά.

Η πρώτη καλή ευκαιρία της Γαλλίας... ήταν στο 60' με την κεφαλιά του Ντεμπισί. Χρειάστηκε μία ώρα για να απειλήσει τον Κασίγιας, η ομάδα του Μπλαν.

Ο Λοράν Μπλαν έβλεπε ότι η ομάδα του στερείται δημιουργικότητας και πρωτοβουλίας, ωστόσο περίμενε μέχρι το 65' για να βάλει μέσα τους Νασρί και Μενέζ, και να κρατήσει την μπάλα η Γαλλία, λίγο παραπάνω.

Οι δύο παίκτες πέρασαν στο ματς, ωστόσο δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ή να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Ο νευριασμένος Μενέζ δέχτηκε και μία κίτρινη κάρτα για ένα (δήθεν) φάουλ στον Ράμος, ο οποίος βούτηξε στο γρασίδι.

Το ματς συνεχίστηκε με τον ίδιο (πολύ) αργό ρυθμό, και πριν το 90' η Ισπανία κέρδισε πέναλτι με τον Πέδρο να ανατρέπεται από τον Ρεβεγιέ, ο οποίος... δεν κράτησε την ισορροπία του.

Ο Τσάμπι Αλόνσο ευστόχησε, έκανε το 2-0, και έδωσε την πρόκριση στην Ισπανία.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Αρμπελόα, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Ζόρντι Αλμπα, Τσάβι, Μπούσκετς, Τσάμπι Αλόνσο, Σίλβα (65΄ Πέδρο), Φάμπρεγας (67΄ Τόρες), Ινιέστα (84΄ Καθόρλα).

ΓΑΛΛΙΑ (Λοράν Μπλαν): Γιορίς, Ρεβεγιέρ, Ραμί, Κοσιελνί, Κλισί, Ντεμπουσί (64΄ Μενέζ), Καμπαγέ, Εμβιλά (79΄ Ζιρού), Μαλουντά (64΄ Νασρί), Ριμπερί, Μπενζεμά

Δείτε το video με τα γκολ και τα highlights του αγώνα Ισπανία – Γαλλία 2-0 για το Euro 2012




Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ισπανία – Γαλλία 2-0 (video)"

Leave a reply