[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Το πείραμα
Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 Posted by STEVENIKOΟι επιθέσεις της Λαγκάρντ, του Σόιμπλε, της Μέρκελ και εν γένει της ευρωπαϊκής πολιτικής ελίτ εναντίον των Ελλήνων συλλήβδην παραπέμπει σε μία αντιμετώπιση των κατοίκων αυτής της χώρας κατά το ανάλογο του homo sacer, του «Ιερού ανθρώπου», ουσιαστικά του «καταραμένου», που νομιμοποιεί την πράξη της νομικής ανθρωποκτονίας στο ρωμαϊκό δίκαιο.

Έτσι, αυτός που έχει δηλωθεί homo sacer αποκλείεται από την κανονική νομική προστασία και μπορεί να δολοφονηθεί ατιμωρητί από τον καθένα. Οι Εβραίοι στη ναζιστική Γερμανία ήταν ίσως ο απόλυτος homo sacer, αλλά προτού εγκλειστούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και δολοφονίας, θα έπρεπε πρώτα να τους αφαιρεθεί η γερμανική ιθαγένεια και οι προστασίες που προέρχονται από αυτή.

Η «απογύμνωση» από κάθε πολιτικό και νομικό δικαίωμα, τους καθιστά απάτιδρες, ανέστιους και εντέλει όντα με μη πολιτική αλλά ούτε καν με ανθρώπινη υπόσταση. Σύγχρονο παράδειγμα του homo sacer είναι οι μετανάστες, οι οποίοι στερούνται κάθε είδους επίσημης νομικής προστασίας και οι οποίοι βρίσκονται στο έλεος των κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο αλλά και της κάθε Κου Κλουξ Κλαν ή της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, που υποκαθιστά το κράτος.

Αλλά όλα τα παραπάνω υποδηλώνουν πως δεν θα αργήσει ο καιρός που θα επιτρέπεται η συμβολική ή και η πραγματική θανάτωση των ίδιων των Ελλήνων, αυτών των «τεμπέληδων, των παράσιτων, των διεφθαρμένων, των πονηρών…», που θέτουν σε κίνδυνο το ευρώ σύμφωνα με τα στερεότυπα, που διαδίδουν κυρίως τα σκανδαλοθηρικά, γερμανικά μίντια, πολλαπλασιάζοντας τις αντιλήψεις πολιτικών όπως ο Σόιμπλε, η Μέρκελ αλλά και ο… Τζήμερος.

Τον τελευταίο «δοξάζει» η Bild για την κατάπτυστη επιστολή που έστειλε στη Γερμανίδα καγκελάριο, παρέχοντας υποστηρικτικά επιχειρήματα στους Γερμανούς για τις ρατσιστικές και φασίζουσες αντιλήψεις τους εναντίον των Ελλήνων. Σύμφωνα με αυτές, η κατάσταση των τελευταίων θα υπαχθεί σε εκείνη της αβράκωτης (naked) ή «γυμνής» (bare) ζωής, παρέχοντας το τέλειο υποκείμενο της βιοπολιτικής, δηλαδή την ίδια τη ζωή των Ελλήνων σε όλες της τις διαστάσεις, πάνω στην οποία η εξουσία μπορεί να ασκηθεί χωρίς κανέναν περιορισμό(Agamben).

Για την ακρίβεια, το στρατόπεδο εργασίας, που λέγεται Ελλάδα, ακριβώς όπως το Μπούχενβαλντ, επιθυμούν και επιδιώκουν να καταστεί εκείνος ο υποδειγματικός βιοπολιτικός χώρος, όπου η κυρίαρχη εξωτερική(γερμανική) και εγχώρια(των γραικύλων) εξουσία θα μπορεί να ασκείται χωρίς κανέναν απολύτως περιορισμό στο σώμα, στην πολιτική, στην κοινωνική και στη βιολογική ζωή των Ελλήνων εργαζόμενων και μη.

Θα δεχθούμε, άραγε, αυτή την εξέλιξη; Θα αφήσουμε το πείραμα να επισυμβεί πάνω μας και, προπάντων, πάνω στα παιδιά μας και στο μέλλον τους, ήτοι το μέλλον της χώρας; Ασφαλώς όχι.

Αλλά για να αντισταθούμε αποτελεσματικά απαιτείται σχέδιο και πολιτική ηγεσία ικανή και αποτελεσματική. Αυτή καλείται να εκλέξει ο ελληνικός λαός στις 17 Ιουνίου.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Το πείραμα"

Leave a reply