[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Στο σκαμνί του Ευρωδικαστηρίου θέλει να στείλει την Ελλάδα η Μέρκελ!
Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012 Posted by STEVENIKO

Στο σκαμνί του Ευρωδικαστηρίου θέλει να στείλει την Ελλάδα η Μέρκελ!
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σχεδιάζει να παραπέμψει την Ελλάδα η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, «όπως ισχύει για όλες τις χώρες που παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς κανόνες», ενώ έστειλε νέο μήνυμα στα ελληνικά κόμματα ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτή χαλάρωση των όρων του Μνημονίου.

Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στο Βερολίνο, η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε σαφές ότι δεν προβλέπεται παραβίαση των όρων του Μνημονίου, που έχει υπογραφεί με χώρα της Ευρωζώνης και ότι, σε αυτή την περίπτωση, η εν λόγω χώρα θα παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Στην ίδια ομιλία της η κυρία Μέρκελ απέρριψε για μια ακόμη φορά τη θέσπιση ευρωομολόγων, αλλά άφησε να διαφανεί ότι προτίθεται να επιδείξει ευελιξία σε ό,τι αφορά την επιβολή ενός φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές και σε μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη.

Μία ημέρα αφότου το Βερολίνο τάχθηκε υπέρ του να δοθεί ένα επιπλέον έτος στην Ισπανία για να μειώσει το έλλειμμά της κάτω από το όριο του 3%, η Μέρκελ έδειξε διάθεση συμβιβασμού με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) της αντιπολίτευσης και τους εταίρους στην ΕΕ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε επίσης ότι πρέπει τα κράτη - μέλη της ΕΕ να εκχωρήσουν μέρος της κυριαρχίας τους σε ό,τι αφορά τους προϋπολογισμούς τους σε αντάλλαγμα για μέτρα υπέρ της ανάπτυξης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ιδιαίτερη σημασία αποκτά η εκτός προγράμματος συνάντηση που θα έχει η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Επισήμως, η συνάντηση αφορά στα τρέχοντα ευρωπαϊκά ζητήματα, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και την προετοιμασία για την επόμενη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 28 και 29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Η κυρία Μέρκελ και ο πρόεδρος της Κομισιόν είχαν συναντηθεί και την περασμένη Τετάρτη, στο συνέδριο του Συμβουλίου των Κρατών της Βαλτικής Θάλασσας, με τη Γερμανίδα καγκελάριο να δηλώνει ότι συμφώνησαν πως το δημοσιονομικό σύμφωνο της Ευρώπης για τη δημοσιονομική πειθαρχία είναι μόνο το πρώτο από τα πολλά βήματα που πρέπει να γίνουν προς τη μεγαλύτερη ενοποίηση της Ευρωζώνης και την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας στην ΕΕ.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Στο σκαμνί του Ευρωδικαστηρίου θέλει να στείλει την Ελλάδα η Μέρκελ!"

Leave a reply