[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Time: Στα χέρια του Τσίπρα το μέλλον της Ευρώπης
Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012 Posted by STEVENIKO

Με τον Αλέξη Τσίπρα να σημειώνει σε συνέντευξή του στο TIME πως για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι επιλογή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, το περιοδικό περιγράφει τον επικεφαλής του κόμματος ότι ως τον άνθρωπο που μπορεί να κρατάει το μέλλον της Ευρώπης στα χέρια του.

"Πριν μερικές εβδομάδες ο 37χρονος Αλέξης Τσίπρας ήταν ένας μικρός πολιτικός της αντιπολίτευσης. Σήμερα διαταράσσει την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ – κόμμα που περιέχει από μετριοπαθείς σοσιαλιστές μέχρι σκληρούς κομμουνιστές – ενδέχεται να κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου", γράφει το περιοδικό TIME αναφερόμενο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, παραθέτοντας εν συνεχεία τη συνέντευξη του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ.

"Ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταφέρει μία έξυπνη πολιτική μεταμόρφωση από ηγέτη της ριζοσπαστικής αριστεράς σε σημαιοφόρο μιας αντιμνημονιακής και κατά της λιτότητας πολιτικής. Μπορεί και να κρατάει το μέλλον της Ευρώπης στα χέρια του. Το μόνο που του μένει να κάνει είναι να κερδίσει αρκετές έδρες", τονίζει η συντάκτης Joanna Kakissis.

Στη συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι "χρειάζονται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία της Ελλάδας αλλά και αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του πολίτη".

"Χωρίς όμως τη συμβολή των πολιτών δεν γίνονται. Οι αλλαγές θα γίνουν και στα υψηλά εισοδήματα" και τονίζει ότι "κάποιες αλλαγές χρειάζονται χρόνο και κάποιες μπορούν να γίνουν γρήγορα, όπως το μητρώο περιουσιακών στοιχείων".

"Όποιος κάνει ψευδή φορολογική δήλωση θα πρέπει να τιμωρείται με κατάσχεση μέρους της περιουσίας του", σημειώνει σε άλλο σημείο. "Όταν έχουμε έναν ασθενή που του δίνουμε ένα φάρμακο που τον κάνει ακόμη χειρότερα δεν είναι λογικό να συνεχίζουμε να του το δίνουμε", υπογραμμίζει.

Στην ερώτηση αν η έξοδος από το ευρώ είναι μία πιθανή επιλογή για τον ΣΥΡΙΖΑ απαντάει ότι "όχι, δεν είναι επιλογή μας η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.

Αυτό θα είχε άμεσα κακό αντίκτυπο στα χαμηλά εισοδήματα. Πιστεύουμε στην Ευρώπη της αλληλεγγύης. Η Ευρώπη δεν μας σώζει δίνοντάς μας νέα δάνεια για να αποπληρώσουμε τα προηγούμενα, μας κρατάει ομήρους μια καταστροφική πολιτικής", σημειώνει.

"Η κα Μέρκελ φέρει μεγάλη ευθύνη για την ύφεση στην οποία βρίσκεται η Ευρωζώνη και το ευρώ. Επιμένει σε μία αδιέξοδη πολιτική. Πρέπει να διδασκόμαστε από τα λάθη του παρελθόντος όπως το 1930 που οδηγηθήκαμε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο", σημειώνει σε άλλο σημείο αναφερόμενος και στις διαφορές της τότε Ευρωπαϊκής πολιτικής με τις πολιτικές του Ρούσβελτ που ακολούθησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

"Θέλουμε οι Ευρωπαίοι να δεχτούν ένα δίκαιο σχέδιο για την Ελλάδα, σήμερα μεγάλο μέρος του λαού έχει χάσει την αξιοπρέπειά του", τόνισε και χαρακτήρισε τις αγορές με "κοπάδια άγριων ζώων που οδηγούνται από τα ένστικτά τους και δεν πρέπει να καταβροχθίσουν τις πολιτικές".

Τόνισε επίσης ότι αν η Ευρώπη τηρήσει σκληρή στάση και θελήσει να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ, αυτό θα οδηγούσε σε ντόμινο και άλλων χωρών, αφού οι αγορές των κερδοσκόπων δεν έχουν όρια.


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Time: Στα χέρια του Τσίπρα το μέλλον της Ευρώπης"

Leave a reply