[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής της Super League
Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Την πρώτη της φετινή νίκη πανηγύρισε η ΑΕΚ


Την πρώτη εφετινή νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε απόψε η ΑΕΚ, η οποία στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής επικράτησε στο ΟΑΚΑ του Πλατανιά Χανίων με 1-0, χάρις στο γκολ του Ταξιάρχη Φούντα στο 66ο λεπτό, στον δεύτερο αγώνα με τον Έβαλντ Λίνεν στον πάγκο της.



Οι φιλοξενούμενοι επέλεξαν απόψε να παίξουν αμυντικά, αλλά η Ένωση δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί την κατοχή της μπάλας, αφού της λείπουν οι παίκτες που θα κάνουν παιχνίδι, θα δώσουν ρυθμό και θα «εκτελέσουν» στην επίθεση. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τον Πλατανιά, όταν στο 27ο λεπτό ο Μαραγκουδάκης γύρισε την μπάλα επικίνδυνα, για να προλάβει ο Γιάγκο την τελευταία στιγμή τον Αναστασάκο. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν πρόβλημα στην κυκλοφορία, ενώ ήταν εμφανής η αδυναμία τους να αναπτυχθούν από τα άκρα. Ως εκ τούτου, ουδεμία έκπληξη που το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς άλλη συγκίνηση.

Ο χρόνος είχε αρχίσει να πιέζει κι έτσι στην επανάληψη οι παίκτες της ΑΕΚ αποφάσισαν να προσπαθήσουν πιο πολύ. Στο 50΄ ο Παπαδημητρίου γύρισε την μπάλα, ο Κορδέρο έκανε εν κινήσει πλασέ και ο Κηπουρός απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ. Στο 64΄, σε κόρνερ του Γκερέιρο, ο Γιάγκο έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι, αλλά η πίεση των γηπεδούχων «καρποφόρησε» στο 66΄. Ο Γκερέιρο, η είσοδος του οποίου έδωσε μεγάλη επιθετική ώθηση στην ΑΕΚ, εμβόλισε την άμυνα του Πλατανιά από αριστερά και «έκοψε» στον Φούντα, που με πλασέ στην κίνηση τίναξε τα δίχτυα του Κηπουρού, σημειώνοντας το μοναδικό τέρμα του αγώνα στην τελευταία αξιόλογη φάση του, αφού έκτοτε η ΑΕΚ ενδιαφέρθηκε να διατηρήσει τα «κεκτημένα», ενώ ο Πλατανιάς δεν κατόρθωσε να γίνει απειλητικός. 


Ολα... «μηδέν» στα Γιάννενα


Ισόπαλη 0-0 έληξε και η δεύτερη σημερινή αναμέτρηση του πρωταθλήματος, ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Ατρόμητο, στους «Ζωσιμάδες». Η συνάντηση διακόπηκε στο 10ο λεπτό λόγω καταρρακτώδους βροχής και ξεκίνησε ύστερα από μία ώρα.


Ο αγώνας διεξήχθη κάτω από καταρρακτώδη βροχή.

Να σημειωθεί ότι η φιλόδοξη ομάδα των δυτικών προαστίων της Αθήνας έμεινε για έκτο αγώνα χωρίς νίκη, καθώς μετρά πέντε ισοπαλίες και μία ήττα. Η συνάντηση ξεκίνησε κανονικά, παρά τις ενστάσεις ποδοσφαιριστών και τεχνικών, αλλά ο Κορίνθιος διαιτητής Δασκαλόπουλος αναγκάστηκε να τη διακόψει στο 10΄ για περίπου μία ώρα, έως ότου απομακρυνθεί (με ειδικό όχημα και σκούπες) το περισσότερο από το νερό που λίμναζε στο μεγαλύτερο μέρος του αγωνιστικού χώρου (κυρίως στα πλάγια).

Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 15΄, με τον Γεωργίου να μην μπορεί αρχικά να νικήσει τον Ιτάνζ και την κεφαλιά του Κοροβέση στη συνέχεια να φεύγει άουτ. Η μεγάλη στιγμή του Ατρόμητου καταγράφηκε στο 35ο λεπτό, όταν ο Κούτσι βρέθηκε απέναντι στον Φεγκρούς αλλά το πλασέ του ήταν κάκιστο και ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ απέκρουσε.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς «άνοιξε» και η ποιότητα βελτιώθηκε. Ο ρυθμός ήταν καλύτερος, οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στο βαρύ τερέν και έφτασαν μια «ανάσα» από το γκολ στο 54΄, όταν ο Ίλιτς τελείωσε άστοχα τη φάση απέναντι από τον Ιτάνζ, ενώ στο 61ο λεπτό το γυριστό σουτ του Μιχαήλ έδιωξε σωτήρια ο Ιγκλέσιας στην τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης. 


 «Λευκή» ισοπαλία στη Βέροια


Οι κακές καιρικές συνθήκες (δυνατή βροχόπτωση) και ο «βαρύς» αγωνιστικός χώρος στάθηκαν εμπόδιο στη διάθεση της Βέροιας και της Ξάνθης για καλό ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να μείνουν στο 0-0 στην πρωτεύουσα της Ημαθίας.



Να σημειωθεί ότι η «βασίλισσα του βορρά» έπαιξε σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, λόγω της κόκκινης που αντίκρισε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Γεωργιάδης, για αψιμαχία με τον Μαρσελίνιο
.
Οι παίκτες των δύο ομάδων προσπάθησαν να παίξουν «στρωτό» ποδόσφαιρο σε ένα τερέν που δεν ευνοούσε την προσπάθειά τους, αλλά ακόμη κι έτσι οι ευκαιρίες δεν έλειψαν. Στο 11΄ ένα σουτ του Ολαϊτάν πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 14΄ το απευθείας φάουλ του Μπαργκάν είχε την ίδια κατάληξη. Στο 43ο λεπτό ο ίδιος παίκτης έχασε την ευκαιρία του αγώνα, όταν μόνος απέναντι στον Λοντίγκιν δεν κατόρθωσε να σκοράρει, για να έρθει δύο λεπτά αργότερα η αποβολή του Γεωργιάδη.

Ακόμη κι έτσι, όμως, η επιθετική παρουσία της Ξάνθης ήταν «χλωμή». Με σωστή οργάνωση και τακτική, οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα αλλά εξαπέλυαν και κάποιες επικίνδυνες αντεπιθέσεις, όπως στο 60ο λεπτό με το σουτ του Ζε Βιτόρ που πέρασε άουτ. Προϊόντος του χρόνου, όμως, η μακεδονική ομάδα θέλησε να προφυλάξει το βαθμό και έδωσε μέτρα στην Ξάνθη, που απείλησε στο 72΄ με το σουτ του Μάνταλου να μπλοκάρει ο Λόπεζ και τον ίδιο παίκτη να μην προλαβαίνει στο 81΄ να σουτάρει από πολύ κοντά, καθώς τον πρόλαβε ο Καλί.


Όλα...μηδέν στην Κέρκυρα


Αήττητη για τέταρτο ματς έμεινε η Κέρκυρα. Στον αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε το «πρώτο πιάτο» της 8ης ημέρας της Σούπερ Λίγκας, οι «Φαίακες» παραχώρησαν «λευκή» ισοπαλία στον ΠΑΟΚ (0-0).



Οκτώ βαθμοί είναι η συγκομιδή της ομάδας του Άκη Μάντζιου στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές κι αν μη τι άλλο κανείς στο νησί του Ιονίου δεν θα πρέπει να αισθάνεται δυσαρεστημένος από αυτή. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν με τον ΠΑΟΚ με πρωταρχικό στόχο να μην χάσουν το ματς και στον τομέα αυτό τα κατάφεραν. Ευτύχησαν να έχουν σε μεγάλη μέρα τον γκολκίπερ, Αναστασόπουλο, ο οποίος έκανε δύο μεγάλες επεμβάσεις σε εξ επαφής σουτ των Σαλπιγγίδη και Φωτάκη στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά», που είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, δεν ήταν ουσιαστικός. Στην εκπνοή του ημιχρόνου, μάλιστα, η ομάδα του Γιώργου Δώνη στάθηκε πολύ τυχερή, καθώς ο Χακόμπο απέκρουσε αρχικά το σουτ του Λεόν έξω από την περιοχή και στη συνέχεια ο Τσουμάνης από πολύ κοντά σημάδεψε το δεξί δοκάρι της εστίας του Ισπανού πορτιέρε του ΠΑΟΚ.

Στο 54΄ και πάλι ο Αναστασόπουλος απέκρουσε σωτήρια την προβολή του Λίνο κι από κει και πέρα το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς ευκαιρίες από τους δύο αντιπάλους. Ο ΠΑΟΚ, πάντως, προβλημάτισε με την επιθετική του δυστοκία, κάτι που έγινε και στο προηγούμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ, αλλά εκεί ο Αθανσιάδης «έβγαλε τα κάστα από την φωτιά». Σήμερα ο διεθνής επιθετικός δεν σκόραρε και η ομάδα του έφυγε με την ισοπαλία, χάνοντας την ευκαιρία να πλησιάσει περισσότερο στην κορυφή τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.


Επέστρεψε στα...διπλά ο Πανιώνιος


Με δύο γκολ του Χρήστου Αραβίδη, ο Πανιώνιος πήρε μεγάλο «διπλό» στην Κομοτηνή από τον Πανθρακικό με 2-1, που από το 6ο λεπτό έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Αθανασιάδη. Ήταν η τρίτη εκτός έδρας νίκη του Πανιωνίου και η δεύτερη εντός ήττα για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη.


Ο Χρήστος Αραβίδης (Α) πανηγυρίζει.

Η εκπληκτική πορεία της ομάδας του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στο πρωτάθλημα συνεχίζεται. Με το «διπλό» επί του Πανθρακικού έφτασε στην 6η νίκη της σε οκτώ ματς (δεν έχει ακόμη ισοπαλία) και παραμένει στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας, κάνοντας δικαιολογημένα όνειρα για Ευρώπη. Μετά την εντός έδρας ήττα από την Κέρκυρα οι Νεοσμυρνιώτες «έδειξαν χαρακτήρα», ενώ είχαν και την τύχη με το μέρος τους, καθώς από τα πρώτα λεπτά του αγώνα οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Αθανασιάδη με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Λίγα λεπτά μετά την έξοδό του ο Αραβίδης έδωσε το προβάδισμα στους Νεοσμυρνιώτες (18΄), οι οποίοι στο πρώτο μέρος είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και δεύτερο τέρμα εάν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα στο δεύτερο μέρος, διάστημα στο οποίο η ομάδα του Σάββα Παντελίδη ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο και έφτασε νωρίς στην ισοφάριση με το σουτ του Μουνάφο (59΄). Ενώ το ματς...όδευε προς την ισοπαλία, το τυχερό γκολ του Αραβίδη (η μπάλα μετά το σουτ που έκανε βρήκε στο πόδι αμυντικού και άλλαξε πορεία) χάρισε την τρίτη εκτός έδρας εφετινή νίκη στους «κυανέρυθρους» (2-1). Ο Πανιώνιος είχε και δοκάρι στο 51΄ μετά το σουτ του Κολοβού.

«Λευκή» ισοπαλία στη Λιβαδειά



Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση στη Λιβαδειά, μεταξύ του Λεβαδειακού και του Αστέρα Τρίπολης. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, με τους Βοιωτούς να μην μπορούν να ξεκολλήσουν από την «διακεκαυμένη ζώνη».



Το τελικό αποτέλεσμα σαφώς και δεν ικανοποίησε τους γηπεδούχους που ήταν αυτοί που «καίγονταν» για τους βαθμούς της νίκης. Μετά από ένα πολύ μέτριο πρώτο μέρος, στο οποίο καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το γκολ, στην επανάληψη το συγκρότημα του Γιώργου Παράσχου ήταν εκείνο που έπαιξε πιο επιθετικά και απείλησε περισσότερο.

Ο Αστέρας ήταν η ομάδα που απείλησε πρώτη στο δεύτερο μισό του αγώνα, με το σουτ του Σανκαρέ στο 59΄ το οποίο εξουδετέρωσε με δυσκολία ο Κυριακίδης. Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 67΄ με τον Πόι να πλασάρει από κοντά, αλλά ο Φούλοπ αντέδρασε σωστά και μπλόκαρε.
Παρά την πίεση που άσκησαν οι παίκτες του Λεβαδειακού στο υπόλοιπο του αγώνα δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα κι έτσι έμειναν χωρίς νίκη για τρίτο διαδοχικό ματς (δύο ήττες και μία ισοπαλία).

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής της Super League"

Leave a reply