[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Η μελαγχολία της επιστροφής από τις διακοπές
Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Της Μυρσίνης Κωστοπούλου


Είμαι άνδρας 45 ετών, απειλούμενος από την απώλεια εργασίας και από τότε που επέστρεψα από τις καλοκαιρινές μου διακοπές νιώθω βυθισμένος στην μελαγχολία. Αναμένεται αυτή η αντίδραση και αν ναι, πόσο σοβαρή είναι;

Η μετάβαση από τις καλοκαιρινές διακοπές στην φθινοπωρινή καθημερινότητα οδηγεί κατά κανόνα ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων σε διαταραχές στον ύπνο, αίσθηση σωματικής και ψυχικής κόπωσης, ευμεταβλητότητα της ψυχολογικής διάθεσης και έλλειψη κινήτρου για εργασία.

Τα συμπτώματα αυτά είναι καταθλιπτικού τύπου, αντιδραστικά στις συνθήκες αλλαγής και παροδικά, τείνουν λοιπόν να μειώνονται όσο θα καταφέρετε να προσαρμοστείτε στην καθημερινότητά σας και να ανταποκριθείτε σταδιακά στις ευθύνες σας.

Ο χρόνος προσαρμογής είναι υποκειμενικός αλλά σε γενικές γραμμές τα συμπτώματα διαρκούν από λίγες ημέρες έως λίγες εβδομάδες.

Η εποχή της οικονομικής κρίσης έχει αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά κατάθλιψης στον γενικό πληθυσμό, άρα η επιστροφή από τις διακοπές είναι ένας ακόμη ψυχοπιεστικός παράγοντας. Το άγχος της απώλειας της εργασίας συχνά μεταμφιέζεται σε καταθλιπτικό επεισόδιο και η επιστροφή από τις διακοπές θυμίζει έναν ακόμη σκληρό αγώνα επιβίωσης.

Προσπαθήστε να ιεραρχείστε κατά σειρά σημαντικότητας τα προβλήματα και τις δυσκολίες της ζωής σας και θέστε ένα ρεαλιστικό πλάνο επίλυσής. Προσφέρετε χρόνο στον εαυτό σας προκειμένου να λειτουργήσετε με τους προσωπικούς σας ρυθμούς και να φροντίσετε τις επιθυμίες μας.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Η μελαγχολία της επιστροφής από τις διακοπές"

Leave a reply