[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Δύο συνάνθρωποί μας αυτοκτονούν κάθε μέρα λόγω κρίσης
Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Στοιχεία σοκ της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ. Από το 2009 έως το 2011 έχουν γίνει 1.727 αυτοκτονίες και απόπειρες. Πανευρωπαϊκή πρωτιά της χώρας μας στους αυτόχειρες


Μια δραματική εικόνα για την ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών στη χώρα μας καταγράφουν οι αριθμοί της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ αλλά και των οργανώσεων υποστήριξης, καθώς οι αυτοκτονίες έχουν φτάσει πλέον τις δύο κάθε μέρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της ΜΚΟ "Κλίμακα", του ΕΚΑΒ, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, που δημοσιεύει η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση πλέον σε αύξηση του αριθμού των αυτοκτονιών καθώς οι αυτόχειρες αυξήθηκαν κατά 22,5% την τελευταία τριετία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2009 έως το 2011 έχουν γίνει 1.727 αυτοκτονίες και απόπειρες. Μάλιστα, το ακόμα πιο θλιβερό είναι ότι το 50% των περιπτώσεων είναι επανάληψη παλιότερης αποτυχημένης απόπειρας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, στο 25% των περιστατικών απόπειρας αυτοκτονίας που καταγράφονται μέσω της γραμμής βοήθειας "1018" οι συνηθέστερες αιτίες που δηλώνονται για την απόπειρα είναι τα οικονομικά αδιέξοδα και η ανεργία.

Να σημειωθεί δε ότι μία στις τέσσερις κλήσεις στη γραμμή αυτή αφορούσαν απόπειρα αυτοκτονίας με αιτία τα χρέη.

Στην Ελλάδα, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι αυτοκτονίες κορυφώνονται τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες. Φέτος, το ΕΚΑΒ κατέγραψε 19 αυτοκτονίες τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο, 24 τον Μάρτιο, 32 τον Απρίλιο, 47 τον Μάιο και ρεκόρ 50 αυτοκτονιών τον Ιούνιο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, πρόκειται για άνδρες ηλικίας 40 έως 49 ετών.

Μάλιστα, οι άνδρες εμφανίζουν τετραπλάσια περιστατικά απόπειρας αυτοκτονίας από ότι οι γυναίκες. Την θλιβερή πρωτιά κρατάει η Κεντρική Μακεδονία, ακολουθούμενη από την Κρήτη και την Αττική.

Που μπορείτε να απευθυνθείτε για βοήθεια

* Γραμμή παρέμβασης για αυτοκτονίες: 1018

* Γραμμή βοήθειας για κατάθλιψη: 210-6515600

* Γραμμή "Σύνδεσμος" της ΕΨΥΠΕ: 8018011177


Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Δύο συνάνθρωποί μας αυτοκτονούν κάθε μέρα λόγω κρίσης"

Leave a reply