[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τσίπρας: «Η συγκυβέρνηση τραβάει τη σκανδάλη στους αδύναμους»
Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Την ακύρωση του μνημονίου, ως προϋπόθεση να σταματήσει η ύφεση, την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, με μορατόριουμ στην πληρωμή των τόκων του εξωτερικού χρέους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τη διαγραφή σημαντικού μέρους του δημόσιου χρέους και την αποπληρωμή του υπόλοιπου με «ρήτρα ανάπτυξης», καθώς και την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας έθεσε ως πρωταρχικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του Συνασπισμού ο κ. Τσίπρας κάλεσε σε αγωνιστική εγρήγορση για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, διαμηνύοντας ότι δεν θα επιτρέψει να λειτουργήσει η πολιτική ζωή του τόπου με «όρους υποκόσμου».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «η αμείωτη αγωνιστική παρουσία του λαού μας δεν ήταν ποτέ μάταιη. Έχει φέρει καρπούς. Ανέτρεψε τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου. Τώρα μπορούμε ακόμα περισσότερα. Απέναντι σε μια ασταθή τρικομματική κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που κλυδωνίζεται σε κάθε ονομαστική ψηφοφορία στη βουλή».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση εναντίον των τριών αρχηγών των κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση, τους οποίους κατηγόρησε ότι παίζουν θέατρο και τονίζοντας ότι «η συγκυβέρνηση τραβάει την σκανδάλη σ' όποιον φτωχό κι αδύναμο κλειδώνει στο στόχαστρό της». Διερωτήθηκε μάλιστα συγκεκριμένα: «Για να μη βγει η Ελλάδα από ευρώ θα πρέπει να εξοντωθούν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι πιο αδύναμοι και οι ανήμποροι; Και θα έβγαινε η Ελλάδα από το ευρώ, αν, αντί να πληρώσουν τα συνήθη θύματα, πλήρωναν εκείνοι που πρέπει και μπορούν; Οι τραπεζίτες και οι καναλάρχες. Που οφείλουν στο Δημόσιο συνολικά ένα δισ. ευρώ».

Επιτέθηκε δε προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι «όταν ένας πρωθυπουργός εμφανίζεται γονυπετής να παρακαλάει για άφεση αμαρτιών την κ. Μέρκελ, δεν κερδίζει τον οίκτο αλλά την απαξία της για την ελληνική ηγεσία». Αμφισβήτησε τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι «όταν αποδέχεσαι ως προϋπόθεση -για τη διεκδίκηση λύσης σε πολιτικό επίπεδο, στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα- την ετυμηγορία μιας ομάδας τεχνοκρατών, τότε ακυρώνεις οποιαδήποτε δυνατότητα διαπραγμάτευσης».

Κατά την εκτίμηση του κ. Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα δεχθεί το επόμενο διάστημα επιθέσεις «μαύρης προπαγάνδας», αλλά διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του δεν θα διστάσει να αναμετρηθεί με τα συμφέροντα.

Καταλήγοντας σημείωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπροστά του τρία μεγάλα στοιχήματα που πρέπει να κερδίσει:

1. Την οργάνωση της κοινωνικής αντίστασης στην επέλαση της βαρβαρότητας και στα νέα μέτρα

2. Την οργανωτική του ανασυγκρότηση και τη μετεξέλιξή του σε ενιαίο δημοκρατικό και πλουραλιστικό φορέα

3. Την οργάνωση της αλληλεγγύης μέσα στον κοινωνικό ιστό που συντρίβεται.

 

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τσίπρας: «Η συγκυβέρνηση τραβάει τη σκανδάλη στους αδύναμους»"

Leave a reply