[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
"Η Αθήνα είναι πλέον μια υγειονομική βόμβα"
Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Έκθεση – βόμβα για το κέντρο της Αθήνας και τον σοβαρό επιδημιολογικό κίνδυνο που διατρέχουν εκατομμύρια πολίτες εξαιτίας της ανεξέλεγκτης εισροής μεταναστών, έστειλε το υπουργείο Υγείας στη Βουλή. Η έρευνα έγινε από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και δείχνει ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα απειλεί πλέον σοβαρά τη δημόσια υγεία. Σε συνδυασμό με το AIDS και την πορνεία, δημιουργείται ένας δολοφονικός συνδυασμός για τους κατοίκους του.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα λοιμώδη νοσήματα που ανιχνεύτηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι η HIV λοίμωξη, η ηπατίτιδα B και C, η ελονοσία, η φυματίωση, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα με ραγδαία αύξηση κυρίως της σύφιλης, της βλεννόρροιας και των κονδυλωμάτων, καθώς και δερματικά νοσήματα, όπως η ψώρα και η φθειρίαση. Οι νέες μολύνσεις από τον ιό HIV αφορούν κυρίως νεαρές ηλικίες (25-35 ετών), ενώ σημαντικό ποσοστό αφορά άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες (55,5%), αλλά με αύξηση νέων κρουσμάτων και σε ετεροφυλόφιλα άτομα (24,6%).

Tο 12,9% των ατόμων με HIV στη χώρα μας αφορά μετανάστες, με αυτόν τον αριθμό να έχει αυξητικές τάσεις καθώς η εισροή μεταναστών στον ελλαδικό χώρο είναι συνεχώς αυξανόμενη». Τα έως τώρα δεδομένα από τις κινητές μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ στις πλατείες Ομονοίας, Βικτωρίας, Αττικής, Λαρίσης, Καραϊσκάκη, Αμερικής και στον Βοτανικό, καθώς και τα δεδομένα από την τηλεφωνική γραμμή του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ παρουσιάζουν αυξήσεις στον επιπολασμό άλλων σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων, όπως τα κονδυλώματα (HPV), η σύφιλη και η γονόρροια, έξαρση σε λοιμώδη νοσήματα όπως οι ηπατίτιδες και η φυματίωση, αλλά και επανεμφάνιση νοσημάτων που είχαν για χρόνια εξαφανιστεί όπως η πολιομυελίτιδα καθώς και πολλαπλά κρούσματα παρασιτώσεων, αναφέρεται ειδικότερα στην έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.


Εκτιμάται, επίσης, ότι υπάρχουν 13.000 – 14.000 θύματα εμπορίας ανθρώπων τα οποία προωθούνται στην πορνεία. Κύριες χώρες προέλευσης των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων που εμπλέκονται στην πορνεία είναι η Νιγηρία, η Ουκρανία, η Ρωσία, η Βουλγαρία, η Αλβανία, η Μολδαβία, η Ρουμανία και η Λευκορωσία. Στην ευρύτερη περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, που οριοθετείται από τις οδούς Αγίου Κωνσταντίνου-Κολωνού-Πειραιώς-Αγίων Ασωμάτων-Ερμού-Αιόλου έως και τις πλατείες Ομονοίας, Βάθη, Καραϊσκάκη, Αγίου Παντελεήμονα, Βικτωρίας, Αμερικής, καθώς και κατά μήκος των οδών Πατησίων, Αχαρνών και Δροσοπούλου παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση γυναικών διαφόρων ηλικιών και εθνικοτήτων, που εμπλέκονται στην πορνεία.

«Οι πιάτσες βρίσκονται διάσπαρτες σε όλο το αθηναϊκό κέντρο. Οι κοπέλες είναι αναρίθμητες, εκδίδονται σε πολύ χαμηλές τιμές, ελάχιστες έχουν κάνει ιατρικές εξετάσεις και βρίσκονται φυλακισμένες από τους προστάτες τους» αναφέρεται από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ειδικότερα, στην οδό Καποδιστρίου, από τη μία πλευρά του δρόμου εκδίδονται Αφρικανές και από την άλλη γυναίκες από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη. Βορειότερα συγκεντρώνονται τοξικομανείς νεαρές, οι οποίες χρεώνουν πολύ λίγα χρήματα, τόσα ώστε να εξασφαλίσουν για τη δόση τους. Στην οδό Σόλωνος σποραδικά εμφανίζονται και μεγαλύτερες σε ηλικία γυναίκες, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι Ελληνίδες.

Στο ύψος του Μεταξουργείου βρίσκεται παραδοσιακά εξαπλωμένη ζώνη με οίκους ανοχής. Στην Ευριπίδου, καθώς και σε όλο το μήκος της Πατησίων (μέχρι τα άνω Πατήσια) κατά κύριο λόγο εκδίδονται Νιγηριανές οι οποίες εκβιάζονται για να έρθουν στην Ελλάδα υπό την απειλή βουντού από υπερεθνικά δίκτυα διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων, περιγράφεται στα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή. Ειδικό κεφάλαιο έχει αφιερωθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ στην ανδρική πορνεία για την οποία αναφέρονται ως στέκια οι πλατείες Κουμουνδούρου, Ομονοίας, Βικτωρίας, ένα τμήμα της οδού Πειραιώς και ορισμένα σημεία της Λ. Συγγρού, όπου συχνάζουν κυρίως τραβεστί ενώ ως κλειστός χώρος, όπου η ανδρική πορνεία μπορεί να θεωρηθεί περισσότερο οργανωμένη, αναφέρεται η ανδρική σάουνα στην περιοχή της Ομόνοιας, χωρίς όμως να αποτελεί αποκλειστικά χώρο πορνείας. Τα τελευταία χρόνια η ανδρική πορνεία έχει αναπτυχθεί μέσω αγγελιών και το διαδίκτυο και τα άτομα τα οποία είναι εκδίδονται είναι κυρίως νεαρής ηλικίας.



«Δεν θεωρούν την πορνεία ως επάγγελμά τους, αλλά σαν ένα τρόπο να εξοικονομήσουν σε μικρό χρονικό διάστημα κάποια χρήματα. Οι ίδιοι δε, δεν χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους ως εκδιδόμενους ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι ένας μεγάλος αριθμός μεταξύ των ανδρών που εκδίδονται είναι αλλοδαποί κυρίως Αλβανοί, Ρουμάνοι και Κούρδοι οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται στην Ελλάδα παράνομα» όπως έχει παρατηρηθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Ειδικά για τους αλλοδαπούς και την ανδρική πορνεία αναφέρεται ότι «τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των αλλοδαπών που καταφεύγουν στην ανδρική πορνεία αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Νεαροί αλλοδαποί (οι περισσότεροι χωρίς έγγραφα) μη έχοντας άλλη διέξοδο, καταφεύγουν στην ανδρική πορνεία για την εξεύρεση εισοδήματος.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι Αφγανοί και Κούρδοι ενώ παλαιότερα συμμετείχαν πολλοί Αλβανοί. Οι ίδιοι δεν θεωρούν εαυτούς ομοφυλόφιλους ενώ πολλές φορές θρέφουν ομοφοβικά και αντιομοφυλοφιλικά αισθήματα, λόγω του πολιτισμικού τους υπόβαθρου και της μουσουλμανικής τους θρησκείας. Θεωρούν τους εαυτούς τους ετεροφυλόφιλους και τους πελάτες τους υποδεέστερα όντα (αφού είναι ομοφυλόφιλοι) και για τον λόγο αυτόν έχουν συμβεί και πολλές βίαιες πράξεις αλλά και εγκλήματα μίσους μεταξύ εκδιδομένων ανδρών και πελατών. Η μόνη σχέση που αναγνωρίζουν είναι αυτή της εκμετάλλευσης των πελατών». Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι σύμφωνα με την αξιολόγηση των ομάδων εργασίας του ΚΕΕΛΠΝΟ, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αυξημένη ροή οικογενειών στην Ελλάδα.


Οι οικογένειες είναι κυρίως αφγανικής, παλαιστινιακής, ιρακινής και αφρικανικής (Ρουάντα) καταγωγής, δηλαδή, από χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση. Στις περισσότερες οικογένειες που εξετάστηκαν, οι γονείς ήταν επαγγελματικά τακτοποιημένοι, με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και αποφάσισαν να μετακινηθούν λόγω φόβου για τη ζωή τους και για την εξασφάλιση πόρων και καλύτερων συνθηκών διαβίωσης, κυρίως για τα νεότερα μέλη των οικογενειών τους. Ως προς το ψυχοκοινωνικό προφίλ των μεταναστών, κατάγραφηκαν άτομα με σύνδρομα στέρησης και αυτοκτονικές τάσεις, πράξεις αυτοτραυματισμού, εθισμός σε αλκοόλ και άλλες ψυχότροπες ουσίες, συχνές κρίσεις πανικού κυρίως λόγω των άσχημων συνθηκών διαβίωσης, έντονη επιθετικότητα λόγω αδυναμίας τους να διαφύγουν με πλοίο για την Ιταλία, θυμό και ματαίωση λόγω αδυναμίας φυγής από την Αθήνα, καυγάδες και συμπλοκές και τους κατοίκους και τις Αρχές, παραβατικότητα.
Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά και πρέπει να κινητοποιήσουν τις αρχές καθώς χιλιάδες δυστυχισμένοι άνθρωποι, χωρίς έλεγχο διαβούν στο κέντρο δημιουργώντας υγειονομική βόμβα στην καρδιά της Αθήνας.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for ""Η Αθήνα είναι πλέον μια υγειονομική βόμβα" "

Leave a reply