[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Οι Ταλιμπάν οδήγησαν το ΝΑΤΟ σε αλλαγή στρατηγικής
Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Οι Ταλιμπάν δήλωσαν σήμερα ότι σε αυτούς οφείλεται η αλλαγή στρατηγικής του ΝΑΤΟ, που αποφάσισε χθες να περιορίσει τις επιχειρήσεις τις οποίες διεξάγει μαζί με τις αφγανικές δυνάμεις μετά την πληθώρα "εκ των έσω επιθέσεων" εναντίον των δυνάμεών του και τις απώλειες των στρατιωτών του.

"Είναι το αποτέλεσμα των επιχειρήσεων των μουτζαχεντίν (ισλαμιστών μαχητών) και της τακτικής τους, που ανάγκασαν τον εχθρό να εγκαταλείψει τα σχέδιά του", είπε ο Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

"Είναι μια επιτυχία για τους μουτζαχεντίν που κατάφεραν να προκαλέσουν καχυποψία στις τάξεις των δυνάμεων του εχθρού, με τη θέληση του Αλλάχ, είναι η αρχή της γενικευμένης ήττας τους στο Αφγανιστάν", πρόσθεσε.

ΤΟ ΝΑΤΟ αποφάσισε χθες Τρίτη να περιορίσει τις κοινές επιχειρήσεις του με τις αφγανικές δυνάμεις ύστερα από το θάνατο 51 στρατιωτών του --από τις αρχές του έτους-- από επιθέσεις αφγανών αστυνομικών και στρατιωτών.

Η απόφαση αυτή συνιστά μια αναδίπλωση για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (ISAF), η οποία γίνεται ακόμη πιο δυσάρεστη καθώς ο διεθνής συνασπισμός είχε θέσει την εκπαίδευση των τοπικών δυνάμεων ως έναν από τους βασικούς άξονες της στρατηγικής του για έξοδο από μια σύγκρουση που έχει οδηγηθεί σε τέλμα.

Σύμφωνα με την ISAF, μόνο το ένα τέταρτο των "εσωτερικών επιθέσεων" έγιναν από αντάρτες Ταλιμπάν που εισχώρησαν στις αφγανικές δυνάμεις και οι υπόλοιπες επιθέσεις διαπράχθηκαν ύστερα από διαφωνίες που δημιουργήθηκαν λόγω προσωπικών διαφωνιών και διαφορετικής κουλτούρας ανάμεσα στους στρατιώτες του ΝΑΤΟ και τους αφγανούς συναδέλφους τους.

Το μέτρο αυτό ανακοινώθηκε ύστερα από ένα μαύρο Σαββατοκύριακο για τον συνασπισμό που έχασε έξι στρατιώτες του (δύο Βρετανούς και τέσσερις Αμερικανούς) από πυρά ατόμων για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι ανήκουν στην αφγανική αστυνομία κι ενώ οι διαδηλώσεις κατά της αντι-ισλαμικής ταινίας συνεχίζονται στις μουσουλμανικές χώρες, όπως το Αφγανιστάν.



STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Οι Ταλιμπάν οδήγησαν το ΝΑΤΟ σε αλλαγή στρατηγικής"

Leave a reply