[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ξανά στους δρόμους για τα μέτρα λιτότητας οι Ισπανοί
Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση για τις περικοπές στο Δημόσιο και στην Ιταλία
Ξανά στους δρόμους για τα μέτρα λιτότητας οι Ισπανοί
Σε «Οχι στο ψαλίδισμα μισθών και παροχών»... μεταφράζεται το μήνυμα της ισπανής διαδηλώτριας


Ξανά στους δρόμους για τα μέτρα λιτότητας οι Ισπανοί
Μεγάη απεργιακή κινητοποίηση για τις περικοπές στο Δημόσιο και στην Ιταλία
Ξανά στους δρόμους για τα μέτρα λιτότητας οι Ισπανοί
Σε «Οχι στο ψαλίδισμα μισθών και παροχών»... μεταφράζεται το μήνυμα της ισπανής διαδηλώτριας


Στους δρόμους της Μαδρίτης κατέβηκαν ξανά οι δημόσιοι υπάλληλοι, ανάμεσά τους και αστυνομικοί, διαδηλώνοντας κόντρα στα νέα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης του Μαριάνο Ραχόι, που συνοδεύουν τον πρωτοφανούς λιτότητας προϋπολογισμό για το 2013. Στους δρόμους την Παρασκευή οι δημόσιοι υπάλληλοι και στην Ιταλία σε μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στα μέτρα λιτότητας και τις περικοπές στο δημόσιο τομέα.

«Ψηλά τα χέρια, πρόκειται για ληστεία» φώναζαν οι συγκεντρωθέντες στη Μαδρίτη επαναλαμβάνοντας το σύνθημα που αναπαράγεται σε όλες σχεδόν τις διαδηλώσεις κατά των περικοπών που έχουν ισοπεδώσει τη μεσαία τάξη, και τις οποίες εφαρμόζει η κυβέρνηση προκειμένου να ανατάξει τα δημόσια οικονομικά της χώρας, η οποία βρίσκεται προ των πυλών της δανειακής λύσης.
Νοσοκόμες, αστυνομικοί και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι διαδήλωσαν υπό βροχή κατά της συνεχιζόμενης καθήλωσης των μισθών τους, που ανακοινώθηκε την Πέμπτη από την κυβέρνηση, η οποία σκοπεύει έτσι να εξοικονομήσει 39 και πλέον δισ. ευρώ.

Ως αντίβαρο για τις περικοπές η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε να επαναφέρει δύο επιδόματα για τους δημοσίους υπαλλήλους, έπειτα από την κατάργηση του 13ου μισθού των Χριστουγέννων.

«Είναι το τρίτο πάγωμα μισθών από το 2010. Αυτό συνεπάγεται απώλεια 20% από το 2010», υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του συνδικάτου των δημόσιων υπαλλήλων CSI Φρανθίσκο Καμαρίλιο.

«Για τα χαμηλότερα μισθολογικά κλιμάκια αυτό συνεπάγεται μηνιαίο εισόδημα 1.000 ευρώ. Εισέρχονται στη φτώχεια» είπε ο ίδιος, ξιφουλκώντας κατά «της στρατηγικής που αποβλέπει στην ιδιωτικοποίηση ορισμένων τομέων της δημόσιας διοίκησης».

Για τη 40χρονη νοσοκόμα Πατρίσια Γκονσάλες οι περικοπές θα πρέπει να αναζητηθούν σε άλλους τομείς και όχι σε εκείνους της Παιδείας και της Υγείας: «Εγώ δεν μπορώ, φερ' ειπείν να αγοράσω δώρα τα Χριστούγεννα για τον γιο μου, αλλά εκείνο που με ανησυχεί ιδιαίτερα είναι η υποβάθμιση στην ποιότητα των παροχών ορισμένων υπηρεσιών», δήλωσε.

«Υπάρχει όλο και λιγότερο προσωπικό. Πως να μπορέσουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες ποιότητας στους ηλικιωμένους και στους αρρώστους;» αναρωτήθηκε.

Παράλληλα, η εισαγγελία της Μαδρίτης ανακοίνωσε ότι θεωρεί πολύ πιθανόν ορισμένοι από τους συλληφθέντες στις διαδηλώσεις και στα επεισόδια της 25ης Σεπτεμβρίου έξω από την έδρα του Κοινοβουλίου να έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά του κράτους και η υπόθεσή τους να διαβιβασθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Μεγάλη κινητοποίηση στην Ιταλία

Πανιταλική απεργιακή κινητοποίηση εναντίον των περικοπών στον δημόσιο τομέα οργάνωσαν την Παρασκευή οι συνδικαλιστικές οργανώσεις Cgil και Uil. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στην κεντρική διαδήλωση, που οργανώθηκε στο κέντρο της Ρώμης, συμμετείχαν τουλάχιστον 30.000 άνθρωποι.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που έως τώρα έχουν κριθεί «υπεράριθμοι» φθάνουν τις 24.000. Σε μια πρώτη φάση πρόκειται να εφαρμοσθεί το μέτρο της πρόωρης συνταξιοδότησης, αλλά δεν αποκλείεται στη συνέχεια να αποφασισθεί και άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο.

Με τη σημερινή κινητοποίηση, δύο εκ των τριών μεγαλύτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας -το συνδικάτο Cisl δεν συμμετέχει στην κινητοποίηση- εναντιώνονται και στις περικοπές στον τομέα της υγείας: σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, κατά την περίοδο 2012 -2014 θα αγγίξουν συνολικά τα 22 δισεκατομμύρια ευρώ.

Όπως μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση RAI, με τις περικοπές δαπανών που εγκρίθηκαν από την κυβέρνηση Μόντι κινδυνεύουν να απολυθούν 100.000 συμβασιούχοι του ιταλικού Δημοσίου.

«Η κυβέρνηση τεχνοκρατών θέλει να χειριστεί τους δημοσίους υπαλλήλους όπως ακριβώς την οικονομία της χώρας: συνεχίζει να εγκρίνει περικοπές και η ύφεση αυξάνεται» δήλωσε η γραμματέας του Cgil, Σουζάνα Καμούσο, η οποία δεν αποκλείει νέα γενική απεργία όλων των εργαζομένων της χώρας.

την πορεία που διέσχισε κύριους δρόμους της Αιώνιας Πόλης, πολλοί διαδηλωτές φορούσαν μάσκες χοίρων, παραπέμποντας στα σκάνδαλα υπεξαιρέσεων και σπατάλης δημοσίων κονδυλίων στην περιφέρεια της Ρώμης και σε πάρτι περιφερειακών συμβούλων, στα οποία οι συμμετέχοντες μεταμφιέζονταν ακριβώς σε πολύχρωμους χοίρους.



Πηγη

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ξανά στους δρόμους για τα μέτρα λιτότητας οι Ισπανοί"

Leave a reply