[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Σμιτ: δεν έχει δοθεί στην Ελλάδα ούτε σεντ από τη Γερμανία
Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Για εθνικό εγωισμό κατηγορεί ο πρώην καγκελάριος Χέλμπουντ Σμιτ την Άνγκελα Μέρκελ, τονίζοντας την κακή διαχείριση της Ευρω-κρίσης.

Μιλώντας χθες το βράδυ σε εκπομπή της γερμανικής τηλεόρασης, ο κος Σμιτ υποστήριξε ότι, εάν σήμερα στα ΜΜΕ των ευρωπαϊκών χωρών η κυρία Μέρκελ σατιρίζεται με την σβάστικα, «είναι εν μέρει δική της ευθύνη».

Ο 93χρονος Σμιτ κατηγόρησε την καγκελάριο για διαχείριση της ευρω-κρίσης με «εθνικό εγωισμό» και σημείωσε ότι κακώς η κυβέρνηση μιλά για θυσίες αφού μέχρι σήμερα ούτε μια δεκάρα από το γερμανικό προϋπολογισμό δεν έχει πάει στην Ελλάδα.

«Μιλάμε μόνον για θυσίες τις οποίες ενδεχομένως να πρέπει να κάνουμε στο μέλλον, μέχρι σήμερα «δεν έχει δοθεί στην Ελλάδα ούτε σεντ από τον γερμανικό προϋπολογισμό», τόνισε ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

Την κυρία Μέρκελ υπερασπίστηκε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στην ίδια εκπομπή, εκφράζοντας την πεποίθησή του για τον «υψηλό ορθολογισμό» της, αλλά και για την προθυμία της να δράσει.

Ο κ. Γκάουκ αναφέρθηκε ακόμη στο γεγονός ότι πολλές γειτονικές χώρες συμφωνούν σήμερα με τη Γερμανία, παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι στο παρελθόν οι Γερμανοί έπρεπε, στη βάση της «λύπης και της ντροπής», αλλά και της έννοιας της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου των γειτόνων τους να λένε, «δεν είμαστε εμείς εκείνοι οι δολοφόνοι» και τόνισε ότι δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί το ευρωπαϊκό σχέδιο.

«Διότι έχουμε ήδη σκοτώσει μαζικά έξι εκατομμύρια Εβραίους», δήλωσε χαρακτηριστικά και προειδοποίησε για τον κίνδυνο να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η Γερμανία αναζητεί εκ νέου κεντρικό ρόλο στην Ευρώπη.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Σμιτ: δεν έχει δοθεί στην Ελλάδα ούτε σεντ από τη Γερμανία "

Leave a reply