[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Δεν προβλέπεται σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών
Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Θα ενημερωθούν από τον υπουργό Οικονομικών



Εν μέσω κοινωνικών αντιδράσεων και πολιτικών διαφωνιών ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς ολοκληρώνει το πακέτο των μέτρων που θεωρεί ότι είναι επώδυνο αλλά αναγκαίο για την διάσωση της χώρας.

Πονοκέφαλο για τον κ. Σαμαρά αποτελούν τα ειδικά μισθολόγια αφενός γιατί αποτελούσαν σαφή δέσμευσή του και αφετέρου γιατί οι άνδρες των σωμάτων ασφαλείας προβαίνουν πια σε ακτιβιστικές μορφές διαμαρτυρίας.

Χθες ξεδίπλωσαν πανό – «στο αγαθό της ασφάλειας δεν χωρούν εκπτώσεις και περικοπές» - απέναντι από την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου και ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον κ. Φούχτελ με αντικείμενο την μεταφορά γερμανικής τεχνογνωσίας για την αξιοποίηση της περιουσίας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίηκησης.

Η κυβέρνηση κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με γενικευμένες αντιδράσεις αστυνομικών, στρατιωτικών, δικαστικών παράλληλα με κινητοποιήσεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Ο κ. Σαμαράς πάντως έχει καταστήσει σαφές πάντως ότι «δεν θα κάνει βήμα πίσω» από τον σχεδιασμό που έχει χαράξει. Στο πλαίσιο αυτό αναλαμβάνει ακέραια την πολιτική ευθύνη και αποφεύγει ακόμη και την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που ζητά επιτακτικά ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος.

Το Μέγαρο Μαξίμου λέει ότι τους δύο αρχηγούς θα ενημερώσει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας. Είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Σαμαράς αποφεύγει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών -η πρώτη ήταν όταν του ζητούσαν σύσκεψη πριν από ταξίδι του σε Βερολίνο Παρίσι.

Ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι τυχόν διαφοροποιήσεις γύρω από το πακέτο των μέτρων και πολύ περισσότερο τριβές μεταξύ των αρχηγών θα κλόνιζαν την αξιοπιστία της κυβέρνησης που οικοδομεί μεθοδικά. Πάντως μέχρι την επόμενη εβδομάδα το πακέτο των μέτρων θα έχει κλειδώσει και θα παρουσιαστεί στο Eurogroup της Κύπρου.

Νωρίτερα ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ρομπάι ο οποίος έρχεται την Παρασκευή στην χώρα μας ενώ την επόμενη Τρίτη θα έχει συνάντηση στην Φρανγκφούρτη με τον πρόεδρο της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ντράγκι.

Ο κ. Σαμαράς θα αξιοποιήσει την βελτίωση του κλίματος που υπάρχει στην Ευρώπη μετά τις διεθνείς συναντήσεις του και θα ζητήσει να συμπεριληφθεί η Ελλάδα στην γενική λύση για την κρίση χρέους της Ευρωζώνης που συζητείται και θα εκτιμάται ότι θα έχει αποφασιστεί μέχρι της Συνόδους Κορυφής του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου. Η κυβέρνηση πάντως θέλει να πετύχει συγκεκριμένα αποτελέσματα που να δίνουν ανάσα στην ελληνική οικονομία νωρίτερα και κυρίως να ληφθεί η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. από το επίσημο Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου.

Πονοκέφαλος η εξεταστική για το Μνημόνιο

Πονοκέφαλο εν τω μεταξύ αποτελεί για την κυβέρνηση η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πως φθάσαμε στο Μνημόνιο κάτι που αποτελούσε προεκλογική δέσμευση του κ. Σαμαρά. Η ηγεσία της ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν επιθυμεί την σύσταση τέτοιας επιτροπής. Το ερώτημα είναι τί θα κάνει όταν θα φθάσει στην Βουλή η δικογραφία από την σχετική έρευνα που κάνουν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς. Η απόφαση πάντως δεν αλλάζει αφού αν ξεκινήσει παρόμοια διαδικασία θα απειληθεί η σταθερότητα της κυβέρνησης. Επιπλέον όμως θα τεθούν ξανά τα ερωτηματικά για την πολιτική του Μνημονίου που ακολουθεί πια και η παρούσα κυβέρνηση.




STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Δεν προβλέπεται σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών"

Leave a reply