[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Μπερλουσκόνι: Το ευρώ είναι μια μεγάλη κομπίνα
Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

«ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ»

«Μεγάλη κομπίνα» χαρακτήρισε το ευρώ ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ενώ υποστήριξε ότι δεν θα ήταν τραγωδία η έξοδος της Γερμανίας από το ενιαίο νόμισμα.


Μπερλουσκόνι: Το ευρώ είναι μια μεγάλη κομπίνα

«Η έξοδος της Γερμανίας από το ευρώ δεν θα ήταν τραγωδία», υποστήριξε ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μιλώντας κατά την διάρκεια της παρουσίασης ενός βιβλίου στην Ρώμη.

Σύμφωνα με τον Μπερλουσκόνι, «το ευρώ είναι μια μεγάλη κομπίνα» και για τον λόγο αυτό, ο ίδιος «έδωσε πολλαπλές μάχες, στην Ευρώπη, κατά όσων ήθελαν να βασίσουν το οικοδόμημα μόνον σε κανόνες αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής, νομίζοντας ότι, έτσι, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη».

Σε ό,τι αφορά το Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας, ο Μπερλουσκόνι επισήμανε πως θεωρεί ότι «εκφράζει την πολιτική αντίληψη της Γερμανίας, η οποία είναι μια χώρα ηγεμονική και μη αλληλέγγυα».

Ο Μπερλουσκόνι, τέλος, άσκησε δριμεία κριτική κατά του μόνιμου ευρωπαϊκού ταμείου διάσωσης, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ): «για να λάβει τις προβλεπόμενες βοήθειες, η κάθε χώρα πρέπει να υπογράφει ένα μνημόνιο που περιέχει αυστηρά οικονομικά μέτρα.
Μέτρα που οδηγούν την οικονομία στην κατάρρευση και σε μια δίνη ύφεσης», υπογράμμισε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Μπερλουσκόνι: Το ευρώ είναι μια μεγάλη κομπίνα"

Leave a reply