[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Νέα βάρη για μισθωτούς και συνταξιούχους - Λιγότερα κλιμάκια, περισσότεροι φόροι
Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Επιβαρύνσεις- «φωτιά» κρύβει η νέα φορολογική κλίμακα που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών, καθώς η υπό διαμόρφωση κλίμακα θα έχει λιγότερα κλιμάκια άρα και υψηλότερο φόρο για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, ενώ με τη σταδιακή μείωση του ανώτατου συντελεστή, θα περιοριστεί η υπέρμετρη φορολόγηση των υψηλότερων εισοδημάτων, αν και το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο εφαρμογής ειδικού συντελεστή για τα πολύ υψηλά εισοδήματα, όπως ακριβώς έγινε στη Γαλλία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οκτώ κλιμακίων η νέα κλίμακα θα έχει μόλις τρία ή το πολύ τέσσερα, κάτι που σημαίνει ότι βαίνει προς κατάργηση ο πολύ χαμηλός συντελεστής 10% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ, ενώ στη καλύτερη περίπτωση ο πρώτος συντελεστής θα παραμείνει στο 18%. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μισθωτού με ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ, δηλαδή με μηνιαίο εισόδημα μόλις 1.071 ευρώ, ο οποίος σήμερα επιβαρύνεται με φόρο 1.240 ευρώ.

Με τη κατάργηση του χαμηλού συντελεστή 10% και τη φορολόγηση με τον επόμενο συντελεστή 18%, ο φόρος εκτινάσσεται στα 1.800 ευρώ. Ακόμα κι αν αυξηθεί το αφορολόγητο κατά 1.000 ευρώ (στις 6.000 ευρώ) ο φόρος θα διαμορφωθεί στα 1.620 ευρώ, εάν αυξηθεί κατά 2.000 ευρώ (στις 7.000 ευρώ) ο φόρος θα φτάσει στα 1.440 ευρώ, ενώ ακόμα κι αν αυξανόταν στα προηγούμενα όρια των 8.000 ευρώ, ο φόρος θα έφτανε στα 1.260 ευρώ δηλαδή θα παρέμενε σε υψηλότερα επίπεδα από σήμερα, ακόμα κι αν το υπουργείο Οικονομικών μπορούσε να αυξήσει εδώ και τώρα το αφορολόγητο όριο!

Κι όλα αυτά χωρίς να συνυπολογίσει κανείς τις όποιες νέες αλλαγές στις φοροαπαλλαγές, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι βαίνουν προς πλήρη κατάργηση, τουλάχιστον από κάποιο ύψος εισοδήματος και πάνω, πιθανώς τις 30.000 ευρώ.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Νέα βάρη για μισθωτούς και συνταξιούχους - Λιγότερα κλιμάκια, περισσότεροι φόροι "

Leave a reply