[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
«Βλέπω τη βαθμολογία και τρελαίνομαι»
Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ο Θωμάς Μαύρος μίλησε για την εικόνα της ΑΕΚ και τους νέους επενδυτές που είναι προ των πυλών


   Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Θωμάς Μαύρος, μίλησε για την εικόνα που έχει δείξει η ΑΕΚ μέχρι την τέταρτη αγωνιστική τονίζοντας ότι αυτό που βλέπει δεν του αρέσει, αλλά πιστευει στις δυνατότητες των παιδιών.

Μετά την ομιλία της χθεσινής προπόνησης στους παίκτες, ο Μαύρος ξεκαθάρισε ότι έκανε παρατηρήσεις στους νεαρούς παίκτες γιατί πιστεύει πως έχουν ακόμα πολλές δυνατότητες αλλά δεν τις βγάζουν στο γήπεδο.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentrafm" ο παλαίμαχος άσος της Ένωσης πρόσθεσε ακόμα ότι τρελαίνεται με το να βλέπει αυτή την βαθμολογία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το αν πάνω απ' όλα υπάρχει η σκέψη που έμπλεξε: «Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση, αλλά το ήξερα και εν γνώσει μου μπήκα, αλλά η αγάπη μου γι αυτή την ομάδα με ώθησε. Στα δύσκολα μπαίνουμε. Η αγάπη τα νικάει όλα, η προσπάθεια και με το χρόνο θα `ρθουν καλές μέρες για την ομάδα μας».


Για την αναμονή των εξελίξεων και το πώς το διαχειρίζεται: «Περιμένουμε την απάντηση των υποψήφιων επενδυτών. Ευελπιστούμε να είναι θετικό γιατί έχουμε ανάγκη από κεφάλαιο. Δεν έχουμε να κάνουμε κάτι παρά να περιμένουμε».


Για τα πέτρινα χρόνια του παρελθόντος και τα σημερινά: «Τότε μπορούσα κι έπαιζα στα πέτρινα χρόνια και να μετατρέπονται τα αποτελέσματα με την βοήθειά μου. Τώρα από την εξέδρα προσπαθώ να βοηθήσω ψυχολογικά από την εξέδρα. Λέω στους πιτσιρικάδες να τα δίνουν όλα και να διακρίνονται και να μην σκέφτονται το βάρος της μεγάλης φανέλας και δεν μπορούν να αποδώσουν αυτά που μπορούν. Θα αποδώσει καρπούς η προσπάθεια».

Για τους επενδυτές και την αγωνία του κόσμου: «Από την λίγη πληροφόρηση που έχω, γιατί δεν μιλώ άμεσα με τους επενδυτές, πηγαίνει προς το καλό το πράγμα».


Για το ένστικτο του κι αν είναι πεπεισμένος ότι θα είναι για το καλό της ΑΕΚ: «Σίγουρα γιατί όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι θα βαδίσει προς το καλύτερο. Θα φύγει λίγο λίγο από τον βραχνά τον οικονομικό. Θα ηρεμήσει η ομάδα και θα έχει άνοδο. Και κακά τα ψέματα επηρεάζονται οι παίκτες από την κατάσταση. Σίγουρα θα νιώσω ικανοποίηση αν όλα πάνε καλά γιατί μπήκα σε μια τραγική κατάσταση γιατί πιστεύω ότι κάτι προσέφερα μέχρι να έρθουν οι επενδυτές. Νομίζω ότι θα κοιτιέμαι στον καθρέφτη και θα νιώθω χαρά αν τα καταφέρω».


Για το ότι έπαιξε κι αυτός στα πέτρινα χρόνια και μεγαλούργησε κι αν μπορούν να το κάνουν οι παίκτες της ΑΕΚ: «Τίποτα στη ζωή δεν είναι εύκολο. Κι εγώ ξεκίνησα 16 ετών στον Πανιώνιο, ήμουν ψαρωμένος. Το μυστικό είναι η φλόγα της διάκρισης. Ηθελα κι εγώ να διακριθώ με τα ιερά τέρατα, όπως ο Χάιτας κι ο Δέδες. Κοιτούσα το ρολόι κι έλεγα πότε θα πάει η ώρα 3:00 να παίξω; Θυμάμαι ένα άλλο περιστατικό στη Βέροια το '85 που το ματς πήγαινε στο φινάλε και κερδίζαμε 2-0 κι ο συμπαίκτης μου παράτησε τη φάση και πήγα στο άλλο κόρνερ να του πω γιατί την άφησες! Αυτό όμως είναι το μυστικό.

Η φλόγα της διάκρισης. Κι όταν ήμουν πιτσιρικάς έπρεπε να τρέξω παραπάνω, να κερδίσω μια παραπάνω μπάλα. Είναι μεγάλη ευκαιρία, τύχη και τιμή γι αυτούς. Αυτό προσπαθώ να περάσω στα παιδιά. Να μπουν με χαρά, να κερδίσουν και να πάρουν τα πάνω τους. Όχι φόβος, χαρά. Να είστε αδέρφια μες στο γήπεδο. Μόνο έτσι η ομάδα θα μπορέσει να έχει καλή εικόνα κι αποτελέσματα».

Για το γεγονός ότι αυτός είχε παικταράδες στο πλευρό του όταν ξεκίνησε και οι πιτσιρικάδες της ΑΕΚ όχι: «Σίγουρα η θέση τους είναι πιο δύσκολη. Αλλά δεν μπορώ να το καταλάβω. Είναι μεγάλη υπόθεση να αφήσουν κάποια πράγματα από τη ζωή τους. Οι φίλοι μου κάνανε μπάνιο και φλερτ τον Αύγουστο κι εγώ έκανα προπονήσεις. Δεν θα θυσιάσουν και τίποτα σοβαρό αν γίνουν κάποια στιγμή μεγάλοι παίκτες.

Οποιοσδήποτε ΑΕΚτζής είναι έτοιμος να τους κάνει σύνθημα στα χείλη του. Είναι ένα τίποτα σ' αυτό που θα πάρουν ό,τι στερηθούν τώρα. Στην προπόνηση πρέπει να διορθώνουν τα λάθη τους και σε κάθε ματς να κάνουν ένα λιγότερο.

Πάντα από την αρχή που μπήκα μέσα στην ομάδα, έλεγα μακάρι να υπήρχαν έμπειροι παίκτες. Εγώ πήρα 
τον Λύμπε και του είπα μπορείς να προσφέρεις ένα χρόνο ακόμα στην ομάδα. Δεν μπορέσαμε όμως, είτε από οικονομικά είτε από άλλους λόγους. Δεν τα καταφέραμε. Όμως έτσι είναι η κατάσταση. Θέλουμε περισσότερη δουλειά, στον ψυχολογικό τομέα, ο προπονητής στην διόρθωση των λαθών και τα παιδιά να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Μ' αυτήν την νοοτροπία πρέπει να νικήσουμε και να προχωρήσουμε».

Για το αν γίνεται αυστηρός κριτής συγκρίνοντάς τους με τον ίδιο: «Είναι σωστό κι αυτό. Δεν είναι ίδιο το πνεύμα του σημερινού ποδοσφαίρου. Όλα τα παιδιά είναι μες στη λογική του τι μπορεί να κάνει ο καθένας. Αλλά το πάθος, το τρέξιμο, το να προσπαθούν με όλες τις δυνάμεις τους, να δίνουν τα πάντα, το απαιτώ. Κι εγώ και όλη η ΑΕΚ.
Ξέρουμε τι ζητάμε και το ζητάμε με ήπιο τρόπο χωρίς να τους σοκάρουμε. Θέλουμε να τους το βγάλουμε γιατί το έχουν. Έχουν ταλέντο τα παιδιά. Μου έρχεται να μπω στο γήπεδο πολλές φορές, με πιάνει τρέλα! Μπορώ όμως να κοντρολάρω τον εαυτό μου κι όταν μιλάω, μιλάω στο πνεύμα των ημερών».

Για το αν υπάρχει όντως ταλέντο στην ομάδα: «Δεν μου αρέσουν τα ψέματα. Υπάρχει πολύ ταλέντο. Ακόμα δεν έχουν δείξει τίποτα. Έπιασα τον Φούντα και του είπα, δεν έχεις βγάλει ούτε το 20% των δυνατοτήτων σου. Αλλά αυτό είναι ευχάριστο μήνυμα για τους ΑΕΚτζήδες.
Βλέπω την βαθμολογία και τρελαίνομαι. Αν την βλέπαμε χωρίς τα λάθη θα ήμασταν ψηλότερα. Τα λάθη μας είναι λάθη φιλανθρωπικού ιδρύματος! Μέσα σ' όλα, την απειρία, τα προβλήματα, έχουμε την ατυχία κάθε λάθος να πληρώνεται».

Για το αν έχει φανταστεί το γεγονός ότι μπορεί να παίξει την τελευταία αγωνιστική την παραμονή της η ΑΕΚ: «Όχι ποτέ δεν το σκέφτομαι. Είναι ευτυχής συγκυρία που τα λάθη γίνονται νωρίς. Πιστεύω ότι η ομάδα θα έχει ανοδική πορεία από Κυριακή σε Κυριακή».

Για το αν εμπιστεύεται τον Βλάχο: «Πιστεύω ότι ο Βαγγέλης κάνει πολύ σωστά. Πάντα η ΑΕΚ διακρινόταν για τα χαφ και τους επιθετικούς της. Εγώ σαν θεατής αν βλέπω την ΑΕΚ να αμύνεται θα πω ότι είναι ομαδούλα η ΑΕΚ. Δεν μ' αρέσει αυτό το ποδόσφαιρο. Καλά κάνει ο Βαγγέλης και να επιμείνει. Να παίξει ακόμα πιο επιθετικά η ομάδα για να βάζει στο μέλλον και τρία και τέσσερα γκολ. Αν κάποιος τσακώνεται με κάποιον και τρώει όλο μπουνιές, θα φάει μία στο τέλος και θα πέσει κάτω. Έτσι πρέπει, να παίξουν, να πάρουν θάρρος και να προπονηθούν ακόμα περισσότερο και θα δείτε τι ωραία ομάδα θα γίνει. Θέλει επιμονή, υπομονή και πολύ δουλειά».

Για το αν επήλθε πανικός με την ήττα από τον ΟΦΗ:
«Πανικός δεν υπάρχει, στεναχώρια και νεύρα ναι. Ο πανικός δείχνει ότι είσαι μικρός. Είναι κακός σύμβουλος».

Για το αν μια νίκη γυρίσει τον «διακόπτη»: «Μια νίκη θα μας κάνει πολύ καλό. Αυτό όμως δεν λέει τίποτα γιατί το ποδόσφαιρο παίζεται κάθε Κυριακή. Απλά θα είναι ένεση καλή για όλους μας. Να το χαρείς Κυριακή βράδυ κι από Δευτέρα πάλι δουλειά. Το πετάς και συνεχίζεις. Θέλει δουλειά. Εχουν χαθεί ταλέντα γιατί δεν είχαν την φλόγα. Πρέπει να θες κι άλλο. Το μυστικό είναι η προπόνηση. Παραπάνω προπόνηση. Κι εγώ στην αρχή δυσκολεύτηκα. Αλλά δεν μπορείς να τα παρατήσεις. Πρέπει να περάσεις την Σκύλα και την Χάρυβδη και μετά θα σου βγει. Και θέλει και καλή ζωή, αλλιώς δεν κάνεις τίποτα».


Για τα συναισθήματά του ενόψει του ματς με τον Πανιώνιο: «Ποτέ δεν τον αποκήρυξα τον Πανιώνιο κι ούτε θα το κάνω. Στα μάτια μου εκεί ήταν οι πρώτες παραστάσεις. Με δένουν πολλές στιγμές μ' αυτή τη μεγάλη ομάδα. Η ΑΕΚ είναι η γυναίκα μου την λατρεύω κι ο Πανιώνιος η μάνα μου. Θα πάμε και θέλω να νικήσουμε. Ελπίζω να γίνει ένα όμορφο παιχνίδι».


Για την είσοδο των πιτσιρικάδων στις ομάδες: «Επρεπε να έχει γίνει εδώ και 20 χρόνια. Δεν υπάρχει ο Ελληνας ποδοσφαιριστής πρότυπο. Εγώ έλεγα να γίνω ο Θανάσης ο Σαραβάκος, ο Δέδες. Οι περισσότεροι ξένοι ήρθαν είδαν κι απήλθαν. Το ελληνικό ποδόσφαιρο ξεκινάει από το σημείο μηδέν. Εκτός από τον Ολυμπιακό και λίγο τον Παναθηναϊκό που έχουν μπάτζετ οι άλλοι ξεκινάνε με Ελληνόπουλα και νομίζω σε 2-3 χρόνια θα δούμε αποτελέσματα. Ο κόσμος της ΑΕΚ βλέπει υγεία».

Για το αν φοβάται μην φύγει ο κόσμος: «Όχι, δεν φοβάμαι κάτι τέτοιο. Και η απόδοση των παιδιών θα ανεβαίνει, αλλά και η αγάπη που νιώθει ο κόσμος για τα παιδιά θα μεγαλώσει».


Για το ότι έδιωξε τον Τσάρτα και τους λόγους που έφτασε ως εκεί: «Δεν του χρεώνω κάτι. Εγώ τον έφερα, μπήκε κι αυτός όπως κι εγώ χωρίς συμβόλαιο, χωρίς λεφτά. Ο Βασίλης ήταν ο πιο ικανός γι αυτή τη θέση και γι αυτό πήρε αυτό το κομμάτι. Αλλά σε κάποια θέματα έβλεπα άσπρο, εγώ μαύρο αυτός. Το είδα μία, το είδα δύο και δεν μπορούσαμε και οι δυο να συνεχίσουμε. Εγώ ήμουν πρόεδρος κι έτσι έγινε.

Δεν ήταν διαλλακτικός, επέμενε και δεν γινόταν. Δεν μπορώ άλλο εγώ να λέω εγώ αυτό κι εσύ να λες το άλλο και να επιμένεις. Κι έτσι τον ευχαρίστησα και χώρισαν οι δρόμοι μας. Του έλεγα, Βασίλη να μένεις στο τετράγωνο των αρμοδιοτήτων σου γιατί δεν μπορώ να σε βλέπω να βγαίνεις. Τον είχα ενημερώσει εδώ κι ένα μήνα».

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "«Βλέπω τη βαθμολογία και τρελαίνομαι»"

Leave a reply