[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Δυνατές μονομαχίες στη 2η αγωνιστική του Europa League
Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


 Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League, αφού αρκετές ομάδες που έχουν τον τίτλο του φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, έχουν ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή.

Η Λίβερπουλ καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της ανταγωνιστικής Ουντινέζε στο ''Άνφιλντ'', ενώ η Νάπολι δοκιμάζεται στην Ολλανδία με αντίπαλο την πάντα επικίνδυνη, PSV.

Η Ίντερ αντιμετωπίζει στο Αζερμπαϊτζάν τη Νέφτσι Μπακού ενώ αμφίρροπη αναμένεται και η αναμέτρηση στον αγγλικό βορρά, ανάμεσα στη Νιούκαστλ και την Μπορντό.



1ος όμιλος

Στο ''Λοκομοτίβ'' της Μόσχας , η φιλόδοξη Ανζί υποδέχεται τη Γιανγκ Μπόις, με σκοπό την κατάκτηση της πρώτης νίκης της στη διοργάνωση.

Οι παίκτες του Χους Χίντινκ βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και μετά τη νίκη τους με 2-1 επί της Βόλγκα, αναρριχήθηκαν στην κορυφή της ρωσικής Premier League.

Στην πρεμιέρα η Ανζί αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Ουντινέζε, αποδεικνύοντας πως έχει χαρακτήρα και μέταλλο ως ομάδα.

Οι Ελβετοί στην πρεμιέρα ηττήθηκαν με 5-3 από τη Λίβερπουλ, παρουσιάζοντας τεράστια αμυντικά κενά και δύσκολα θα καταφέρουν να μείνουν όρθιοι στη ρωσική πρωτεύουσα.



Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Λίβερπουλ υποδέχεται στο ''Άνφιλντ'' την Ουντινέζε.

Οι ''κόκκινοι'' βρίσκονται σε καλή κατάσταση μετά τη νίκη τους με 5-2 επί της Νόργουιτς και ο Μπρένταν Ρότζερς ανακοίνωσε ότι θα παρατάξει στο αρχικό σχήμα βασικούς ποδοσφαιριστές.

Οι Ιταλοί παραμένουν αήττητοι στις τελευταίες 5 αναμετρήσεις τους σε όλες τις διοργανώσεις και θα προσπαθήσουν να παίξουν με αντεπιθέσεις, όπως τόνισε στις δηλώσεις του, ο τεχνικός, Φραντσέσκο Γκουιντολίν.

Ανζί - Γιανγκ Μπόις (19:00)


Λίβερπουλ - Ουντινέζε (22:05)
2ος όμιλος
Στο ''Βιθέντε Καλδερόν'' η Ατλέτικο Μαδρίτης φιλοξενεί τη Βικτόρια Πλζεν.

Οι ''ροχιμπλάνκος'' διανύουν περίοδο φόρμας και μετρούν 5 σερί νίκες στην Primera, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Στην πρεμιέρα η κάτοχος του τροπαίου ήταν αποτελεσματική και με άνεση νίκησε με 3-0 τη Χάποελ Τελ Αβίβ.

Οι Τσέχοι στην πρεμιέρα νίκησαν με 3-1 την Ακαδέμικα, αλλά πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να πάρουν βαθμό ή βαθμούς στη Μαδρίτη.



Στην Κοϊμπρα , η Ακαδέμικα υποδέχεται τη Χάποελ Τελ Αβίβ, σε μία αναμέτρηση όπου ο νικητής θα παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης.

Αμφότερες ηττήθηκαν στην πρεμιέρα και προβληματίζουν με την αγωνιστική τους αστάθεια.

Ενθαρρυντικά πάντως είναι τα μηνύματα για τους γηπεδούχους μετά την εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί της Μαρίτιμο.
Ατλέτικο Μαδρίτης - Βικτόρια Πλζεν (22:05)


Ακαδέμικα - Χάποελ Τελ Αβίβ (22:05)

3ος όμιλος
Στο ''Μπορούσια Παρκ'' η Γκλάντμπαχ υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε και αναζητά την πρώτη ευρωπαϊκή της νίκη μετά από 16 χρόνια.

Τα ''πουλάρια'' μετά τη συντριβή με 5-0 από την Ντόρτμουντ θέλουν να αντιδράσουν και να ικανοποιήσουν το κοινό τους με μία μεστή εμφάνιση.

Οι Τούρκοι έχουν κακή προϊστορία απέναντι σε Γερμανούς, αφού αγνοούν τη νίκη 9 αναμετρήσεις.
Στο ''Βελοντρόμ'' η Μαρσέιγ υποδέχεται την ΑΕΛ, σε ένα παιχνίδι μεγάλης βαθμολογικής σημασίας, αφού αμφότερες αναδείχθηκαν ισόπαλες στην πρεμιέρα.

Οι Μασσαλοί μετά την ήττα με 4-1 από τη Βαλενσιέν θέλουν τη νίκη για να επιστρέψουν τα χαμόγελα στο ''στρατόπεδο'' τους.

Οι Κύπριοι ήταν τυχεροί στην πρεμιέρα και κατάφεραν να αποσπάσουν ''λευκή'' ισοπαλία από την Γκλάντμπαχ.

Δεν βρίσκονται σε αγωνιστική φόρμα και δύσκολα θα καταφέρουν να μείνουν αλώβητοι στο γαλλικό νότο.
Γκλάντμπαχ - Φενέρμπαχτσε (22:05)


Μαρσέιγ - ΑΕΛ (22:05)

4ος όμιλος
Στον αγγλικό βορρά, η Νιούκαστλ υποδέχεται την Μπορντό, σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον παιχνίδι.
Οι ''μάγκπις'' στην πρεμιέρα αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα με τη Μαρίτιμο και η κατάκτηση της νίκης κρίνεται επιτακτική.
Οι ''Γηρονδίνοι'' διέλυσαν με 4-0 την Κλαμπ Μπριζ στην πρεμιέρα και μετά τη νίκη τους με 2-0 επί της Λιόν, στο ''Ζερλάν'' , ταξίδεψαν στο ''Νησί'' με την ψυχολογία στα ύψη.


Στο ''Γιαν Μπρεϊντέλ'' η Κλαμπ Μπριζ υποδέχεται τη Μαρίτιμο και θέλει πάση θυσία τη νίκη για να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες πρόκρισης.

Οι Βέλγοι μετά την ισοπαλία με 2-2 με τη Γάνδη παρέμειναν στην κορυφή του βελγικού πρωταθλήματος και προβάλουν ως φαβορί για τον τίτλο, μέχρι στιγμής.

Οι Πορτογάλοι μετρούν δύο σερί ήττες στην Primeira Liga και παρουσιάζουν τεράστια αμυντικά κενά.

Νιούκαστλ - Μπορντό (22:05)


Κλαμπ Μπριζ - Μαρίτιμο (22:05)

5ος όμιλος
Στο Βουκουρέστι, η Στεάουα υποδέχεται την Κοπεγχάγη, σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι.
Αμφότερες βρίσκονται στην κορυφή των πρωταθλημάτων τους και στην πρεμιέρα έδειξαν χαρακτήρα και νοοτροπία μεγάλης ομάδας.

Οι Ρουμάνοι απέσπασαν ισοπαλία 2-2 από τη Στουτγκάρδη, στη Γερμανία, ενώ οι Δανοί νίκησαν με 2-1 τη Μόλντε.

Στη Νορβηγία, η Μόλντε υποδέχεται τη Στουτγκάρδη και θέλει να εκμεταλλευτεί τη φόρμα της.
Οι γηπεδούχοι μετά τη νίκη με 4-3 επί της Στάμπαεκ, παρέμειναν στην κορυφή της ''Eliteserien'' και απέδειξαν για μία ακόμη φορά πως διαθέτουν ποιότητα στην επίθεση, αλλά και μεγάλα αμυντικά προβλήματα.

Οι Γερμανοί δείχνουν να ξυπνούν και απέναντι στη Νυρεμβέργη κατέκτησαν την πρώτη νίκη τους στην Bundesliga, επικρατώντας με 2-0.

Στεάουα- Κοπεγχάγη (22:05)


Μόλντε - Στουτγκάρδη (22:05)
6ος όμιλος
Στο ''PSV'' η Αϊντχόφεν υποδέχεται τη Νάπολι σε ένα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια της αγωνιστικής.

Οι γηπεδούχοι μετά τη νίκη τους με 6-0 επί της Φένλο βρίσκονται σε φοβερή κατάσταση και θέλουν πάση θυσία τη νίκη, αφού στην πρεμιέρα ηττήθηκαν με 2-0 από την Ντνίπρο.

Οι φιλοξενούμενοι νίκησαν με 1-0 τη Σαμπντόρια στη Γένοβα και παρέμειναν στην κορυφή της Serie A, μαζί με τη Γιουβέντους.

Στην πρεμιέρα η ομάδα του Βάλτερ Ματζάρι νίκησε εύκολα την ΑΙΚ με 4-0 και αν φύγει νικήτρια και από την Ολλανδία τότε θα έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της πρωτιάς του γκρουπ.

Στη Σουηδία, η ΑΙΚ υποδέχεται την Ντνίπρο, που έχει μεγάλες φιλοδοξίες στη διοργάνωση.

Οι γηπεδούχοι μετά τη νίκη τους με 3-2 επί της Σούντσβαλ, θέλουν μία καλή ευρωπαϊκή εμφάνιση, ενώ οι Ουκρανοί αναζητούν τη 2η διαδοχική νίκη που θα τους φέρει κοντά στους ''32''.

Αϊντχόφεν - Νάπολι (22:05)


ΑΙΚ - Ντνίπρο (22:05)

7ος όμιλος

Στο ''Σεντ Γιάκομπ Παρκ'' η Βασιλεία υποδέχεται την Γκενκ και μετά την ισοπαλία απέναντι στη Σπόρτινγκ θέλει το πρώτο τρίποντο στη διοργάνωση.

Οι Ελβετοί είναι ισχυροί στην έδρα τους και βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, όπως και οι Βέλγοι που νίκησαν με 2-1 τη Μαλίν.

Στην Ουγγαρία, η Βιντεότον υποδέχεται τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας και θέλει να πραγματοποιήσει μία καλή εμφάνιση μετά την ήττα με 3-0 από την Γκενκ στην πρεμιέρα.

Οι Πορτογάλοι μπορεί να έχουν ποιοτικούς παίκτες, αλλά δεν πείθουν και μετά την ισοπαλία με 2-2 με την Εστορίλ, απέδειξαν πως έχουν μεγάλες αμυντικές αρρυθμίες.

Βασιλεία - Γκενκ (20:00)


Βιντεότον - Σπόρτινγκ Λισσαβόνας (20:00)

8ος όμιλος

Στο Μπακού η Ίντερ αντιμετωπίζει τη Νέφτσι και θέλει τη νίκη πριν το κυριακάτικο ντέρμπι με τη Μίλαν.
Στην πρεμιέρα οι ''νερατζούρι'' αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με τη Ρούμπιν , αλλά μετά τις νίκες επί των Κιέβο και Φιορεντίνα, δείχνουν να βρίσκονται σε καλή φόρμα.



Στο Καζάν, η Ρούμπιν υποδέχεται την Παρτιζάν και οι δύο ομάδες θέλουν την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση, αφού αμφότερες έμειναν στην ισοπαλία στην πρεμιέρα
.
Η Ρούμπιν μετά τη νίκη με 4-0 επί της Ροστόφ βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία ενώ οι φιλοξενούμενοι παρουσιάζονται συμπαγείς και αυτό αποδεικνύεται και μετά τη νίκη τους με 3-0 επί της Βοϊβοντίνα.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Τάσος Κάκος, με βοηθούς τους Τάτση και Ακρίβο, ενώ 4ος θα είναι ο Σαραϊδάρης.

Νέφτσι Μπακού - Ίντερ (19:00)


Ρούμπιν Καζάν - Παρτιζάν (19:00)

9ος όμιλος

Στην Πράγα, η Σπάρτα φιλοξενεί την Μπιλμπάο, που ταλανίζεται από εσωτερικά προβλήματα, κυρίως λόγω της κόντρας του Μπιέλσα με τον Γιορέντε.

Οι Τσέχοι στην πρεμιέρα ήταν ανταγωνιστικοί, αλλά ηττήθηκαν με 2-1 από τη Λιόν.
Οι Βάσκοι στην πρεμιέρα έμειναν στο ισόπαλο 1-1 με την Ιρόνι Κιριάτ Σμόνα και θέλουν οπωσδήποτε βαθμό ή βαθμούς για να μην μπουν σε περιπέτειες.

Στο Ισραήλ, η Ιρόνι Κιριάτ Σμόνα υποδέχεται τη Λιόν, με όπλο τον ενθουσιασμό της.
Οι γηπεδούχοι στις εγχώριες υποχρεώσεις τους δεν τα πάνε καλά και βρίσκονται στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Οι ''Λιονέ'' μετά την ήττα με 2-0 από την Μπορντό , θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες και αναζητούν τη 2η διαδοχική τους νίκη στη διοργάνωση.

Σπάρτα Πράγας - Μπιλμπάο (20:00)


Ιρόνι Κιριάτ Σμόνα - Λιόν (20:00)

10ος όμιλος

Στο ''ΟΑΚΑ'' ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Τότεναμ και θα προσπαθήσει να πάρει τους πρώτους του βαθμούς στη διοργάνωση, μετά την ήττα με 3-0 από τη Μάριμπορ.

Οι ''πράσινοι'' μετά τη φυγή του Κώστα Κατσουράνη, αναζητούν ''ηγέτη'' και ταλανίζονται από αγωνιστικά προβλήματα, αφού σκοράρουν με μεγάλη δυσκολία.

Οι ''Σπερς'' δείχνουν να βρίσκονται σε φόρμα και μετά τη νίκη τους με 3-2 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, φιλοδοξούν να κατακτήσουν το πρώτο τρίποντο στο Europa League.



Στη Ρώμη, η Λάτσιο υποδέχεται τη Μάριμπορ, που βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου.
Οι Ιταλοί στην πρεμιέρα αναδείχθηκαν ισόπαλοι με την Τότεναμ και πλέον η κατάκτηση της νίκης κρίνεται αναγκαία.

Οι Σλοβένοι μετά τη νίκη τους επί του Παναθηναϊκού, αισιοδοξούν για μία καλή πορεία στη διοργάνωση όμως στερούνται εμπειριών και ποιότητας.
Παναθηναϊκός -Τότεναμ (20:00)


Λάτσιο - Μάριμπορ (20:00)

11ος όμιλος

Στη Νορβηγία, η Ρόζενμποργκ υποδέχεται τη Λεβερκούζεν και θέλει τη νίκη για να κάνει τεράστιο βήμα πρόκρισης.

Οι γηπεδούχοι στην πρεμιέρα νίκησαν με 2-1 τη Ραπίντ στη Βιέννη και απέδειξαν πως έχουν ποιότητα και ευρωπαϊκή εμπειρία.

Οι ''ασπιρίνες'' στην πρεμιέρα αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα με τη Μέταλιστ και θέλουν πάση θυσία βαθμό ή βαθμούς.

Στο Χάρκοβο, η Μέταλιστ φιλοξενεί τη Ραπίντ Βιέννης και θέλει να αποδείξει πως είναι το φαβορί του ομίλου.

Οι Ουκρανοί την περσινή σεζόν ήταν εντυπωσιακοί στη διοργάνωση, αφού έφθασαν μέχρι τα προημιτελικά και ευελπιστούν ότι και φέτος μπορούν να πετύχουν κάτι ανάλογο.
Οι Αυστριακοί βρίσκονται σε αγωνιστική πτώση και δύσκολα θα καταφέρουν να μείνουν αλώβητοι στην Ουκρανία.

Ρόζενμποργκ - Λεβερκούζεν (20:00)


Μέταλιστ - Ραπίντ Βιέννης (20:00)

12ος όμιλος

Στο Ανόβερο, η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται τη Λεβάντε σε μία ενδιαφέρουσα αναμέτρηση.
Οι Γερμανοί στην πρεμιέρα πήραν πολύτιμο βαθμό απέναντι στην Τβέντε και θέλουν τη νίκη για να μπουν σε θέση οδηγού του ομίλου.

Οι Ισπανοί νίκησαν ''αθόρυβα'' τη Χέλσινμποργκ με 1-0 στην πρεμιέρα και αισιοδοξούν πως θα γυρίσουν στη Βαλένθια με τη νίκη.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Χέλσινμποργκ υποδέχεται στη Σουηδία την Τβέντε.
Οι γηπεδούχοι δεν έχουν άγχος και είναι αποτελεσματικοί επιθετικά.

Οι φιλοξενούμενοι μετά την ήττα με 1-0 από τον Άγιαξ, θέλουν να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις και ο Στιβ Μακλάρεν τονίζει ότι η ομάδα του μπορεί να φανεί ανταγωνιστική τόσο στην Eredivisie, όπου πρoπορεύεται, όσο και στο Europa League.

Ανόβερο - Λεβάντε (20:00)


Χέλσινμποργκ - Τβέντε (20:00)


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Δυνατές μονομαχίες στη 2η αγωνιστική του Europa League "

Leave a reply