[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Τσουνάμι στις ακτές της Χαβάης μετά τα 7,7R στον Καναδά
Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Τσουνάμι ενός μέτρου έπληξε τις ακτές της Χαβάης μετά το σεισμό των 7,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα την περιοχή των Νησιών της Βασίλισσας Σάρλοτ, ανοικτά της δυτικής ακτής του Καναδά, ανακοίνωσε το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό.

Τσουνάμι στις ακτές της Χαβάης μετά τα 7,7R στον Καναδά

Το πρώτο κύμα του τσουνάμι έφτασε λίγο μετά τις 10 το πρωί ώρα Ελλάδας. Αξιωματούχοι του Κέντρου. Μετά την προειδοποίηση για το παλιρροϊκο κύμα οι αρχές συνέστησαν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις παράκτιες περιοχές, ενώ σειρήνες ήχησαν σε όλα τα νησιά της Χαβάης.
Προειδοποίηση για τσουνάμι εξεδόθη και για τις ακτές της καναδικής επαρχίας της Βρετανικής Κολομβίας και της Αλάσκας.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 03:04 ώρα Γκρίνουιτς στην περιοχή του αρχιπελάγους Χάιντα Γκουάι και έγινε αισθητός σε ένα μεγάλο μέρος στο κεντρικό και βόρειο τμήμα της επαρχίας της Βρετανικής Κολομβίας, συμπεριλαμβανομένων των Πρινς Ρούπερτ, Κεσνέλ και Χιούστον, διευκρίνισε το υπουργείο, το οποίο πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Τσουνάμι στις ακτές της Χαβάης μετά τα 7,7R στον Καναδά

Σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 139 χιλιόμετρα νοτίως της πόλης Μάσετ και το εστιακό της βάθος στα 10 χιλιόμετρα.
Το αρχιπέλαγος Χάιντα Γκουάι αποτελούν 150 νησιά με συνολικό πληθυσμό 5.000 ανθρώπων, στ΄ανοικτά της επαρχίας της Βρετανικής Κολομβίας.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Τσουνάμι στις ακτές της Χαβάης μετά τα 7,7R στον Καναδά"

Leave a reply