[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αναντόλου Εφές - Ολυμπιακός 98-72 (photos)
Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Τη βαριά ήττα με 98-72 γνώρισε ο Ολυμπιακός από την Εφές Αναντόλου στην Πόλη, στη δεύτερη αγωνιστική της Euroleague


Ο Ολυμπιακός, μπορεί να επέστρεψε στην Πόλη που πριν λίγους μήνες έγραψε ιστορία κατακτώντας την Euroleague, αλλά δεν θύμισε σε τίποτα εκείνη την ομάδα και κόντρα στην Εφές.
Οι Τούρκοι επικράτησαν πολύ εύκολα με 98-72 των Πειραιωτών και τους έδωσαν ένα γερό μάθημα ενόψει της συνέχειας.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πλήρωσαν τα πολλά λάθη, αλλά και την κάκιστη τους άμυνα και γνώρισαν μία από τις πιο βαριές τους ήττες τα τελευταία χρόνια.

Ο Φάρμαρ με 25 πόντους, αλλά και οι Βούγιασιτς με 15 και Ερντέν και Σαβάνοβιτς με 13 έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά από την πλευρά των Τούρκων.

Για τον Ολυμπιακό διασώθηκαν ο Σπανούλης με 14 και ο Χάινς με 13 πόντους.

Αυτή η ήττα και με τον τρόπο που ήρθε πρέπει να βάλει σε ιδιαίτερες σκέψεις τους ανθρώπους των Πρωταθλητών Ευρώπης, ώστε να γίνει ένα καλό μάθημα, για να παρουσιαστούν διαφορετικοί στο μέλλον.



Το ματς:

Πολύ δυνατά ξεκίνησε η Εφές Αναντολού την αναμέτρηση και με τη βοήθεια του κόσμου της, ο οποίος βέβαια δεν γέμισε το γήπεδο, προηγήθηκε με 14-4 αναγκάζοντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα να ζητήσει νωρίς νωρίς τάιμ άουτ.

Τη μεγαλύτερη ζημιά στους «ερυθρόλευκους» την έκανε ο Φάρμαρ, ο οποίος με τρία σερί τρίποντα και άξιο συμπαράσταση τον Σαβάνοβιτς εκτόξευσαν τη διαφορά στο +15 (21-6).

Ο Περπέρογλου με σουτ έξω από τα 6,75μ. έδωσε «ανάσα» στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι μείωσαν σε 21-9, αλλά το επιθετικό κρεσέντο των Τούρκων δεν είχε σταματημό.

Ο Βούγιασιτς με δύο προσωπικά τρίποντα έκανε το 28-9, έστειλε τη διαφορά στους 19, με τους γηπεδούχους να έχουν 5 στα 5 τρίποντα! Το πρώτο δεκάλεπτο, τελικά, έληξε με την Εφές να προηγείται με 30-13 και τον Ολυμπιακό να πρέπει να βρει επειγόντως λύσεις στην άμυνα, αλλά και στα λάθη στην επίθεση.

Αντί να συμβεί, όμως, κάτι τέτοιο το δεύτερο δεκάλεπτο συνεχίστηκε από εκεί που είχαμε μείνει…
Ο Βούγιασιτς με τρίτο προσωπικό τρίποντο (6 στα 6 για την Εφές, τρία Φάρμαρ, τρία Βούγιασιτς) έστειλε τη διαφορά στους είκοσι πόντους (33-13).

Το ματς θύμιζε, πλέον, διαγωνισμό τριπόντων προς τη μία μπασκέτα και ο Τουντσερί δεν δυσκολεύτηκε να τα κάνει εφτά και να στείλει τη διαφορά στο +23 (40-17), όπου και ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά της Εφές στο πρώτο μέρος.

Μετά από δεκαεφτά μισή λεπτά παιχνιδιού ήρθε το πρώτο άστοχο σουτ έξω από τα έξι και εβδομήντα πέντε από τον Γκόρντον.



Το πρώτο μέρος τελικά έληξε με την Εφές να προηγείται με 54-32 και τον Ολυμπιακό να έπρεπε άμεσα να επανέλθει στο ματς στο δεύτερο μέρος, να έβρισκε τρόπο να εμποδίσει τους παίκτες των γηπεδούχων να σημειώνουν εύκολα καλάθια και να μείωνε αισθητά τα λάθη στην επίθεση.

Στο τρίτο δεκάλεπτο και μετά από ένα τρίποντο για κάθε ομάδα, ο Ολυμπιακός με ένα σερί 13-0 μείωσε σε 57-48. Η Εφές απάντησε με δικό της 9-0 και έκανε το 60-51, 69-51.

Εκεί που οι Πειραιώτες μείωσαν στο σκορ, ήρθε ο Φάρμαρ με τρίποντο στην εκπνοή της περιόδου διαμόρφωσε το 74-57, όπου ήταν και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου.

Η τελευταία περίοδος ήταν πιο πολύ συντήρησης, καθώς από τη μία ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να αντιδράσει και από την άλλη η Εφές που δεν μπορούσε να έχει το γκάζι για σαράντα λεπτά πατημένο, κρατούσε τη διαφορά στα υψηλά επίπεδα.

Οι Τούρκοι τελικά επικράτησαν με 98-72 και πήραν μία σπουδαία νίκη με διαφορά 26 πόντων, προβληματίζοντας έντονα τον Γιώργο Μπαρτζώκα.



Οι Πειραιώτες είχαν 14 λάθη, έναντι 9 των γηπεδούχων, ενώ προσέφεραν και πολλά ελεύθερα σουτ, με μία πολύ κακή άμυνα, εξ ου και οι 98 πόντοι!

Πλέον, ο τεχνικός των Πειραιωτών μαζί με τους συνεργάτες του θα πρέπει να βρουν λύσεις, ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί καλύτερη στη συνέχεια, αρχής γεννωμένης από το ντέρμπι της Δευτέρας κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Διαιτητές: Ντάνι Ιερεζουέλο (Ισπανία), Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία) και Ράντομιρ Βοτζίνοβιτς (Μαυροβούνιο)

Δεκάλεπτα: 30-13, 54-32, 74-57, 98-72

Αναντόλου Εφές (Μαχμουτί): Φάρμαρ 25(4), Βούγιασιτς 15(3), Ερντέν 13, Τουντσερί 7(1), Γκόνλουμ, Σαβάνοβιτς 13, Λούκας 10(1), Γκιουλέρ 4, Μπάρατς 11.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 13, Λο 4, Άντιτς 5, Σπανούλης 14(2), Περπέρογλου 10(2), Ντόρσεϊ 3, Σλούκας 5, Μαυροειδής, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 7(1), Παπανικολάου 5(1), Μάντζαρης 6(2).

 

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Αναντόλου Εφές - Ολυμπιακός 98-72 (photos)"

Leave a reply