[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Aρσεναλ-Ολυμπιακός 3-1 (photos, video)
Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Ο Ολυμπιακός πάλεψε στο Λονδίνο με την Άρσεναλ, αλλά ηττήθηκε με 3-1, σκόρερ των Πειραιωτών ο Μήτρογλου

 


Έκανε καλή προσπάθεια ο Ολυμπιακός στο Λονδίνο με αντίπαλο την Άρσεναλ, αλλά ηττήθηκε τελικά με 3-1 στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Champions League.

Οι Πειραιώτες στάθηκαν αξιοπρεπέστατα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω, όμως οι "κανονιέρηδες" ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο φινάλε και έκαναν το "2 στα 2", φτάνοντας τους έξι βαθμούς.

Οι Πειραιώτες ήταν πολύ καλοί στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη δεν είχαν τις δυνάμεις για να κρατήσουν την ισοπαλία και μοιραία έχασαν το ματς, μένοντας δίχως πόντο στο β' γκρουπ.

Ο Ζερβίνιο άνοιξε το σκορ στο 42' για την Άρσεναλ, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ισοφάρισε ο Μήτρογλου με εξαιρετική κεφαλιά, για να έρθει ο Ποντόλσκι στο 56' για να διαμορφώσει το 2-1. Το τελικό 3-1 έκανε ο Ράμσεϊ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων και ενώ ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά, κυνηγώντας την ισοφάριση.



Πως παρατάχθηκαν οι δυο ομάδες

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ τελικά τοποθέτησε τον Μπάλας Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια, με τους Κοντρέρας και Μανωλά στο κέντρο της άμυνας. Δεξιά ξεκίνησε ο Ντιακιτέ και αριστερά ο Χολέβας. Αμυντικά χαφ οι Μανιάτης με τον Σιόβ,α έχοντας τριάδα μπροστά τους, τους Γκρέκο, Φουστέρ και Μασάντο. Στην κορυφή της επίθεσης  ξεκίνησε ο Μήτρογλου.

Στον αντίποδα, με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε ο Αρσέν Βενγκέρ την Άρσεναλ και κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Βίτο Μανόνε, ενώ η τετράδα της άμυνας αποτελείτο από τους Τζένκινσον, Κοσιελνί, Βερμάελεν και Γκιμπς. Ο Αρτέτα και Κοκλέν ξεκίνησαν στο κέντρο και στην τριάδα πίσω από τον φορ ο Σάντι Καθόρλα σε ρόλο «δεκαριού», αριστερά ο Τσάμπερλεϊν και δεξιά ο Λούκας Ποντόλσκι. Μοναδικός προωθημένος για την Άρσεναλ ήταν ο Ζερβίνιο.

Ο αγώνας

Με αμυντικούς προσανατολισμούς ξεκίνησε ο Ολυμπιακός, έχοντας ως κύριο στόχο του να ανακόψει την… ορμή της Άρσεναλ, η οποία ήταν λογικό πως θα έμπαινε φουριόζα για να δημιουργήσει κινδύνους για την εστία του Μέγιερι. Κάθε άλλο πάντως, μιας και οι γραμμές ήταν κοντά, οι Πειραιώτες δεν άφηναν τους αντιπάλους τους να δημιουργήσουν φάσεις και ήταν άκρως επικίνδυνοι στην κόντρα.

Η πρώτη φάση στο ματς για τους Λονδρέζους σημειώθηκε με εκτέλεση φάουλ του Καθόρλα στο 12’ από πλάγια θέση, με τον Ούγγρο τερματοφύλακα να διώχνει υπέροχα σε κόρνερ, κρατώντας το μηδέν.

Από εκεί και πέρα, είχαμε παιχνίδι κέντρου, το οποίο βόλευε τον Ολυμπιακό, αφού κυλούσε ο χρόνος και από ουσία τίποτα οι γηπεδούχοι. Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αυτοί που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ στο 30’ με έξυπνο συρτό σουτ του Μήτρογλου έξω από την περιοχή και τον Μανόνε να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να μπλοκάρει την μπάλα.

Πέντε λεπτά μετά χάθηκε το… άχαστο από τον Μασάντο, ο οποίος πήρε υπέροχα την μπάλα από παράλληλη σέντρα του Μανιάτη, βρέθηκε «φάτσα κάρτα» με το τέρμα και την έστειλε άουτ με το δεξί έπειτα από στραβοκλωτσιά. Μοναδική ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να κάνει το 0-1 και να «παγώσει» την λονδρέζικη έδρα.

Κόντρα στη ροή του αγώνα και εκεί που δε «μύριζε» γκολ, ο Ζερβίνιο άνοιξε το σκορ στο 42’ για την Άρσεναλ. Ο «κανονιέρης» επιθετικός έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, σούταρε συρτά στην δεξιά γωνία, ο Μέγιερι δεν ήταν ακριβώς στο σημείο που έπρεπε, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να αποκρούσει για το 1-0.

Όποιος περίμενε ότι αυτό θα πτοούσε τον Ολυμπιακό έκανε μεγάλο λάθος, καθώς στο 44’ ο Μασάντο έκλεψε την μπάλα από κακή μεταβίβαση του Βερμάλεν, αλλά σούταρε πάνω στον Μανόνε, για να έρθει στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η «συστημένη» σέντρα του Γκρέκο από τα αριστερά για το κεφάλι του Μήτρογλου, ο οποίος έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία για το 1-1. Ένα υπέροχο τέρμα και ένα ιδανικό φινάλε στο πρώτο ημίχρονο.





Δεν άντεξε στην επανάληψη

H Άρσεναλ μπήκε δυνατά στην επανάληψη και έστειλε το πρώτο «μήνυμα» στο 50’ με τον Καθόρλα να πλασάρει άουτ από καλή θέση έπειτα από ωραία ενέργεια του πολύ καλού, Ζερβίνιο.
Στο 54’ σουτ του Μήτρογλου κατέληξε άουτ, για να έρθει το 2-1 μόλις δυο λεπτά μετά για τους γηπεδούχους. Μετά από κόντρες και λάθη στην άμυνα του Ολυμπιακού, ο Ζερβίνιο πάσαρε στον Ποντόλσκι και ο τελευταίος με σουτ έστειλε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Μέγιερι και έκανε το 2-1 για την Άρσεναλ.

Οι Πειραιώτες ήταν και πάλι σε φάση να κυνηγάνε το σκορ και αναγκαστικά έπρεπε να ρισκάρουν και να βγουν μπροστά. Ο Αμπντούν πέρασε αντί του Γκρέκο στο 67’ και έξι λεπτά αργότερα ο Ιμπαγάσα στην θέση του Ντιακιτέ. Ήταν ξεκάθαρος ο στόχος του Λεονάρντο Ζαρντίμ να κάνει πιο επιθετική και επικίνδυνη την ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε τις απαραίτητες δυνάμεις να κάνει φάσεις μπροστά από την εστία του Μανόνε, με την Άρσεναλ να δίνει μέτρα στον αντίπαλό της και να μη ρισκάρει, θέλοντας να διαφυλάξει το υπέρ της σκορ και να φτάσει στη νίκη.

Έκανε κάποιες φάσεις για το 3-1 από ατομικές ενέργειες, για να έρθει στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ράμσεϊ να πλασάρει τον Μέγιερι και να κάνει το 3-1, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι ήταν όλοι μπροστά, κυνηγώντας το 2-2.

Πλέον, ο Ολυμπιακός έχει δυο τελικούς μπροστά του με τη Μονπελιέ, θα προσπαθήσει να πάρει όσους περισσότερους πόντους γίνεται για να μείνει στο κυνήγι της πρόκρισης και κυρίως της 3ης θέσης που οδηγεί στους «32» του Europa League, ενώ η Άρσεναλ φιγουράρει πλέον μόνη πρώτη μετά και το ισόπαλο 2-2 στο άλλο ματς του γκρουπ στη Γερμανία.



Δείτε το video με τα γκολ και τα highlights του αγώνα Arsenal – Ολυμπιακός 3-1 





Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Μανόνε, Βερμάελεν, Κοσιελνί, Τζένκινσον, Γκιμπς, Αρτέτα, Τσάμπερλέιν (70’ Γουόλκοτ), Καθόρλα, Ποντόλσκι (80’ Ράμσεϊ), Ζερβίνιο (80’ Ζιρού), Κοκλέν.

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Μέγιερι, Σιόβας, Μανιάτης, Μασάντο (81’ Πάντελιτς), Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανωλάς, Φουστέρ, Ντιακιτέ (73’ Ιμπαγάσα), Γκρέκο (67’ Αμπντούν), Μήτρογλου.


Τα αποτελέσματα στα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής του Champions League την Τετάρτη (3/10)
1ος όμιλος
Ντιναμό Κιέβου-Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-0 (3' Γκιουσέφ, 33' αυτ. Πίβαριτς)
Πόρτο-Παρί Σεν Ζερμέν 1-0 (83' Ροντρίγκες)
2ος όμιλος
Αρσεναλ-Ολυμπιακός 3-1 (42' Ζερβίνιο, 56' Ποντόλσκι, 90' Ράμσεϊ - 45' Μήτρογλου)
Σάλκε-Μονπελιέ 2-2 (26' Ντράξλερ, 54' Χούντελαρ - 13' Φάνα, 90' Καμαρά)
3ος όμιλος
Ζενίτ-Μίλαν 2-3 (45'+2' Χουλκ, 49' Σιρόκοφ - 13' Εμάνουελσον, 16' Ελ Σαραουί, 75' αυτ. Χουμποκάν)
Αντερλεχτ-Μάλαγα 0-3 (45' Ελιζέου, 56' Χοακίν, 63' Ελιζέου)
4ος όμιλος
Αγιαξ-Ρεάλ 1-4 (56' Μοϊσάντερ - 42', 79' 81' Ρονάλντο, 48' Μπενζεμά)
Μάντσεστερ Σίτι-Ντόρτμουντ 1-1 (90' πεν. Μπαλοτέλι - 62' Ρόις)
2ος όμιλος
Θ. ΟΜΑΔΕΣ ΑΓΩΝΕΣ Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ ΒΑΘΜΟΙ
1 Άρσεναλ 2 2-0-0 5-2 6
2 Σάλκε 2 1-1-0 4-3 4
3 Μονπελιέ 2 0-1-1 3-2 1
4 Ολυμπιακός 2 0-0-2 2-5 0

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Aρσεναλ-Ολυμπιακός 3-1 (photos, video)"

Leave a reply