[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ξεκινά η εξειδίκευση των περικοπών για συντάξεις και μισθούς - Καμία αύξηση στα ένσημα
Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Στο τραπέζι των συζητήσεων ανάμεσα στα επιτελεία των κομμάτων και τον Γιάννη Στουρνάρα βρίσκονται οι περικοπές και το πώς ακριβώς θα κλιμακωθούν οι μειώσεις στις συντάξεις πάνω από τα 1.000 ευρώ. Το αρχικό σενάριο που προέβλεπε μειώσεις έως 20% έχει καταλήξει στον κάλαθο των αχρήστων, μετά από την απαίτηση της Τρόικα να φτάσει το πακέτο του 2013 στα 9,2 δισ. ευρώ και οι περικοπές στις συντάξεις στα 4,9 δισ. ευρώ.
Κατά τα άλλα, σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη των Αρχηγών επικυρώθηκαν τα. βέτο των κυβερνητικών εταίρων- κυρίως της ΔΗΜΑΡ- επί συγκεκριμένων περικοπών. Ειδικότερα, δεν πέρασαν:
  • Η αύξηση των ενσήμων από τα 4.500 στα 6.000, για τη κατώτερη σύνταξη
  • Η κατάργηση ειδικών και εποχικών επιδομάτων
  • Η θεσμοθέτηση εισοδηματικών κριτηρίων για τη παροχή συγγραμμάτων στους φοιτητές
  • Η πρόβλεψη διδάκτρων στους μεταπτυχιακούς φοιτητές
Όσον αφορά στα φορολογικά μέτρα, όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει πολύ έντονη διαβούλευση μέσα στις επόμενες ημέρες, με δεδομένο ότι η Τρόικα επιμένει να αποτελέσει προαπαιτούμενο για τη δόση. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, η προγραμματισμένη για τη Τετάρτη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη, αναβλήθηκε για τη Δευτέρα, ενώ στο τραπέζι υπάρχει πρόταση για φορολόγηση επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών με 28% και όχι με 35% (19% στα διανεμόμενα και 19% στα αδιανέμητα για ΑΕ και ΕΠΕ) και κλιμακωτό συντελεστή έως 35% αντιστοίχως.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ξεκινά η εξειδίκευση των περικοπών για συντάξεις και μισθούς - Καμία αύξηση στα ένσημα"

Leave a reply