[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Πανικός στη ΝΔ για τα «όχι» βουλευτών της
Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Του Κ. Χαρδαβέλλα


Μετράνε ήδη «κουκιά» στα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης για την «μητέρα όλων των μαχών» που θα δοθεί στη Βουλή μετά 10 ημέρες περίπου (1 και 2 Νοέμβρη), όταν θα φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση τα σκληρά και απάνθρωπα μέτρα για τα 13,5 δισ. ευρώ.

Τα επιτελεία των τριών κυβερνητικών κομμάτων διαπιστώνουν ότι όσο πλησιάζουμε σε αυτές τις 2 κρίσιμες μέρες όπου θα κληθούν οι βουλευτές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να ψηφίσουν ένα πολυνομοσχέδιο και τον προϋπολογισμό του 2013 όπου περιέχονται τα σκληρά αυτά μέτρα όπως ακριβώς έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα και που είναι προαπαιτούμενο γεγονός για να πάρουμε γύρω στις 15 Νοέμβρη τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ, τόσο αυξάνεται επικίνδυνα και ο αριθμός των βουλευτών των τριών κομμάτων που ανοιχτά ή όχι δηλώνουν ότι θα καταψηφίσουν τα μέτρα.
Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης φοβούμενοι ένα αιφνιδιαστικό Αρμαγεδδώνα στη Βουλή 1 - 2 Νοέμβρη ήδη βάζουν τα πλαίσια αντιμετώπισης των αντιφρονούντων.

Στη ΔΗΜΑΡ δεν θα βάλουν ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, αλλά θα χαρακτηρίσουν δημόσια «καταστροφείς της χώρας» όσους βουλευτές πουν «όχι» στα μέτρα.

Στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος δεν θα τολμήσει να έρθει σε ανοιχτή σύγκρουση με τους αρνησίες των μέτρων που υπολογίζονται σε 4-5, με Σκανδαλίδη μέσα σε αυτούς, γιατί ήδη το έδαφος τρέμει κάτω από τα πόδια του. Όμως και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα δηλώσει ότι μόνο όποιος κοιτάζει το προσωπικό του συμφέρον θα ψηφίσει «όχι» στα μέτρα, τορπιλίζοντας έτσι την πορεία της χώρας στην Ευρώπη.

Τέλος ο κ. Σαμαράς ήδη με την διαγραφή του βουλευτή Φθιώτιδας κ. Ν. Σταυρογιάννη, λίγες ώρες μετά τη συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Real News, όπου καλούσε τους συναδέλφους του σε ανταρσία στη Βουλή κατά των μέτρων, έδειξε ποια θα είναι η στρατηγική του απέναντι στους αρνησίες. Άμεση διαγραφή και αποπομπή από το κόμμα.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Πανικός στη ΝΔ για τα «όχι» βουλευτών της"

Leave a reply