[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αρκετά με το θέατρο, ξεφτιλίζετε τη χώρα…
Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

του Γιάννη Μακρυγιάννη


Αν πιστεύει κανείς ότι οι «συζητήσεις» και η δήθεν σύγκρουση, που διεξάγεται αυτή την περίοδο μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας έχουν ίχνος αλήθειας και ουσίας ή πολύ αφελής είναι, ή τρελαίνεται να τον δουλεύουν. Εκτός κι αν εσκεμμένα υποκρίνεται ότι πρόκειται για μεγάλο ανένδοτο, που υποτίθεται ότι δίνει η κυβέρνηση εναντίον των «κακών» ξένων.

Είναι λυπηρό και μόνο να παίρνουμε όλα αυτά της μετρητοίς. Κι ακόμη πιο τραγελαφικό να ξιφουλκούν τώρα διάφοροι παράγοντες της δημόσιας ζωής της χώρας κατά της τρόικας, όταν ουσιαστικά είναι από τους θιασώτες και φανατικοί υποστηρικτές του μνημονίου.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα κακοστημένο θέατρο. Η τύχη της Ελλάδας θα κριθεί από τις πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης και των αμερικάνων – στο βαθμό φυσικά, που η Ουάσιγκτον καθορίζει την τακτική και τη στάση του ΔΝΤ. Ούτε από τον Τόμσεν, ούτε από κανέναν άλλο γραφειοκράτη της κακιάς ώρας. Από την τύχη της Ελλάδας εξαρτάται το μέλλον της ευρωζώνης και το κλίμα, που θα επικρατήσει στις αγορές όλου του κόσμου.
Εδώ μας κουβαλήθηκε ολόκληρη Μέρκελ για να σηματοδοτήσει ότι η Ελλάδα ανήκει στην επικυριαρχία της και έχει σημασία τι χειρισμούς κάνουν ορισμένοι εξουσιοδοτημένοι και διορισμένοι υπάλληλοι, που αποτελούν το λεγόμενο κλιμάκιο της τρόικας;

Είναι δυνατόν να τιναχθεί όλη η ευρωζώνη στον αέρα για κάποιες αλλαγές στα εργασιακά; Σοβαροί να είμαστε!
Οι αποφάσεις θα ληφθούν στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον και όχι εάν επέμεινε σε κάτι ο Τόμσεν, στύλωσε τα πόδια ο Βρούτσης ή αντέδρασε ο Σουρνάρας – μην τρελαθούμε κι εντελώς.

Απλά γίνονται κάποιες τελευταίες «κλωτσοπατινάδες», πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. Η κυβέρνηση θέλει να δείξει ότι πατάει πόδι και καταφέρνει να αποτρέψει τα χειρότερα! Η τρόικα, λειτουργώντας και ως βαποράκι επιχειρηματικών συμφερόντων – όπως κάνει επί δυόμισι χρόνια, που βρίσκεται στη χώρα – επιχειρεί να περάσει ορισμένα πράγματα, που αποτελούν διακαή πόθο όλων των νεοφιλελεύθερων, όπως η πλήρης διάλυση του κοινωνικού κράτους.

Τι θα γίνει; Εφόσον Γερμανία και ΔΝΤ (δηλαδή Αμερική) καταλήξουν σε μία συμφωνία, καθώς υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και επιδιώξεις σχετικά με την κρίση χρέους, φυσικά και θα επέλθει συμφωνία. Λίγο πίσω η τρόικα για να φανεί η κυβέρνηση «ήρωας», λίγο πίσω ο Σαμαράς, για να ικανοποιηθούν και οι τροϊκανοί, που βγάζουν μεροκάματο και όλα θα τελειώσουν όπως πρέπει.

Τι θα μείνει; Μα η ξεφτίλα ενός ολόκληρου έθνους, που μπήκε σε μία συζήτηση για την κατάλυση του κοινωνικού κράτους, που οικοδομήθηκε με αγώνες και θυσίες δεκαετιών και ή ύπαρξή του χαρακτηρίζει τις πολιτισμένες δυτικές κοινωνίες και τις πραγματικές δημοκρατίες. Θα μείνει στην ιστορία ότι μία τρικομματική κυβέρνηση, μπήκε στη συζήτηση να ισοπεδώσει – πολύ περισσότερο εάν τελικά όντως ισοπεδώσει – κατακτήσεις ολόκληρων γενιών. Διαπραγματεύονται το κοινωνικό κράτος και τα δικαιώματα των εργαζομένων, λες και τα κληρονόμησαν από τον παππού τους! Αυτή η ξεφτίλα θα μείνει για πάντα.

Γιατί με την δουλοπρέπειά τους, μόνο την επιβολή του F.U.C.K. δεν συζήτησαν. Ξέρετε εκείνο το νόμο που είχαν επιβάλλει οι Βρετανοί στους κατακτημένους λαούς: Fornication Under Consent
King, Συνουσία (μόνο) υπό τη Συγκατάθεση του Βασιλιά! Αφού δεν έβαλαν την τρόικα να ορίζει και τη σεξουαλική ζωή των Ελλήνων, πάλι καλά να λέμε…

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Αρκετά με το θέατρο, ξεφτιλίζετε τη χώρα…"

Leave a reply