[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Νεκρός συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου στην Ινδονησία!
Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Νεκρός βρέθηκε στην Τζακάρτα της Ινδονησίας ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας Drumillan Βλάσσιος Καμπούρογλου, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση με τις μίζες του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Το Υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε στο protothema.gr ότι ο Βλάσσης Καμπούρογλου βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Τζακάρτα της Ινδονησίας.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει αποσαφηνιστεί αν ο θάνατος του Καμπούρογλου επήλθε από φυσικά αίτια ή πρόκειται περί δολοφονίας. 

Η Drumillan του Βλάσσιου Καμπούρογλου είχε εμπλοκή στην υπόθεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων από την προμήθεια των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR-M1. Αναλαμβάνοντας την παράδοση των αντιαεροπορικών στον ελληνικό στρατό, οι Ρώσοι κατασκευαστές είχαν συμφωνήσει να επιστρέψουν ποσό περίπου 20 εκατ.ευρώ στην ελληνική πλευρά μέσω της διαδικασίας των αντισταθμιστικών ωφελημάτων (ΑΩ).

Τα χρήματα αυτά ωστόσο χάθηκαν και εικάζεται ότι διοχετεύθηκαν προς τον πρώην υπουργό Άμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο μέσα από ένα δαιδαλώδες δίκτυο. Η Drumillan του Καμπούρογλου συνδεόταν με τις εταιρείες του Λιβανέζου Φουάντ αλ Ζαγιάντ. Οι μεταφορές των χρημάτων που προορίζονταν να επιστρέψουν στην Ελλάδα μέσα από τα ΑΩ γίνονταν από τις εταιρείες του Λιβανέζου Φουάντ αλ Ζαγιάντ προς την εταιρεία Drumillan του Καμπούρογλου ο οποίος φαινόταν να διαμεσολαβεί στην υπόθεση των αντισταθμιστικών των TOR M1.

Ο Καμπούρογλου εμφανιζόταν να έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια, χωρίς να είναι γνωστές οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Πριν γίνει γνωστός ο θάνατός του στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, οι ελληνικές αρχές γνώριζαν ότι ο Καμπούρογλου διέμενε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ελβετία.

Η υπόθεση των ΑΩ των TOR M1 θυμίζει κινηματογραφική κατασκοπευτική ταινία, με παρασκήνιο και δολοπλοκίες ενώ στις άνομες συνδιαλλαγές μέσω των οποίων «εξαφανίστηκαν» τα 20 εκατ.ευρώ των αντισταθμιστικών που έπρεπε να επιστρέψουν στην Ελλάδα περιλαμβάνεται και η δολοφονία δύο Ρώσων.

Πρόκειται για τον Ιγκόρ Κλίμοφ και ένα συνεργάτη του οι οποίοι δολοφονήθηκαν στην Μόσχα μετά την σύλληψη ενός άλλου Ρώσου (Βορόμπιεφ), ο οποίος καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη για απιστία προς την ρωσική εταιρεία που κατασκεύαζε τα αντιαεροπορικά συστήματα TOR M1.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Νεκρός συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου στην Ινδονησία!"

Leave a reply