[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Νέα διευρυμένα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης
Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Το αργότερο έως την Πέμπτη θα ξεκινήσει η λειτουργία της εφαρμογής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, βάσει νέων διευρυμένων κριτηρίων, που αναμένεται να καλύψουν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια νοικοκυριά.

Νέα διευρυμένα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

Αυτό ανακοίνωσε, μιλώντας στη ΝΕΤ, ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος εξήγησε ότι αναμένεται εντός των ημερών η υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης. «Προσπαθήσαμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο» σημείωσε και διευκρίνισε πως οι αλλαγές έχουν να κάνουν αποκλειστικά στα φορολογικά και περιουσιακά κριτήρια.

Ειδικότερα, το εισοδηματικό όριο για τους άγαμους αυξάνεται στα 25.000 ευρώ. Για τους έγγαμους ξεκινά από τα 35.000 ευρώ, με ένα παιδί στα 38.000, με δύο στα 41.000 και με τρία παιδιά φτάνει στα 44.000 ευρώ.

Τα εισοδήματα που θα λαμβάνονται υπόψη θα είναι του 2011.

Αυξάνεται επίσης και το πλαφόν στα περιουσιακά κριτήρια, όποτε πλέον δικαιούχοι του επιδόματος είναι οι άγαμοι με περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 150.000 ευρώ, καθώς και οι οικογένειες με περιουσία κάτω των 200.000.

Σε σχέση με την ακίνητη περιουσία, ωστόσο, για τη διασταύρωση των στοιχείων θα λαμβάνεται υπόψη το ΕΤΑΚ του 2009, το πιο πρόσφατο εκκαθαρισμένο που έχει στη διάθεσή της η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Ο κ. Θεοχάρης διευκρίνισε πως οι εκκαθαρίσεις προχωρούν πλέον γρήγορα. Ωστόσο αναμένεται να ανακύψει πρόβλημα με πολίτες που πούλησαν σπίτια μετά το 2009.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Νέα διευρυμένα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης"

Leave a reply