[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αυξάνεται η εισφορά αλληλεγγύης - Νέο χαράτσι στους ελ. επαγγελματίες
Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


Εντός των ημερών αναμένεται να «κλειδώσει» το νέο φορολογικό νομοσχέδιο - Αυξάνονται όλοι οι συντελεστές της εισφοράς αλληλεγγύης - Τουλάχιστον 700 ευρώ φόρος για τους ελεύθερους επαγγελματίες


Το οικονομικό επιτελείο προσπαθεί να κλείσει τις βασικές ρυθμίσεις μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ σήμερα συνεδριάζει η τρικομματική επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών.

Ανάμεσα στις αλλαγές που προωθούνται είναι και η μείωση του αφορολογήτου ορίου της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης» από τις 12.000 στις 5.000 ευρώ.

Με αυτή την αλλαγή, η οποία θα ισχύσει αναδρομικά για τα εισοδήματα του 2012, θα κληθούν να πληρώσουν εισφορά 1% στα εισοδήματά τους επιπλέον 500.000 Έλληνες πολίτες.
Επίσης αναμένεται γενικότερα να αυξηθούν οι συντελεστές που ισχύουν για την εισφορά αλληλεγγύης.

Επομένως, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, περίπου 3,5 εκατ. φυσικά πρόσωπα που θα δηλώσουν το 2013 ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ θα πληρώσουν επιπλέον εισφορά.
Σήμερα για εισοδήματα ως 20.000 ευρώ ο συντελεστής είναι 1%, για εισοδήματα ως 50.000 2% και από κει και πάνω 3%.

Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο να καταργηθεί η εισφορά των 500 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτή να αντικατασταθεί από έναν ελάχιστο φόρο εισοδήματος 700 ευρώ.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Αυξάνεται η εισφορά αλληλεγγύης - Νέο χαράτσι στους ελ. επαγγελματίες"

Leave a reply