[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Κλάψε Μέρκελ κλάψε!
Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO


“Παρακαλώ πριν ξεκινήσουμε την ξενάγηση,δέστε καλά τις ζώνες σας και ενεργοποιήστε το GPS ρολόι ανίχνευσης. Υπογράψτε την υπεύθυνη δήλωση που έχετε μπροστά σας.’Oσοι έχετε μικρά μωρά ,παρακαλώ ναρκώστε τα, για την αποφυγή της περίπτωσης να αρχίσουν ξαφνικά τα ενοχλητικά κλάματα στη μέση της ξενάγησης. Απαγορεύεται αυστηρώς οποιαδήποτε ερώτηση,οποιαδήποτε παρατήρηση και οποιαδήποτε ύποπτη έκφραση!

Οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο συν ΦΠΑ συν έξοδα παράστασης, και οδηγούνται στο αυτόφωρο με την κατηγορία της διατάραξης της κοινής γνώμης,της αντίστασης κατά της αρχής,της παραπληροφόρησης ,της αντιγνωμίας,της προσβολής της προσωπικότητας,της συκοφαντικής δυσφήμησης ,της αθέτησης υπογραφής και υποκίνησης φαινόμενων μαζικής αντίδρασης κατά παντός υπευθύνου. Για την ασφάλεια σας, όλες οι κινήσεις στο τεθωρακισμένο λεωφορείο καταγράφονται από πέντε μικροκάμερες και δέκα μικρόφωνα. Σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης ,πέστε στα γόνατα κρατώντας σκυμμένο το κεφάλι σας.


Η ξενάγηση μας αρχίζει από τον ιστορικό βράχο της Ακρόπολης τον οποίο για λόγους ασφαλείας,θα τον ξεναγηθείτε στην full HD μάρκας sony γιγαντοοθόνη του λεωφορείου.Τα χρώματα της είναι ζωντανά και ο ήχος της καθαρός σαν κρύσταλλο. Όσοι ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε μια ίδια για το σπίτι, δεν έχετε παρά να μπείτε στο σαιτ μας και να κλείσετε τις επόμενες διακοπές σας σε όποιο εξωτικό προορισμό επιθυμείτε. Οι δέκα υπερτυχεροί της κληρωτίδας θα κερδίσουν από μια οθόνη,καθώς και έκπτωση 5%. Να προειδοποιήσω πως σε περίπτωση εντοπισμού λανθασμένων στοιχείων στην φόρμα , ή μη επαρκούς υπολοίπου στην πιστωτική κάρτα,η ποινή φυλάκισης είναι μέχρι και δέκα χρόνια. Επίσης όλα τα στοιχεία που θα συμπληρώσετε θα γνωστοποιηθούν στο αρμόδιο υπουργείο του κράτους σας. Σε περίπτωση χρεών προς την αρμόδια εφορία,ο παραβάτης διώκεται αυτεπάγγελτα αντιμετωπίζοντας ποινή ισόβιας κάθειρξης. Παρακαλώ ξεκινήστε από τώρα να συμπληρώνετε την φόρμα και για τα επόμενα δέκα λεπτά.

Τέλος του διαθέσιμου χρόνου!

Συνεχίζουμε την περιήγηση μας στην πανέμορφη και πεντακάθαρη πλέον Αθήνα κατευθυνόμενοι στην θρυλική για τους  αναρύθμητους εργατικούς αγώνες,πλατεία Συντάγματος.”

Κάπως έτσι εξελίσσονταν  η τουριστική ξενάγηση κάποιου γκρουπ από το εξωτερικό  στην Αθήνα του 2016.Το κέντρο της Αθήνας είχε μετατραπεί σε μια τεράστια στρατιωτικοποιημένη Disneyland. Ένα προϊόν-χωνευτήρι,κάτι μεταξύ παραδοσιακού πανηγυριού και δυτικοευρωπαϊκού καταναλωτικού τσίρκου, φορτωμένο με “βερολινέζικες” καλλιτεχνικές πινελιές και άφθονα σημεία για ψώνια, ικανό να ικανοποιήσει και τα πιο απαιτητικά τουριστικά γούστα.Ένα από τα επαγγέλματα σε ζήτηση εντός της πρότυπης αυτής Disneyland,ήταν και αυτό του γραφικού νεοέλληνα περιπλανώμενου διασκεδαστή(κλόουν εν συντομία),ντυμένου πότε με παραδοσιακές φορεσιές ,πότε με κυριλέ κοστούμια. “Περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις” ήταν ο τίτλος του καθημερινού σόου που έκανε τα εργατικά δυτικά όντα να ξεκαρδίζονται με τη δουλική γραφικότητα των νοτιοανατολικών ιθαγενών-γουρουνιών.

Φυλάκια σε κάθε σημείο εισόδου ,υπέργεια αλλά και υπόγεια λόγω των σταθμών του ΜΕΤΡΟ,υποχρέωναν τους επισκέπτες,ντόπιους και αλλοδαπούς, σε αυστηρό σωματικό έλεγχο. Κατόπιν ακολουθούσε διέλευση από θήρες ακτίνων Χ όπως στα αεροδρόμια, και στη συνέχεια περίμενε η είσπραξη του αντιτίμου των δεκαπέντε ευρώ. Τόσα ήταν τα διόδια για να εισέλθει κάποιος στην πράσινη ζώνη της Αθήνας. Η εικόνα με τις ουρές έξω απ’ τα φυλάκια, θύμιζε σοβιετικό συνοριακό τελωνείο σε post Οργουελιανή εκδοχή.

Εξαιτίας της οξύτατης Ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής ευαισθησίας ,τα ΙΧ στο κέντρο απαγορεύονταν. Για να μετακινηθεί κάποιος θα έπρεπε να νοικιάσει ένα smart electric, ή να χρησιμοποιήσει κάποιο ιδιωτικό μαζικό μέσο. Δεν υπήρχαν δημόσιες συγκοινωνίες πλέον και οι ιδιώτες χρέωναν τσουχτερά εισιτήρια. Η φύλαξη του κέντρου από ιδιωτικούς στρατούς ασφαλείας, κόστιζε επίσης πολύ ακριβά. Οι κρατικοί αστυνομικοί έπεσαν θύματα των περικοπών και αναγκάστηκαν να υπογράψουν νέες συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρίες security. Οι εταιρίες αυτές, ήταν μέρος του σχεδίου ανάπτυξης και καταπολέμησης της ανεργίας που είχε εκπονηθεί το 2013 από την κεντρική κυβέρνηση σε συνεργασία πάντα με την ΕΕ. Μέρος του σχεδίου ήταν και η ιδιωτικοποίηση οτιδήποτε δημοσίου. Πράγματι, η εικόνα του κάποτε αποκαρδιωτικού κέντρου, είχε αλλάξει και θύμιζε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα στα καλύτερα της. Μηδενική κίνηση ,εκπληκτικής ομορφιάς πολυκαταστήματα,πεντακάθαρα πάρκα και ανακαινισμένα νεοκλασικά. Μέχρι και δημοτικούς καμπινέδες για σκύλους είχε εγκαταστήσει ο δήμαρχος Καμίνης. Με τέτοιο σπουδαίο δημοτικό έργο ,η επανεκλογή του το 2014 ήταν σαρωτική.

Στην υπόλοιπη πόλη ,η άλλοτε αφόρητη κίνηση που έπνιγε ακόμα και τα περίχωρα ,ήταν ελάχιστη γιατί σχεδόν κανείς δεν είχε τον λόγο και κυρίως τα χρήματα να κινείται. Τα ακριβά προάστια και τα hot spot της πόλης-δηλαδή ό,τι άξιζε να επισκεφτεί κάποιος με λεφτά για ξόδεμα-ήταν στην κυριολεξία περιφρουρούμενες ζώνες γεμάτες με απαγορευτικές πινακίδες. Όποιος δεν είχε πάσο,κατάλληλο ντύσιμο ή όψη,απαγορεύονταν να διέλθει .Κάμερες ασφαλείας σε κάθε γωνιά και πάνοπλοι φρουροί με τα κατάλληλα εκπαιδευμένα σκυλιά ,περιπολούσαν σε εικοσιτετράωρη βάση με σκοπό την αποτροπή οποιασδήποτε ταραχής. Ψηλά τείχη ,ηλεκτροφόρα πλέγματα και ατσάλινες πόρτες ασφαλείας, οριοθετούσαν τις ακριβές συνοικίες.

Στις φτωχές συνοικίες, συνέβαινε ό,τι και στις υπόλοιπες φτωχές περιοχές της Ελλάδας. Σκοτάδι,αρρώστιες, έξαρση της πορνείας των ναρκωτικών και του μαύρου χρήματος, εκατοντάδες σκουπισμένοι από τα κέντρα άστεγοι και ζητιάνες .Κυριαρχούσε το σκοτάδι ,γιατί σχεδόν κανένας δεν είχε να πληρώσει το ρεύμα της ιδιωτικής ΔΕΗ. Ενα από τα μεγαλεπήβολα σχεδία της μνημονιακής μεταρρυθμιστικής περιόδου 2010-2750 ,ήταν το επιχειρησιακό πρόγραμμα με την ονομασία ΗΛΙΟΣ το οποίο και βρίσκονταν σε πλήρη εφαρμογή. Σκοπός του ήταν η δωρεάν ηλεκτροδότηση της Γερμανίας. Για το σκοπό αυτό, βουνά και λαγκάδια αποψιλώθηκαν σε ένα καλοκαίρι και μετατράπηκαν σε ενεργειακά πάρκα .Ό,τι περίσσευε, κάλυπτε τις ανάγκες της εγχώριας ζήτησης. Η εγχώρια αγορά(ό,τι τέλος πάντων είχε απομείνει)συντηρούνταν κυρίως από τις(όσες τέλος πάντων είχαν απομείνει) επιχειρήσεις. Η πανάκριβη κιλοβατώρα ήταν απλησίαστη για το μέσο μισθό των τριακοσίων ευρώ μικτά. Ακόμα και όσοι κατάφερναν να πληρώσουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ, φοβόντουσαν να ανάψουν το βράδυ τα φώτα. Ο λόγος δεν ήταν άλλος από τις συμμορίες της Χρύσης Αυγής που γυρνούσαν τα σοκάκια πουλώντας συμβόλαια προστασίας. Σύμφωνα με τη μαφιόζικη λογική:Όποιος ανάβει τα φώτα έχει και τα χρήματα για προστασία.

Η Χρυσή Αυγή πριμοδοτούμενη από το άφθονο κοινοβουλευτικό χρήμα, έστησε δυο από τις μεγαλύτερες εταιρίες security και έλεγχε το σημαντικότερο μερίδιο αγοράς στον τομέα της παράνομης δραστηριότητας του υποκόσμου. Η Χρυσή Αυγή με τις αμέτρητες διεθνεις καταδίκες και τα εκατοντάδες  άρθρα καταπέλτες στον ξένο τύπο για την εγκληματική της δράση ,είχε καταφέρει να γίνει αποδεκτή, παρά τις δρακόντειες νόρμες της ΕΕ στα θέματα που άπτονταν της δημοκρατίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Το αίτιο  της  χαλαρής στάσης, ήταν η πολύτιμη συνεισφορά της στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό ΑΕΠ. Από ακροδεξιοί αντεροβγάλτες σκέτο, έγιναν ακροδεξιοί επιχειρηματίες αντεροβγάλτες με λογιστικά βιβλία ,τηλεφωνικά κέντρα, ακριβά αυτοκίνητα και υγραντήρες πούρων.

Στην επαρχία ελάχιστα καταστήματα παρέμειναν ανοιχτά και όσα επιβίωναν πλήρωναν ,εκτός από κεφαλικούς και ακέφαλους φόρους, εξίσου υψηλό τίμημα στους ακροδεξιούς νονούς της νύχτας. Γενικώς η επαρχία με την μαυρίλα και την ερημιά στους δρόμους, θύμιζε κάτι από ταινία του Αγγελόπουλου ,σε αντίθεση με τις τουριστικές περιοχές όπου η ζωή θύμιζε ταινίες του Φελίνι.

Η Μύκονος και εκείνο το καλοκαίρι βούλιαξε από τους χιλιάδες πλούσιους επισκέπτες. Οι γιορτές αστακομαχίας και σαμπανομαχίας, βαφτίστηκαν καινούριο πολιτιστικό trend και καθιερώθηκαν.Ο Α.Ρέμος αναγκάστηκε να υιοθετήσει την λύση του αναπνευστήρα στις ζωντανές εμφανίσεις του ,ως προληπτικό μέτρο προς αποφυγή  κάποιου πιθανού λουλουδοπνιγμού.Η Ελλάδα σε χρόνο παγκόσμιο ρεκόρ ,είχε μετατραπεί σε ένα απέραντο τουριστικό θέρετρο. Σε κάθε σπιθαμή αξιοποιήσιμης παραλίας είχε προλάβει να χτιστεί, ή χτίζονταν , ένα ακόμη ξενοδοχείο χωρίς καμία απολύτως μέριμνα για το περιβάλλον. Τα πάντα ήταν περιφραγμένα και φρουρούμενα. Εκτός από τις παραδοσιακές all inclusive διακοπές για την μεσαία αλλοδαπή τάξη,μεγάλη ανάπτυξη γνώριζε και ο συνεδριακός τουρισμός στις ειδικές ζώνες Ελεύθερης Τουριστικής και Οικονομικής Δραστηριότητας,για την ανώτερη και την ανώτατη. Πολυώροφα ξενοδοχεία/συνεδριακά κέντρα, παρείχαν κάθε άνεση στους V.I.P επισκέπτες. Από απέραντα γήπεδα του γκολφ και ξέφρενη νυχτερινή διασκέδαση,μέχρι άφθονη κοκαΐνη και δεκατετράχρονες πόρνες πολυτελείας . Κανένας νόμος του ελληνικού κράτους δεν είχε ισχύ σε αυτές τις ζώνες.

Ο πληθυσμός της χώρας είχε συρρικνωθεί σημαντικά.Ακόμα και το θέμα της μετανάστευσης είχε λυθεί με συνοπτικές διαδικασίες. Όσοι μετανάστες γλίτωναν τον διαμελισμό από τις χιλιάδες διάσπαρτες νάρκες στα σύνορα του ποταμού Έβρου,ή επιβίωναν του μαζικού πνιγμού στο Αιγαίο,συλλαμβάνονταν και οδηγούνταν στις ΕΟΖ. Το πείραμα των ΕΟΖ,σε αντίθεση με τις ελεύθερες τουριστικές ζώνες, δεν είχε καταφέρει να προσελκύσει ξένες επενδύσεις ούτε για δείγμα. Αντιθέτως, οι ΕΟΖ έγιναν πρώτης τάξεως κερδοσκοπικές ευκαιρίες για τα εναπομείναντα εγχώρια επιχειρηματικά κεφάλαια. Για τον ΣΕΒ δεν είχε καμιά σημασία η εθνικότητα των εργατών. Μετά και την κατάργηση του τελευταίου εργασιακού δικαιώματος το 2013,οι μισθοί ήταν το ίδιο ανύπαρκτοι για ντόπιους και αλλοδαπούς.

Η Γερμανία και η ΕΕ μοίραζαν στην ελληνική τρικομματική κυβέρνηση (εκλογές έγιναν το 2013 με τη ΝΔ στο 24%, ΣΥΡΙΖΑ 23%,ΠΑΣΟΚ 10% και τη θέση της διαλυμένης ΔΗΜΑΡ στην νεα τρικομματική κατέλαβε η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 18%)απλόχερα τα συγχαρητήρια για την τήρηση των δεσμεύσεων, μολονότι οι εσωκομματικοί κυβερνητικοί κλυδωνισμοί λόγω της εμφάνισης  μεγάλου μέρους του ελληνικού πληθυσμού στις λίστες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και της Διεθνούς αμνηστίας,ήσαν έντονοι.Κάποια ρήγματα στις σχέσεις μεταξύ των κρατών εξαιτίας του δόγματος της ΕΕ “Καταπολεμάς τη φτώχεια εξολοθρεύοντας τους φτωχούς καταπολεμάς τη μετανάστευση εξολοθρεύοντας τους μετανάστες”,εμφανίζονταν στο Ευρωπαικό προσκήνιο αραιά και που.Στο τέλος όμως  κάθε συνόδου των πολιτικών αρχηγών, η μόνιμη απόφαση :πρέπει να τηρούνται κατά γράμμα οι δεσμεύσεις, καταχώνιαζε την αθρωπιστική πλευρά της ΕΕ στο αρχείο, μέχρι  να ξαναέρθει στο επίκεντρο της επόμενης συνόδου  για να ξανακαταχωνιαστεί  και πάλι στο αρχείο.

Οι σοσιαλιστές της Γαλλίας εξέφραζαν διαρκώς τις αμφιβολίες τους στην καγκελάριο της Γερμανίας Α. Μέρκελ για την επιτυχία ,την αποτυχία,ή την στασιμότητα του μνημονίου. Έχουμε φτάσει αισίως στο 25ο eurogroup από τις αρχές του 2010(το πιστόλι στο τραπέζι) με θέμα την ελληνική κρίση, και οι συζητήσεις για το αν η Ελλάδα τήρησε δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της ,προχώρησε δεν προχώρησε σε αναγκαίες όχι αναγκαίες άσκοπες ή σκόπιμες μεταρρυθμίσεις ,έκανε βαθιές ρηχές επιφανειακές τομές,απέλυσε πολλούς αρκετούς λίγους ΔΥ, παρουσίασε τεράστια μεγάλα μικρά καθόλου ελλείμματα, και τέλος, η οικονομία της εμφάνισε μέτρια ανάπτυξη καταβύθιση ή απογείωση,φτάσανε αισίως στο 25ο οριακό σημείο τους.

Στο συνέδριο αυτό,η σκηνή με την καγκελάριο της Γερμανίας να ξεσπάει σε κλάματα στο άκουσμα της ανακοίνωσης πως περίπου ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι,νεφροπαθείς,καρκινοπαθείς,άτομα με αναπηρία και κάθε λογής αναξιοπαθούντες(sic),δεν είχαν καταφέρει τελικά να επιβιώσουν της θεραπευτικής σωτηρίας του 2014-2016,έκανε το γύρο του κόσμου. Η είδηση σόκαρε ακόμα και εντός των συνόρων.Διάφορες εγχώριες καταξιωμένες πένες κατέκριναν εντονότατα την ανάλγητη πολιτική/δακρυγόνο της τρικομματικής κυβέρνησης ,ωστόσο το γεγονός που συγκίνησε το -ελάχιστο- τηλεοπτικό πανελλήνιο, συναίβει κατά την διάρκεια της τελετής απονομής των καλλιτεχνικών βραβείων ΑΡΙΩΝ(δυστυχώς νεκραναστήθηκαν).Μια διάσημη Ελληνίδα τραγουδίστρια με παρδαλά εξτένσιον στα μαλλιά, μη αντέχοντας τον συναισθηματικό φόρτο ,εξέφρασε ζωντανά την συμπαράσταση της στην βαρυπενθούσα καγκελάριο στέλνοντας της φιλιά και ευχές για γρήγορη ανάρρωση.

Η καγκελάριος χάρη στα σπαραχτικά της κλάματα, άρπαξε τον τίτλο του προσώπου της χρονιάς 2016 του περιοδικού ΤΙΜΕ, μέσα από τα χέρια του “άγνωστου ήρωα” ο οποίος είχε προκαλέσει παγκόσμιο ντόρο, ένα μήνα πριν το καθολικής σημασίας 25ο eurogroup ,γλιτώνοντας μια δεκαπεντάχρονη από σίγουρο ποδοπάτημα στην τελετή έναρξης των πωλήσεων του iphone7 στο Λονδίνο.

STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Κλάψε Μέρκελ κλάψε!"

Leave a reply