[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Ποιος έχει σειρά;
Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

ΝΔ και ΔΗΜΑΡ μετρούν ήδη από μία απώλεια (αν εξαιρέσουμε την παραίτηση Νικολόπουλου) ενώ στο ΠΑΣΟΚ ήδη ο Μίμης Ανδρουλάκης έχει δηλώσει πως θα καταψηφίσει τα μέτρα.

Το σκληρό πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ πριν καν ανακοινωθεί και έρθει προς ψήφιση στην βουλή έχει προκαλέσει ισχυρούς κραδασμούς στην κυβερνητική συνοχή. Μετά την διαγραφή του Ν. Σταυρογιάννη από την ΝΔ, ήρθε η σειρά του Γ. Μιχελογιαννάκη να παραιτηθεί από την ΔΗΜΑΡ.

Ήταν ένα διαζύγιο που ουσιαστικά είχε προαναγγελθεί από την σκληρή κριτική που ασκούσε όλο το τελευταίο διάστημα ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής Ηρακλείου εναντίον τόσο του Πρωθυπουργού όσο και του Φώτη Κουβέλη για τη στάση που ακολουθεί.

ΠΑΣΟΚ: Το σκέφτεται η μισή ΚΟ

Στο ΠΑΣΟΚ σχεδόν η μισή κοινοβουλευτική ομάδα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει τα μέτρα. Ήδη ο Μίμης Ανδρουλάκης δήλωσε πριν από μερικές μέρες πως θα καταψηφίσει τα εργασιακά. Ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι Κ. Σκανδαλίδης, Μ. Μπόλαρης, Γ. Δριβελέγκας, Β. Γκεγκέρογλου, Μ. Κασσής, Θ. Παραστατίδης και η Θ. Τζάγκρη.

Στον αντίποδα οι Α. Λοβέρδος και Μ. Χρυσοχοΐδης δηλώνουν πως θα ψηφίσουν τα μέτρα. Ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας καθώς αυτό θα το αποφασίσει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ

Συγκαλεί την ΚΟ ο Σαμαράς


Τις επόμενες ημέρες ο Πρωθυπουργός αναμένεται να συγκαλέσει την ΚΟ της ΝΔ, προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα, που οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο μετά και την διαγραφή του Νίκου Σταυρογιάννη, που είχε δηλώσει στην Realnews πως θα καταψηφίσει τα μέτρα.

Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν πως ο Αντώνης Σαμαράς προχώρησε άμεσα στην διαγραφή του βουλευτή Φθιώτιδας, προκειμένου να «σφίξει τα λουριά» και να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Στόχος που πιθανότατα θα επιτευχθεί καθώς αρκετοί μετά την κίνηση Σαμαρά «κουμπώθηκαν». Τόσο ο Γ. Βλάχος όσο και ο Δ. Κυριαζίδης τόνισαν πως θα περιμένουν πρώτα να ακούσουν τις ανακοινώσεις των μέτρων αλλά αφήνουν να εννοηθεί πως θα τα ψηφίσουν.

ΔΗΜΑΡ: Ψήφος κατά συνείδηση


Η ανεξαρτητοποίηση Μιχελογιαννάκη ήταν κοινό μυστικό στην Αγίου Κωνσταντίνου και αναμένουν τώρα την κίνηση του Οδυσσέα Βουδούρη, που και αυτός έχει δηλώσει πως δεν θα ψηφίσει τα μέτρα. Στο ίδιο κλίμα φαίνεται να είναι και ο Πάρις Μουτσινάς. Ωστόσο, στην ΔΗΜΑΡ η καταψήφιση των μέτρων δεν σημαίνει και διαγραφή από το κόμμα καθώς ο Φώτης Κουβέλης δεν έχει θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Ποιος έχει σειρά; "

Leave a reply