[ ]
Πρόσφατες Αναρτήσεις
Κούβα: Ο Φιντέλ Κάστρο διαψεύδει φήμες ότι βρίσκεται στα πρόθυρα του θανάτου
Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012 Posted by STEVENIKO

Με άρθρο του ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο διαψεύδει τις φήμες περί επιδείνωσης της υγείας του.

Ο 86χρονος Φιντέλ επιτέθηκε στα διεθνή μέσα ενημέρωσης για τα "ψέμματα" που διαδίδουν και δημοσίευσε φωτογραφίες του στα κρατικά μέσα της χώρας.

Διαβεβαιώνει ότι είναι καλά στην υγεία του και μάλιστα δεν θυμάται πότε ήταν η τελευταία φορά που είχε πονοκέφαλο.

"Πουλιά των κακών μαντάτων! Δεν θυμάμαι καν τι είναι πονοκέφαλος" γράφει.

Το άρθρο στην εφημερίδα "Γκράνμα" του Κομμουνιστικού Κόμματος συνοδεύεται από φωτογραφίες που τον δείχνουν να περπατάει στο ύπαιθρο μια ηλιόλουστη ημέρα σε ένα μέρος που μοιάζει με αγρόκτημα.

Φοράει ψάθινο καπέλο και κόκκινο καρό πουκάμισο, χρησιμοποιεί μπαστούνι για το βάδισμα και σε μια φωτογραφία κρατάει το φύλλο της "Γκράνμα" της Παρασκευής.

Οι φωτογραφίες, γράφει ο Κάστρο, είναι "απόδειξη για το πόσο ψεύτες είναι".Την Κυριακή, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ελίας Χάουα διαβεβαίωσε από την Αβάνα ότι είχε συνάντηση τεσσάρων ωρών με τον Φιντέλ, ο οποίος είναι "πολύ καλά στην υγεία του".

Η τελευταία φορά που δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες του Κάστρο ήταν τον Μάρτιο, ενώ δεν έχει γράψει τη στήλη του "Στοχασμοί" στον κρατικό Τύπο από τις 19 Ιουνίου, γεγονός που προκάλεσε τη διαρροή φημών που έκαναν λόγο για επιδείνωση της υγείας του ακόμα και για θάνατο του "λίδερ μάξιμο".

Επίσης οι τελευταίες στήλες του ήταν πολύ σύντομες και κάπως παράξενες στο περιεχόμενό τους, με αποτέλεσμα οι Κουβανοί να αναρωτιούνται για την πνευματική κατάσταση του πρώην ηγέτη τους.

Όμως ο Κάστρο αναφέρει πως αποφάσισε να σταματήσει τις στήλες για ένα πρακτικό λόγο.

"Σταμάτησα να δημοσιεύω τους 'Στοχασμούς' επειδή δεν είναι ο ρόλος μου να καταλαμβάνω τις σελίδες του Τύπου μας, που είναι αφιερωμένες σε άλλη δουλειά που χρειάζεται η χώρα", αναφέρει.

Όσο για το πώς περνάει τώρα το χρόνο του, ο Κάστρο γράφει: "Μου αρέσει να γράφω και γράφω. Μου αρέσει να μελετώ και μελετώ".

Ο Κάστρο χρησιμοποίησε επίσης το άρθρο για να υπερασπιστεί το ρόλο του στην Κουβανική Κρίση των Πυραύλων το 1962, που πριν από 50 χρόνια αυτό το μήνα έφερε τον κόσμο στο χείλος του πυρηνικού πολέμου όταν οι ΗΠΑ ανακάλυψαν πως η Σοβιετική Ένωση είχε τοποθετήσει πυρηνικούς πυραύλους στην Κούβα.

Ο Κάστρο λέει πως η Κούβα θεώρησε τους πυραύλους απαραίτητους για να σταματήσει μια εισβολή των ΗΠΑ στο νησί, το οποίο απέχει 145 χλμ. από τη Φλόριντα, και δεν μετανιώνει για την απόφασή της.

"Η συμπεριφορά μας ήταν ηθικά ανεπίληπτη. Δεν θα ζητήσουμε συγγνώμη ποτέ και από κανένα γι' αυτό που κάναμε", τονίζει.


STEVENIKO

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη σας...

0 σχόλια for "Κούβα: Ο Φιντέλ Κάστρο διαψεύδει φήμες ότι βρίσκεται στα πρόθυρα του θανάτου"

Leave a reply